• 16-10-2021   SHO - BVCB 5 - 3 (2 – 2)

  BVCB heeft zichzelf een slechte dienst bewezen, door in de uitbeurt tegen rode lantaarndrager SHO, collectief door de ondergrens te zakken. Een vroege achterstand van 2-0 kan nog wel voor rust gerepareerd worden, maar na de rust gaat er van alles mis, waardoor er met maar liefst 5 – 3 verloren wordt. Dit betekent voor de thuisploeg de eerste drie punten en tevens de eerste goals van deze competitie.

 • Het lijkt onderhand het handelsmerk van BVCB te gaan worden: flitsend openen in de beginminuten en direct een kans creëren. In één adem moet dan ook vermeld worden, dat die kansen tot nu toe niet verzilverd werden. Direct na het beginsignaal van arbiter Vink meldt Ferdi Sinar zich voor het SHOdoel. Zijn afronding, na exact tien tellen, lijkt het midden te houden tussen een voorzet en een schot en verdwijnt in het vangnet. Even later wordt SHO ook direct gevaarlijk, als na een vrije trap van de zijkant, Ricky Bokhoven iets moois in gedachte heeft. Zijn omhaal is echter niet goed genoeg om de bal vol te raken, waardoor de bal naast het Hoekse doel verdwijnt.

 • In de zesde minuut heerst er enige chaos in de BVCBafweer. Martijn Stel, die de rechtsbackpositie inneemt in plaats van de geschorste Leon van den Berg, wordt uitgespeeld door Dennis Outermans, die ook niet door de andere verdedigers van BVCB wordt afgestopt. Hij brengt vervolgens de bal laag in het zestienmetergebied waar Giovanni Breevaart er een voetje tegenaan kan zetten. Met enig fortuin verdwijnt het leder met een boogje achter Wesley van der Molen.
  Een mooie opsteker voor de bewoners van de Kikkershoek, die beter aan de wedstrijd zijn begonnen dan de bezoekers. BVCB is niet fel genoeg, zit niet voldoende kort op de tegenstander en speelt te ver met de linies uit elkaar. Dit heeft tot gevolg dat BVCB binnen een kwartier de achterstand verdubbeld ziet worden. Met een even eenvoudige als effectieve schijnbeweging legt Bokhoven routinier Nick Mahieu in de luren, waardoor hij een vrij veld voor zich heeft. Bokhoven heeft alle tijd om een afgemeten voorzet te geven, die met een rake kopbal door Sander de Heus tot doelpunt wordt verheven.

 • BVCB lijkt op tijd te beseffen dat het uit een ander vaatje moet tappen, om nog iets van het duel te kunnen maken. Er wordt wat korter gedekt en de duels worden wat feller in gegaan. In de 25e minuut valt de aansluitingstreffer uit een standaardsituatie. Een vrije trap van Nick Walbeek lijkt een eenvoudige prooi voor invaller doelman Brian de Vaal te worden, maar de goalie laat de bal los. Mike Hollenberg is het meest attent en tikt de 2-1 binnen. De ploeg van Dick Boereboom heeft daarna slechts twee minuten nodig, om de stand gelijk te trekken. Op het middenveld leidt een goede interceptie van Yousif de Kock een Hoekse tegenaanval in, waarvan Ricoberto Luijando het eindstation vormt. Met een knappe schuiver in de verste hoek repareert hij de vroeg opgelopen averij.

  Na de gelijkmaker lijkt BVCB het duel onder controle te hebben. Het komt meer in balbezit en weet hier ook beter mee om te gaan. SHO schikt zich wat in een meer afwachtende rol. Juist in die fase krijgt het elftal van Sander Fakkel een dot van een kans. 

 • Bokhoven wurmt zich door de Hoekse verdediging en lijkt de 3- 2 binnen te gaan werken. Een heldhaftige redding van Van der Molen voorkomt een hernieuwde voorsprong voor SHO.
  Vlak voor het rustsignaal krijgt BVCB nog een dot van een kans om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Mike Hollenberg, die in de eerste helft kwistig met lange passes strooit, bereikt Luijando die knap controleert en vervolgens Sinar in de diepte stuurt. De snelle aanvaller komt oog in oog met de uitlopende De Vaal, maar faalt jammerlijk in de afronding.
  Ditzelfde kan gezegd worden over de enorme kans die De Kock direct na rust om zeep helpt. Een goede aanvalsopzet tussen Rob Rutten en Sinar wordt door laatst genoemde breed gelegd op de vrije De Kock, die een leeg doel voor zich heeft. Zijn inzet gaat tot verbijstering van vriend en vijand langs de verkeerde kant van de paal. Achteraf beredeneerd zou dit moment wel eens van doorslaggevende betekenis kunnen worden gezien, voor het verdere verloop van de wedstrijd.

 • Tien minuten in de tweede helft komt SHO opnieuw op voorsprong. Boy Kenswiel, die een ongelukkige middag beleeft als invaller voor Stel, gaat in de fout en geeft zo Roy van der Pligt de gelegenheid om met een diagonaal schot Van der Molen te passeren. Even later grijpt Van der Molen subliem in, als hij volledig gestrekt een kopbal van Danny Kanters uit de kruising ranselt.
  Na 70 minuten spelen, besluit Boereboom met een dubbele wissel te komen, om zodoende het tij te keren. Michael de Rooy en Ayrton Verlaan vervangen Yousif de Kock en Ferdi Sinar. Veel ogen zijn op dat moment gericht op Boereboom, omdat men verwacht dat hij ook Luijando naar de kant haalt. De snelle aanvaller speelt met al geel op zak op het randje en heeft al verbaal vernomen van Vink dat hij moet inbinden. Ondanks nog een aantal kleine provocaties en het blijven spelen op de grens van het toelaatbare maakt Luijando wel de volle 90 minuten vol.
  Met nog een kwartier op de klok lijkt het er niet op dat BVCB nog kan terug komen in de wedstrijd. De linies liggen weer net zo ver uit elkaar als in de beginfase van de tweestrijd. Dit heeft mede tot gevolg dat Walbeek in dit soort wedstrijden niet tot zijn recht komt. De aanvoerder speelt te ver naar achter om met zijn creatieve ingevingen meer daadkracht te brengen in de aanvallende bedoelingen van zijn ploeg.
  In de 77e minuut lijkt SHO het duel te gaan beslissen. Kanters mag maar liefst drie tot vier Hoekse spelers omspelen alsof ze er niet staan, om vervolgens ook nog te mogen uithalen. Niet voor de eerste keer wordt de niet vrij uitgaande Van der Molen met een laag diagonaal schot het nakijken gegeven. Boereboom antwoordt met het inbrengen van nog een aanvaller. De getergde Jeremy Stork vervangt de in de malaise delende Jeremy de Hoog.

 • Vijf minuten voor tijd brengt Rob Rutten de marge terug tot één. Na een goede één-twee met Luijando brengt hij nieuwe hoop terug in de blauwwitte harten. Het zal ijdele hoop blijken. In de laatste minuut gooit Robin Winkels het duel definitief in het slot. Opnieuw gaat er een compleet foutenfestival in de Hoekse defensie aan deze vijfde Oud-Beijerlandse treffer vooraf.
  Na deze goal slaat de vlam onverwacht volledig in de pan. Toeschouwers en spelers krijgen het aan de stok met elkaar en er ontstaat een flinke trek- en duwpartij. Scheidsrechter Vink besluit tot een tijdelijke staking, alvorens de laatste twee minuten te laten uitspelen. Die twee minuten maakt Mitchell Feijen niet meer mee, als speler binnen de lijnen. Voor zijn aandeel in de wanorde krijgt hij tijdens de spelonderbreking de rode kaart van Vink.

 • Een beschamend einde van een wedstrijd, die eindigt met een pijnlijk verlies voor BVCB. Een verlies wat te wijten is aan een collectief falen. Of er sprake is geweest van onderschatting zal altijd een vraag blijven en is meer voer voor psychologen. De les zal moeten zijn dat er in het vervolg op deze wedstrijd met meer strijd, overtuiging en inzet gespeeld zal moeten worden. Het antwoord kan volgende week al gegeven worden in de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit uit Dordrecht.


  Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Mitchell Feijen, Martijn Stel (46’ Boy Kenswiel), Nick Walbeek, Ferdi Sinar (71’ Ayrton Verlaan), Rob Rutten, Mike Hollenberg, Yousif de Kock (71’ Michael de Rooy), Nick Mahieu, Jeremy de Hoog (78’ Jeremy Stork), Ricoberto Luijando.

  Verslag: HP Goudappel            Meer foto's van Ronald Kroos