• BVCB heeft twee penalty’s nodig om Zwervers te verslaan

 • CVV Zwervers - BVCB 1 - 2 (1 - 1)

  Het is inmiddels een bekend gegeven dat laag geklasseerde tegenstanders niet het beste in BVCB naar boven halen. De uitbeurt tegen CVV Zwervers was hier een exemplarisch voorbeeld van. Desondanks vertrekt BVCB met de volle buit uit Capelle aan de IJssel. Twee benutte strafschoppen van Jeremy de Hoog zijn voldoende om op koers te blijven voor de van belang zijnde vierde plaats. CVV Zwervers is door het verlies zo goed als gedegradeerd.

 • In de 15e minuut krijgt Rob Vrijenhoek een kansje op aangeven van Jeremy de Hoog

  Op het fraaie sportpark De Couwenhoek schijnt een aangenaam voorjaarszonnetje. De aanwezige toeschouwers zullen deze middag meer genieten van de zonnestralen, dan van het voetbal dat zij voorgeschoteld krijgen. De thuisclub heeft nog een laatste strohalm om rechtstreekse degradatie te voorkomen. BVCB weet dat het moet winnen om uitzicht te houden op een vierde positie in de eindrangschikking. Een vierde plaats die naar alle waarschijnlijkheid een ticket oplevert voor het spelen van een nacompetitie om promotie naar de vierde divisie.
  Voor beide kampen geldt dat van deze uitgangspunten c.q. drijfveren weinig terug te zien is binnen de lijnen van het Capelse kunstgras. De wedstrijd begint in een laag tempo. Dit in tegenstelling tot het onderlinge duel in Bergschenhoek, waar Zwervers binnen een mum van tijd BVCB op een 0 – 3 achterstand zette. Een wedstrijd die toen voor BVCB met een sisser (4 – 4) afliep. Het is wachten tot de 15e minuut alvorens het eerste kansje zich voordoet. Jeremy de Hoog bedient met een lange pass Rob Vrijenhoek, die met een prima loopactie zichzelf ruimte creëert. Het schot dat volgt van Vrijenhoek, die duidelijk zijn middag niet heeft, is te slap om doelman Yordi Gordijn te verrassen.
  CVV Zwervers heeft een aantal technisch begaafde voetballers, die het de Hoekse defensie af en toe vrij lastig kan maken. Zeker als dan ook de communicatie achterin te wensen overlaat, kan dit de ploeg van Boereboom in de problemen brengen. Dit is het geval als Chereau Chobin te gemakkelijk de verder gedegen spelende Ian Bosch en Leon van den Berg weet te passeren. Het schot voor open doel van O’Neal Maatsen dat hier het gevolg van is, gaat huizenhoog over. Ook een tweede kans voor de vaak trefzekere Maatsen ontstaat door geschutter in de Hoekse afweer. De lage Capelse schuiver wordt klemvast gepakt door Massimo van Ewijk.

 • De Capelse Keeper Godijn ziet de genomen strafschop van Jeremy de Hoog in het net verdwijnen.

  In de 37e minuut gaat het dan toch echt mis voor de gasten. Chobin mag weer flierefluitend door de Hoekse zestien dribbelen, om vervolgens af te leggen op Kelvin Okoije, die eenvoudig de 1 – 0 kan binnen werken. Nog geen vijf minuten later trekt BVCB de stand alweer gelijk. Mike Hollenberg bereikt met een lange pass van achteruit Evan Blom. De Hoekse linksbuiten gaat het Capelse strafschopgebied in en trekt de bal terug op Michael de Rooy. Echter komt de bal niet zo ver, omdat die onderweg Levron Raphael tegenkomt die de bal met een uitgestoken arm beroert. Scheidsrechter Mats Blaak kan niet anders dan naar de elfmeterstip wijzen. Vanaf die plek verslaat De Hoog keeper Godijn.
  Ook in de tweede helft zullen, net als in de eerste rondgang, de kansen schaars zijn. Een verre ingooi van Hollenberg biedt Vrijenhoek een kopkans, maar veel stelt het niet voor en zeker niet voor de lange Godijn die eenvoudig de bal uit de lucht plukt. Twintig minuten na het rustsignaal krijgt BVCB een goede kans, die meer had verdiend. Blom passeert aan de linker zijkant van het veld Niels Ambtman alsof die er niet staat en heeft daarna een puike voorzet in huis. De Rooy krijgt goed het hoofd tegen de bal, maar ziet zijn harde kopbal op de lat belanden.
  Pas na ruim een half uur zorgt de thuisclub voor enig gevaar. Een lage inzet wordt ternauwernood vlak voor de doellijn onschadelijk gemaakt. De kans doet zich voor in een periode waarin BVCB het vooral zichzelf moeilijk maakt. Passes, zowel lang als op korte afstand, komen niet aan en als ze al aankomen is de aanname te belabberd, waardoor een voortzetting van de opbouw in het water valt. BVCB heeft ook niet de eigenschap om zich dan over een dood punt heen te zetten.

 • Michael de Rooy krijgt een mogelijkheid tot scoren, maar faalt in de afronding

  Een kwartier voor tijd ontsnappen de blauwwitten aan een tweede achterstand. Een vrije trap vanaf de zijkant wordt knap ingekopt door Roelof Breukhoven, maar verdwijnt net over de kruising. Vijf minuten later ontsnapt Zwervers op hun beurt aan een achterstand. De voor Ferdi Sinar in het veld gekomen Ricoberto Luijando, speelt Blom aan, die zichzelf in een goede schietpositie manoeuvreert. De kansloze Godijn heeft het nakijken, maar wordt voor de tweede keer deze middag gered door de aluminium dwarsligger. Nog geen minuut later biedt Luijando De Rooy een goede mogelijkheid om te scoren, maar de Hoekse topscoorder faalt in de afronding. Ook de derde Hoekse kans binnen vier minuten is niet besteed aan Blom. Nu mikt hij vanuit kansrijke positie een metertje te hoog.
  In de ultieme slotfase van de wedstrijd trekt de Boereboomformatie alsnog de volle winst naar zich toe. Een lange bal vanuit de Hoekse defensie wordt op waarde geschat door de snelle Luijando, die het vijandelijke zestienmetergebied binnen flitst. Daar komt hij hard in botsing met de uit zijn doel stormende Godijn. Arbiter Blaak wijst voor de tweede keer deze middag naar de strafschopstip. Een beslissing die te billijken valt, maar waarover na afloop nog lang wordt gediscussieerd. De aan het eind van het seizoen naar Spanje vertrekkende De Hoog schaart zich ook achter deze strafschop en schiet de bal strak in de andere hoek dan ruim een uur daarvoor. Ook nu is Godijn kansloos. Na nog drie minuten blessuretijd blaast Blaak voor het einde.
  Met nog drie wedstrijden te gaan, zijn de eerste beslissingen gevallen in de eerste klasse C. De Zwerver en Rijsoord komen volgend jaar uit in de tweede klasse, iets waar CVV Zwervers ook niet aan lijkt te ontkomen. Aan de top blijft het ongemeen spannend en is de top 4 als volgt:
  1 VV Heerjansdam 23 46
  2 RVVH 23 45
  3 XerxesDZB 23 40
  4 BVCB 23 40
  Komend weekend staan er in de eerste klasse C geen competitieduels op het programma. BVCB speelt op 13 mei op eigen veld tegen nummer 6 Terneuzense Boys.


  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Ian Bosch, Giovanni de Groot, Dirk Bleichrodt, Leon van den Berg, Evan Blom, Rob Vrijenhoek (69’Coen Barg), Mike Hollenberg, Michael de Rooy, Ferdi Sinar (69’ Ricoberto Luijando), Jeremy de Hoog

  Verslag: HP Goudappel      Foto's: Ronald Kroos, klik hier voor meer!

 • Strafschop specialist Jeremy de Hoog vertrekt aan het einde van het seizoen naar Spanje