• BVCB heet 2019 sportief en gezellig welkom

 •  

  Op de eerste zaterdag van het nog prille jaar organiseert BVCB een Nieuwjaarsfestijn met activiteiten voor jong en oud. Op vrijdag startte reeds het zaalvoetbaltoernooi voor de JO10 t/m JO13. Op zaterdag is het de beurt aan de voetballertjes van JO 7 t/m JO9. Dit keer dus geen kersteditie, maar een nieuwsjaars-zaalvoetbal-toernooi. Om 10 uur gaat de E-Talents Cup van start met zo’n 60 deelnemers. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt voor het Oud en Nieuwtoernooi. Aansluitend treft men elkaar in de kantine voor een gezellige Nieuwjaarsreceptie.

  E-Talents Cup

  Al vroeg in de ochtend is het een drukke bedoening in de kantine van BVCB. Tal van grote tv-schermen worden netjes naast elkaar opgesteld. Vanaf 10.00uur melden de eerste deelnemers aanBVCB heet 2019 sportief en gezellig welkom  de E-Talents Cup zich. Dit is het landelijke FIFA clubkampioenschap van Nederland. Niet alleen wordt er twee tegen twee deelgenomen aan het FIFA19toernooi, tegelijkertijd worden de FIFA19 skillgames uitgevoerd op het naastgelegen voetbalveld. Kortom: gamen en bewegen in één toernooi! En de winnaars van beide toernooien gaan ons eigen esports team vormen en gaan BVCB vertegenwoordigen op het NK! Aan het einde van het seizoen gaan de winnaars van BVCB deelnemen aan de landelijke finale. De skillgames op het veld zijn gewonnen door Rens Verleer en Brad Meeuwisse. De winnaars bij het FIFA19toernooi zijn Julian van der Berg en Senne der Sluis. Gefeliciteerd alle vier! Nu al succes gewenst in de finale.

  BVCB Oud en Nieuw

  BVCB heet 2019 sportief en gezellig welkom 1Rond 13.00 uur arriveren de eerste spelers die gaan deelnemen aan het “Italiaans Toernooi”. Drie elftallen nemen het tegen elkaar op: BVCB JO19-1, BVCB 1 en BVCB Oud. Het laatste elftal is een bonte verzameling van spelers, die in het verleden uitkwamen voor BVCB1. Het is BVCB A1 dat verrassend goed uit de startblokken komt en het BVCB 1 knap lastig weet te maken. Uiteindelijk blijkt BVCB 1 net iets te sterk en wint met 2 – 0. BVCB Oud treedt aan met diverse coryfeeën, de een wat meer afgetraind dan de ander. Oscar Schewe speelde meerdere seizoenen voor BVCB 1, jaren ook als aanvoerder van het vlaggenschip. Opvallend was zijn ferme uithaal met zijn linker: dat hebben we in het verleden amper mogen aanschouwen bij de rechtspoot. Ook de fraaie schijn- en passeerbeweging van Leonardo mocht er zijn. Het elftal van BVCB Oud stond onder leiding van Henk Boon, die tien jaar het vlaggenschip van BVCB onder zijn hoede heeft gehad. Dat de “ouwetjes” nog hun mannetje staan, blijkt wel uit het gelijkspel tegen de jeugd en de kleine nederlaag tegen het huidige vlaggenschip, 1- 0.

   

  Nieuwjaarreceptie

  Om 16.00 uur is het gezellig druk in de kantine. De muzikale omlijsting van deze feestelijk receptie is in handen van zanger gitarist Eric Ekkerman. De klok loopt tegen vijven als alleBVCB heet 2019 sportief en gezellig welkom 2 aanwezigen stil worden en luisteren naar de Nieuwjaarsspeech van voorzitter Andy Bezem. Zoals dat hoort wordt er niet alleen terug, maar ook vooruitgeblikt. Hoogtepunt van het afgelopen jaar is natuurlijk het kampioenschap en promotie naar de eerste klasse van BVCB 1. Trots mag de club ook zijn op de twee nieuwe kunstgrasvelden. Ook minder positieve zaken passeren de revue: het opstappen van een aantal bestuursleden, het ontslag van hoofdtrainer Rob Gieben, het niet doorgaan van een aantal grote jeugdtoernooien.

  Vervolgens wordt er stil gestaan bij hen die het afgelopen jaar zijn overleden.

  Aansluitend aan de speech wordt er door iedereen getoost op het nieuwe jaar en worden hapjes geserveerd.

  Eric Ekkerman vermaakt de rest van de middag en vroege avond op interactieve wijze de aanwezigen met een aantal oude nummers, maar ook nieuw repertoire. Toepasselijker kan het eigenlijk niet.

   

  Van uw verslaggever: HP Goudappel

  Onderlinge toernooifoto's