• BVCB geeft Sparta flinke draai om de oren

 • BVCB – Sparta 5 – 1 (3 - 0)
  BVCB heeft zich met speels gemak ontdaan van de amateurs van Sparta. In vergelijking met de draak van een wedstrijd een week geleden, was het een verademing om naar de verrichtingen van het elftal van Dick Boereboom te kijken. Met rust aan de bal, met goede, soms mooie aanvallen en met duels die veelal in Hoeks voordeel werden uitgevochten, leidt BVCB na de eerste helft al met een comfortabele 3-0-voorsprong. Uiteindelijk is het BVCB dat ook in het tweede bedrijf de lakens uitdeelt.

 • Evan Blom vangt een bal op zijn borst en volleyt deze fantastisch tegen de touwen.

  “Een verschil van dag en nacht”. “Wat een wereld van verschil”. Zo maar tweede gehoorde uitspraken langs de lijn tijdens de wedstrijd van BVCB tegen Sparta. De uitspraken komen van toeschouwers die vorige week het duel tegen DCV hebben aanschouwd en die ook afgelopen zaterdag van de partij waren op sportpark De Sporthoek. Daar waar een week eerder de blauwwitten en masse door de ondergrens zakten, daar speelt BVCB tegen Sparta één van zijn beste wedstrijden van dit seizoen.
  Dat Sparta het excuus mag aandragen dat het maar liefst zeven basisspelers mist, is te billijken. Het doet niets af aan de manier waarop BVCB de Spartanen op een flinke nederlaag trakteert. Met Adam Boujada en Coen Barg, die starten in de basis, komt BVCB goed uit de startblokken. Het zal de Hoekse ploeg een dosis zelfvertrouwen hebben gegeven, als Evan Blom al in de vierde minuut de 1- 0 tegen de touwen jast. De al het hele seizoen goed presterende Blom vangt een weggebokste bal van doelman Groeneboom op zijn borst op en volleyt de vallende bal op fantastische wijze in het Spartaanse doel.

 • Michael de Rooij verdubbelt de scoore met een vallende kopbal.

  Op het kunstgrasveld speelt BVCB relaxt en met opvallend veel rust bij balbezit. Spelers weten elkaar doorgaans gemakkelijk te vinden en zoeken geduldig naar een vrijstaande medespeler. In het eerste kwartier komen de gasten amper in het stuk voor en ogen al snel behoorlijk onmachtig. Ruim binnen het eerste half uur verdubbelt Michel de Rooij met een vallende kopbal de Hoekse voorsprong. Voorafgaand aan het mooie doelpunt gaat een goede opening van Boujada op Blom. Deze laatste geeft een afgemeten assist af aan de lange Hoekse spits. Twee van de spelers die betrokken zijn bij de laatste goal spelen ook een hoofdrol bij doelpunt nummer drie. Een corner van Blom eindigt iets voorbij de tweede paal waar Coen Barg de bal met het hoofd voor het Sparta=doel kan brengen. De Rooij tekent met een kopbal zijn tweede en BVCB’s derde goal aan.
  Pas in de 35ste minuut bijt Sparta even van zich af. De 34-jarige geroutineerde Lukas van Oeveren vindt bij de eerste doelpoging van Sparta de attente Massimo van Ewijk op zijn weg. Vijf minuten later komt de Hoekse doelman goed weg als de overigens uitstekend fluitende arbiter Van Lith de gele kaart voor houdt aan Van Ewijk. In een (ogenschijnlijk) buitenspelsituatie bokst de doelman net buiten het zestienmetergebied de bal met de handen weg. Tot ongenoegen van Sparta houdt Van Lith de rode kaart op zak.
  Op slag van rust legt BVCB de mooiste aanval van de eerste helft op de mat. In een door de opkomende Martijn Stel opgezette aanval zoekt de linksback de combinatie met Blom die met een subtiel passje achter het standbeen Stel in staat stelt om de bal voor te geven. De aanval verdient een beter lot, maar sterft in schoonheid, omdat er geen BVCB-er voor de goal is om doeltreffend af te ronden.

 • Jim van Oeveren (links op de foto, ooit BVCB-er) ziet hoe Ricoberto Luijando na 3 min op het veld trefzeker is voor BVCB

  Net als in het begin van het vermakelijke duel is het ook in de tweede helft al snel raak voor de thuisclub. Een pass van Van Ewijk wordt op een voortreffelijke wijze gecontroleerd door Elroy Wijngaarde. Ter hoogte van de middenlijn ontdoet de rechter winger zich met een fraaie beweging van zijn tegenstander en profiteert maximaal van zijn snelheid. Oog in oog met Groeneboom faalt de rappe verdediger niet en schiet de 4-0 binnen.
  Ruim tien minuten later ontsnapt Sparta aan een grotere achterstand. Barg vindt op fraaie wijze Blom, die een een-twee opzet met De Rooij. De schuiver die Blom afgeeft verdwijnt rakelings langs de tweede paal. Blom raakt geblesseerd bij deze doelpoging en moet zich laten vervangen door Ricoberto Luijando. De vervanger van Blom is binnen drie minuten na zijn entree trefzeker. Luijando rondt een voorzet van Barg, die eerst nog voorbij De Rooij, gaat behendig af.
  Met het vijfde doelpunt is de koek wat doelpunten betreft op voor de Hoeksenaren. Sparta is al die tijd niet in het stuk voorgekomen. Een vrije trap van Van Oeveren verdwijnt nog hoog in het zijnet, maar dichterbij een doelpunt komen de roodwit-gestreepten niet. Toch komt Sparta nog van de hatelijke nul af, middels een fraaie boogbal van Moises Navarro. Boujada is namens de thuisclub nog dichtbij een doelpunt, maar daar steekt Groeneboom een stokje voor. Boujada manifesteerde ook deze wedstrijd weer, dat hij met zijn inzet, techniek, overzicht en goede passing, een waardevolle speler is, waar Boereboom niet meer omheen kan, wat zijn basiself betreft. Na de doelpoging van Boujada vindt Van Lith het mooi geweest en blaast nog iets voor de 90 minuten verstreken zijn voor het einde van de wedstrijd.

 • Boujada manifesteerde ook deze wedstrijd weer, dat hij met zijn inzet, techniek, overzicht en goede passing, een waardevolle speler is, waar Boereboom niet meer omheen kan.

  Met de drie punten op zak en puntenverlies van alle clubs onder de Hoekse club stijgt BVCB naar de zesde plaats van de eerste klasse D. In de ranglijst raakt Spijkenisse zijn koppositie kwijt aan Xerxes/DZB na een verrassende nederlaag tegen degradatiekandidaat Terneuzense Boys. Over twee weken speelt BVCB de eerstvolgende competitiewedstrijd. Sportpark Het Slobbegors vormt het strijdtoneel, waar BVCB het opneemt tegen Papendrecht, dat één punt minder heeft dan de Hoekse ploeg.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Elroy Wijngaarde (84’ Tycho van de Loo), Mitchell Feijen, Martijn Stel (70’ Sten van Dijk), Adam Boujada, Evan Blom (60’ Ricoberto Luijando), Coen Barg, Rob Vrijenhoek (70’ Nick Walbeek), Mike Hollenberg, Michael de Rooij, Menno Vooges (70’ Dirk Bleichrodt)

  Verslag: HP Goudappel              Foto's: Ronald Kroos -Meer foto's-