• BVCB en Voorschoten komen niet tot scoren

 •  

  Voorschoten ’97 – BVCB 0 - 0 (0– 0)

  Aan een wedstrijd, die twee kanten op kon vallen, houden BVCB en tegenstander Voorschoten beiden een puntje over. Beide ploegen houden elkaar volledig in evenwicht, waarbij de defensies het sterkst waren. Zowel Voorschoten als BVCB kende een aantal sterke fasen, waarin kansen zich echter amper voordoen. In die zin is de 0 – 0einduitslag een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.
  BVCB mist in de uitbeurt in Voorschoten de nog steeds geblesseerde Roy Eekman en trainer Gerard van Ruitenburg kan ook geen beroep doen op de eveneens geblesseerde Rob Rutten (kneuzing teen). 

 • Twee afwezigen die normaliter garant staan voor een gezonde dosis “power” op de Hoekse middenveld. Het alternatief deze zaterdag heeft BVCB al meer laten zien: Nick Walbeek en Ugur Altintas bezetten het middenveld, waarbij eerstgenoemde de meest verdedigende rol op zich neemt. Joshua Vermeer completeert het middenveld na een blessure weer vanaf de aftrap. Ook Mitchell Feijen keert na twee duels toekijken vanwege een schorsing terug in het hart van de Hoekse verdediging.

 • Al vroeg in de wedstrijd krijgt BVCB te maken met een tegenslag. Bij het blokken van de bal raakt Evan Blom dusdanig geblesseerd dat hij niet verder kan spelen. Na een blessurebehandeling van een paar minuten probeert hij het nog wel, maar uiteindelijk moet híj zich al in de 9e minuut laten vervangen door Crossfixio Goeloe. Na het weekend zal duidelijk worden hoe groot de schade is aan het kniegewricht van de Hoekse aanvaller.
  Tot halverwege de eerste helft doen zich amper aardige momenten voor op het stroeve kunstgras van sportpark Adegeest. Voorschoten is in de beginfase iets sterker, mede omdat BVCB nog zoekende is. Het spel van de thuisploeg krijgt met name vorm door de lange passes van achteruit van aanvoerder Ronnie Verplancke. Lange ballen over ruim dertig, veertig meter die over het algemeen goed aankomen bij een medespeler. Dit laatste is meerdere malen ook het geval vanwege het niet goed anticiperen op die lange ballen door de Hoekse defensie. Uit één van de geschetste spelsituaties krijgt na twintig minuten Nicky Guijt de kans om uit te halen. Zijn schot verdwijnt langs het Hoekse doel.

 • Na een half uur spelen krijgt de ploeg van trainer Ducaneaux de grootste kans van deze middag. Sem Simonis glipt eenvoudig langs Mitchell Feijen en bedient met een lage voorzet Chris Guijt, die de bal voor het inschieten heeft. Guijt heeft het vizier niet op scherp staan en schiet de opgelegde kans naast. Niet veel later verschijnt BVCB voor het eerst in het vijandelijke strafschopgebied. Na een korte corner volgt een goede voorzet tot in het doelgebied van Voorschoten. 

 • De kopbal van de mee naar voren gekomen Dennis de Haas is te zacht om doelman Stephan van de Niet te verontrusten. Het is een moment dat een goede fase van BVCB inluidt. De ploeg krijgt wat meer drang naar voren en weet de tegenstander op de eigen helft te houden. Echte kansen levert het niet op; Jeremy Stork is bijna succesvol met een goed schot, maar de bal draait net een half metertje over het Voorschotense doel. Diezelfde Stork lijdt in zijn ijver op mee te willen voetballen tot twee keer toe gevaarlijk balverlies, maar Voorschoten weet hier niet van te profiteren.
  Ver in blessure tijd krijgt BVCB een grote mogelijkheid om met een voorsprong de kleedkamers op te gaan zoeken. Stork kopt een bal voor de voeten van Ayrton Verlaan, die alleen voor keeper Van de Niet verschijnt. De hoek is te lastig om de doelman van Voorschoten, die redding met zijn voeten brengt, te passeren.

 • BVCB komt beter uit de kleedkamer dan de tegenstander. Direct is er al een gevaarlijk schot van Altintas te noteren. De inzet vanaf 18 meter verdwijnt net naast het doel van Van de Niet. Na rust kent BVCB een fase waarin het sterker wordt dan de thuisploeg. De kleine kansjes die zich voordoen zijn echter voor Voorschoten. BVCBdoelman Wesley van der Molen, die in de eerste helft weinig werk hoefde te verrichten, is op zijn post bij onder andere een inzet van Jim van der Krogt.

 • Zoals gezegd is BVCB sterk aan de tweede helft begonnen. Wat positief is, is dat de ploeg die graag wat zelfvertrouwen wil tanken, dit nagenoeg het hele tweede bedrijf kan volhouden. Er wordt hard gewerkt en de overtuiging groeit dat er in Voorschoten in ieder geval niet verloren hoeft te worden.
  Halverwege de tweede helft onderneemt Stork een poging om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Uit een corner neemt de spits de bal meteen op zijn slof, maar het projectiel suist voorbij aan de tweede paal. Luttele minuten later is het aan de andere kant Nicky Guijt, die bijna succesvol is. Guijt krijgt alle tijd en ruimte om de bal goed te leggen voor zijn rechter om vervolgens laag en strak uit te halen. Het schot van zo’n ruim twintig meter spat op de paal uiteen.

 • Beide coaches hebben in de slotfase nog een aanvallende wissel in huis, maar veel zoden zet het niet aan de dijk en dus blijft het scorebord tot aan het laatste fluitsignaal van arbiter Akkaya maagdelijk blank.
  Volgende week verwachten de mannen van Van Ruitenburg weer de steun van de supporters bij de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk. De komende tegenstander boekte dit weekend zijn tweede overwinning, door thuis met 2 – 1 Die Haghe te verrassen.

 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Mitchell Feijen, Nick Mahieu, Joshua Vermeer (90’ Pieter Hofman), Evan Blom (9’ Crossfixio Goeloe), Nick Walbeek, Ugur Altintas, Ayrton Verlaan, Jeremy Stork (88’ Michael de Rooy)

  Verslag: HP Goudappel                      Meer foto's van Ron van Bekkum