• BVCB – DCV:  2 - 2 (1 - 1)
  Na een lange voorbereiding, die in de eerste week van augustus van start ging, begon afgelopen zaterdag de reguliere competitie in de eerste klasse C. BVCB neemt het op het geheel gerenoveerde hoofdveld op tegen debutant DCV. Na een gezapige eerste helft waarin BVCB een achterstand weg werkt, valt er in het tweede bedrijf iets meer te beleven. Lange tijd ziet het er naar uit dat de thuisclub er met de winst van doorgaat, maar een omstreden strafschop in de laatste minuut doet BVCB de das om.


  In de aanloop naar de start van de competitie is BVCBtrainer Dick Boereboom een niet te benijden coach. Vanaf de eerste training wordt hij achtervolgd door een lange reeks aan blessures binnen zijn selectie. Voor de ouverture van de nieuwe jaargang kan hij op maar liefst 6 spelers geen beroep doen. Roy Eekman en Nick Walbeek kampen al geruime tijd met lastige blessures. Nieuwkomer Ian Bosch (ex TOGB) kende een redelijk goede voorbereiding, maar is ook al twee weken geblesseerd. Evan Blom kneusde in de laatste bekerwedstrijd zijn teen en tot overmaat van ramp moet Ferdi Sinar zich ziek melden. Leon van den Berg die aan het einde van het seizoen aangaf te stoppen met voetbal is op zijn besluit terug gekomen, maar ontbreekt vanwege werk.


  Het is het verhaal van de gemankeerde voorbereiding. Weinig wedstrijden verschijnt BVCB in een vaste formatie. Ondanks dat vallen de resultaten m.n. in de bekerwedstrijden niet tegen: alle drie worden in winst omgezet.


  BVCB begint traag en stroperig aan het eerste competitieduel. De balcirculatie is veel te laag, maar ook de duels worden niet scherp genoeg aangegaan met als gevolg dat de pupillen van Boereboom steeds een stapje te laat zijn. DCV neemt dan al snel het heft in handen en is veel meer in balbezit. In de elfde minuut overkomt BVCB dat wat vorig seizoen schering en inslag was: al vroeg in de wedstrijd moet het een tegendoelpunt slikken. Ricardo Lelieveld profiteert van een gebrekkige samenwerking tussen Giovanni de Groot en keeper Massimo van Ewijk. Met een behendige inzet lift hij de bal over de BVCBdefensie en ziet de bal onder de lat het doel in landen. De nieuwbakken BVCBkeeper is afkomstig van VV Capelle en is door Boereboom aangewezen als eerste doelman, wat ten koste is gegaan van Wesley van der Molen, die de afgelopen acht seizoenen het Hoekse doel verdedigde.


  In aanvallend opzicht weet BVCB geen vuist te maken. De blauwwitten komen nauwelijks in de buurt van DCVgoalie Bart de Keijzer. De gastheren moeten het qua mogelijkheden in het eerste bedrijf hebben van twee standaardsituaties. Een uitstekend genomen vrije trap van Jeremy de Hoog suist rakelings langs het Krimpense doel. Bij de tweede standaardsituatie is het wel raak: de corner van Joshua Vermeer wordt bij de tweede paal onberispelijk ingekopt door Ricoberto Luijando. Meer valt er over de eerste helft niet te vermelden.


  In de rust blijven Menno Vooges en Roan Blom achter in de kleedkamer. Vooges is een nieuw gezicht binnen de BVCBselectie. Als jeugdspeler heeft hij het blauwwit al wel gedragen, ging over naar Excelsior Rotterdam waar hij zich ontwikkelt tot aan de Onder 19. Vervolgens speelt hij in de top van de amateurs bij ASWH, Rijsoord en Barendrecht. Het noodlot slaat toe en hij scheurt zijn kniebanden, waarna een lange revalidatie volgt. Een volledige wedstrijd is op dit moment nog te veel gevraagd, maar om eindelijk weer een helft te hebben gespeeld, is een kroon op zijn harde werken.


  Blom wordt vervangen door Nick Mahieu, die vanwege een blessure ook lange tijd niet inzetbaar is geweest, maar nu geschrapt kan worden van de lange blessurelijst.

  BVCB komt in de tweede helft veel beter voor de dag, dan voor rust. Er zit meer overtuiging in het spel, wat onder andere leidt tot een aantal goede aanvallen. Invaller Thijs Graafland zoekt de combinatie met Rob Vrijenhoek, die een scherpe voorzet aflevert bij Michael de Rooy die net niet zijn voet goed achter de bal krijgt. Langzaam maar zeker trekt de thuisploeg het spel naar zich toe. Toch ontsnapt het ternauwernood aan een tweede achterstand, als een snelle counter van DCV eindigt met een vlammend schot van Tim Bestebroer, dat rakelings langs de kruising vliegt.
  Halverwege de tweede helft lijkt BVCB op voorsprong te gaan komen, maar de kopbal van Rob Vrijenhoek verdwijnt net naast het doel van De Keijzer. Rob Vrijenhoek is wel een nieuwe naam bij BVCB, maar geen nieuwe speler. Mensen die BVCB volgen kenden hem als Rob Rutten. De robuuste middenvelder stapte op 2 september in het huwelijksbootje met Britt Vrijenhoek en draagt sindsdien de achternaam van zijn kersverse echtgenote.


  BVCB voert het tempo gestaag op en de druk op de DCVdefensie neemt meer en meer toe. Dit resulteert in een voorsprong, als Vrijenhoek profiteert van gegrabbel van De Keijzer. Met een bekeken kopbal tilt hij de stand naar 2-1 in het voordeel van BVCB.


  BVCB is daarna de controlerende ploeg en lange tijd is er geen vuiltje aan de lucht. Boereboom maakt gebruik van al zijn wissels, maar lijkt daarmee de balans op het middenveld te verstoren. Zijn elftal gaat steeds meer naar achter lopen, zakt ver in en geeft DCV daarmee (onbedoeld) de gelegenheid om zich meer te laten gelden. Een onnodige overtreding van Mithell Feijen leidt tot een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Lars van der Wijngaard trapt het buitenkansje twee minuten voor tijd snoeihard richting het doel van Van Ewijk. De bal belandt op de bovenarm van Mike Hollenberg, die wegdraait voor de Krimpense kanonskogel. Tot ieders verbazing bestraft de overigens uitstekend fluitende arbiter Blaak de “handsbal” met een strafschop. Van der Wijngaard schaart zich ook achter dit buitenkansje en schiet onhoudbaar de 2 – 2 achter Van Ewijk.


  In de handvol minuten extra tijd die Blaak laat spelen, krijgt BVCB nog twee grote kansen om alsnog te starten met een overwinning. Een volley van de jarige Tim de Rooij eindigt niet in het cadeau wat een ieder zich zou wensen en ook een inzet van dichtbij van Luijando treft geen doel.


  Volgende week speelt BVCB uit tegen Nieuw Lekkerland, waar het nog iets heeft goed te maken.
  Opstelling BVCB: Mitchell Feijen, Giovanni de Groot (78’ Boy Kenswiel), Joshua Vermeer (72’ Tim de Rooij), Rob Vrijenhoek (85’ Coen Barg), Roan Blom (46’ Nick Mahieu), Mike Hollenberg, Michael de Rooy, Menno Vooges (46’ Thijs Graafland), Jeremy de Hoog, Massimo van Ewijk, Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel    Foto's: Ri©k den Outer