• BVCB - Brielle 2 - 1 (1 - 0)

  Na twee weken achter elkaar de winst uit handen te hebben gegeven, is er in de afgelopen week duidelijke taal gesproken. Spelers en technische staf van BVCB komen daarna met één conclusie: winnen van Brielle is bijna noodzaak. Met een goede instelling en de wil om te winnen wordt Brielle inderdaad aan de kant gezet en wordt tevens de nare nasmaak van de afgelopen veertien dagen weggespoeld. Een cruciaal optreden is weggelegd voor keeper Van Ewijk, die onder andere een penalty stopt.

 • Een cruciaal optreden is weggelegd voor keeper Van Ewijk, die onder andere een penalty stopt.

  BVCBtrainer Dick Boereboom is over het algemeen de rust zelve. De coach, die ook volgend jaar in Bergschenhoek actief is, oogt over het algemeen relaxed. Voor de thuisbeurt tegen Brielle ijsbeert Boereboom voor de commissiekamer en is de spanning van zijn gezicht af te lezen. Hij weet als geen ander dat vandaag verliezen de rest van het seizoen kan bepalen: of bovenin blijven meedoen of naar beneden kijken. Enigszins tegen zijn natuur in, stuurt hij zijn pupillen het veld in met de boodschap om er vanaf minuut één “vol in te knallen”.
  Toeval of niet, maar BVCB opent inderdaad fel en sterker nog: de blauwwitten pakken na vijf minuten al een voorsprong. Ferdi Sinar levert vanaf de rechterkant een voorzet af, waar Coen Barg wel raad mij weet. Barg heeft de gave om dikwijls op de juiste plek te staan en komt ook nu goed naar de eerste paal en rondt dan netjes af, 1 – 0.
  Het is de perfecte opsteker voor BVCB, die het vertrouwen sterkt. Met name in het eerste deel van de wedstrijd heeft de thuisclub niet veel te duchten van de tegenstander. De Brielse doelman Nigel Keennen moet met een fraaie reflex alle zeilen bij zetten om Mike Hollenberg het scoren te beletten. Na de redding op de kopbal van de Hoekse captain is de rebound voor Michael de Rooy, die vallend net naast schiet.

 • Coen Barg in een gevecht om de bal, hij weet wel de 1-0 op het scorebord te zetten voor BVCB

  Na ruim een kwartier komt Brielle er met een snelle counter snel uit in de persoon van Dean Bos, die met een goede voorzet Zepp Jacobs bereikt. Jacobs draait weg bij Hollenberg en ziet zijn inzet gestopt door Massimo van Ewijk. Maar de soms pietluttig, maar wel consequent, leidende arbiter Duarte heeft een overtreding van Hollenberg geconstateerd en legt de bal op de elfmeterstip. De inmiddels 37-jarige Lex van Dommelen weet als geen ander hoe je dit varkentje moet wassen. Maar de routinier rekent buiten de Hoekse doelman, die lang genoeg wacht en dan de inzet van Van Dommelen perfect onschadelijk maakt.
  Enkele minuten later meent BVCB ook recht op een strafschop te hebben, als in een vergelijkbare situatie als aan de overkant, Ricoberto Luijando aan zijn schouder naar beneden wordt getrokken. Het voorval doet zich voor na wederom een voortreffelijke redding van Keennen op een inzet van De Rooy. Duarte wuift het appèl simpel weg.
  Halverwege de eerste helft legt BVCB de mooiste aanval van de wedstrijd op de mat. Van achteruit bereikt Mitchell Feijen met een lange pass Roan Blom, die op zijn beurt Luijando vindt. De goede voorzet kan net niet worden binnen gekopt door Sinar.
  In het laatste kwartier richting de rust wordt Brielle steeds meer gevaarlijk, daar waar het in het eerste half uur amper de gastheren kan verontrusten. Het aantal aanvallen richting Van Ewijk neemt toe, evenals het aantal vrije trappen dat wordt toegekend na (onnodige) kleine overtredingen aan Hoekse kant. De voorzetten en vrije trappen komen voornamelijk van de voet van Joey Gomes, die echter deze zaterdagmiddag niet helemaal scherp is. Ondanks het meer aandringen van de tegenstander blijft BVCB redelijk eenvoudig overeind. Wel mag het andermaal zijn doelman dankbaar zijn, die met een knappe redding Jacobs van de gelijkmaker afhoudt.

 • Luijando is over links zijn directe opponent te snel af

  Na de onderbreking is de eerste mogelijkheid voor de ploeg van de naar Slikkerveer vertrekkende trainer Gijs Zwaan. Met een laag schot is het weer Jacobs die doelman Van Ewijk probeert te verschalken. De Hoekse doelman geeft geen krimp en houdt nog steeds zijn doel schoon. In de tegenaanval is Luijando over links zijn directe opponent te snel af, komt het zestienmetergebied in en krult de bal richting, maar ook voorbij, de verste kruising.
  Het zijn de enige twee kansen die zich voordoen in een rommelig kwartier. Van beide kanten lukt er niet veel, met name omdat de spelers elkaar dicht op de huid zitten. Het leidt tot kleine overtredingen waar constant voor wordt afgefloten door Duarte, hetgeen het spel niet ten goede komt. Als de tweede helft pakweg half onderweg is, komt BVCB onverwacht op 2- 0. Een corner wordt prima ingekopt door de lange De Rooy. Nog geen vijf minuten later valt de “anschlusstreffer” voor de gasten. Een inzet van Jordy Braber krijgt via de teen van Dirk Bleichrodt een curieuze curve en belandt over alles en iedereen in het Hoekse doelnet. Pure pech voor de verder verdienstelijk spelende Bleichrodt, die zijn debuut in de basisopstelling van BVCB goed doorstaat. De normaliter in het tweede elftal acterende Bleichrodt vervangt in dit duel de geschorste Rob Vrijenhoek.

 • De immer sleurende, storende en strijdende spits Michael de Rooy is richting de slotfase “overal” op het veld te vinden

  Brielle gaat daarna op zoek naar meer, maar de manier waarop de elf van Zwaan dat doet, is weinig doortastend. Boereboom komt met een aantal wissels, mede om het ritme van de tegenstander te verstoren. Opvallend is de rol die De Rooy op zich neemt. De immer sleurende, storende en strijdende spits is richting de slotfase “overal” op het veld te vinden. Zo staat hij in zijn eigen doelgebied op de juiste plek om vlakbij de tweede paal en op de doellijn de 2 – 2 te voorkomen. Acht minuten voor tijd lijkt de gelijkmaker alsnog te vallen, maar kan BVCB opgelucht adem halen. Scheidsrechter Duarte keurt het doelpunt e af, omdat Van Ewijk werd aangevallen bij het vangen van een hoge bal.
  Dichterbij een remise komt Brielle niet, wat betekent dat er door toedoen van BVCB een einde komt aan een reeks van zes wedstrijden waarin Brielle niet verloor. Komende speelronde speelt BVCB ook op eigen bodem en ontvangt dan Spartaan’20. Voor beide partijen een belangrijk treffen: Spartaan’20 staat op de vierde plaats met één puntje meer net boven BVCB.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Giovanni de Groot, Dirk Bleichrodt (78’ Menno Vooges), Coen Barg, Roan Blom (74’ Leon van den Berg), Mike Hollenberg, Michael de Rooy, Ferdi Sinar (74’ Evan Blom), Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando (90’ Ian Bosch)

  Verslag: HP Goudappel   Meer foto's van Ronald Kroos, klik hier!