• BVCB glansrijk door naar volgende bekerronde

 • In de poulefase van het districtbekertoernooi werd BVCB gekoppeld aan RKDEO, SV Nootdorp en CVV Berkel. Met de nodige aanpassingen vanwege de Coronamaatregelen konden alle wedstrijden gespeeld worden. Een verademing voor spelers en supporters: eindelijk, de bal rolt weer! BVCB komt de poulewedstrijden uitstekend door en zet alle drie de duels om in winst.

 • BVCB start met de enige uitbeurt; de andere twee duels worden gespeeld op vertrouwde bodem aan het Sporthoekpad. Het enige uitduel vindt plaats in Nootdorp, waar tweedeklasser zondag RKDEO de tegenstander is. Voor beide ploegen was het duidelijk wennen, na zo’n lange tijd zonder serieuze wedstrijden te hebben gespeeld. Trainer Dick Boereboom kan geen beroep doen op nieuwkomer (ex Nootdorp)  Mike Hollenberg, die nog een duel schorsing op zijn conto heeft staan. 

 • Omdat Dennis van der Haas, Eytan Scheiman en Dylan van Oeffel kampen met blessures is de verdediging flink uitgedund. Noodgedwongen wordt middenvelder Nick Walbeek gebombardeerd tot centrale verdediger.

  In de beginfase van de eerste helft is er van enig krachtsverschil nauwelijks iets te merken. BVCB krijgt maar moeilijk grip op de tegenstander. Goed keeperswerk van Wesley van der Molen zorgt er voor dat de Hoeksenaren niet op achterstand komen. Naarmate de eerste helft vordert trekt BVCB het spel steeds meer naar zich toe en ontstaan ook enkele kleine kansjes.

  BVCB gaat uiteindelijk de rust in met een 0-1voorsprong door een doelpunt van Evan Blom. Ook in de tweede helft is diezelfde Blom nog een keer trefzeker en bezorgt zo BVCB de eerste drie punten.

 • De tweede wedstrijd is zoals gezegd op eigen veld met als tegenstander SV Nootdorp. Op voorhand een beladen duel, immers hebben naast Holleboom ook Ricoberto Luijano en Giovanni Lunger de overstap van Nootdorp naar BVCB gemaakt. Tel daar het recente verleden bij Nootdorp van Boereboom op en de toon is gezet. 

  In het  veld is er van enige verstoorde relaties niets te merken. Beide ploegen spelen fair en met respect voor elkaar. Het duel speelt zich hoofdzakelijk af tussen de twee strafschopgebieden. Kansen doen zich nauwelijks voor. Rob Rutten, ook een speler met een verleden bij deze tegenstander, kroont zich met het enige doelpunt van de wedstrijd tot matchwinner.

 • Afgelopen zaterdag speelt BVCB tegen CVV Berkel een onvervalste derby. Maar dit is slechts een gegeven op papier: een derby op het scherpst van de snede wordt het nooit. Al zal het grote aantal gele kaarten die de arbiter van dienst toont deze wedstrijd misschien anders vermoeden. Ook BVCB loopt tegen een aantal gele kaarten op, waarvan een paar gerangschikt kan worden onder de noemer “dom en onnodig”. 

 • BVCB is gedurende negentig minuten de baas in het veld en drukt dit uit met een 2-0 ruststand, met doelpunten van Rutten en Jeremy Stork . Daarmee doet de Hoekse ploeg zich behoorlijk te kort, gezien het aantal kansen dat niet verzilverd wordt. Aan de andere kant kan keeper Lennart van den Hengel zich een paar keer goed onderscheiden met een aantal fraaie reddingen.

 • Na de rust wordt er niet meer gescoord. BVCB gaat ongeslagen en zonder enige tegengoal door naar de volgende ronde. Deze ronde zal gespeeld worden volgens het knock-outsysteem. De loting zal later bekend gemaakt worden.

  Zaterdag 19 september aanstaande start de competitie 2020-2021. BVCB trapt af met een thuiswedstrijd tegen Terneuzense Boys.

                      Hieronder nog meer foto's van Fotograaf Rick den Outer