• BVCB en RVVH kunnen beiden leven met een punt

 • BVCB – RVVH 2 - 2 (1 - 1)


  Het gaat te ver om RVVH een angstgegner van BVCB te noemen. Echter statistieken liegen niet. In de vorige acht ontmoetingen tussen BVCB en de Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules trok laatstgenoemde, maar liefst zeven keer aan het langste eind. In het seizoen 2018-2019 stapte BVCB als winnaar van het veld. Dat was de eerste en tevens laatste keer. In een gelijkspel eindigde het onderlinge treffen nog nimmer. Tot afgelopen zaterdag waar na 90 minuten een 2-2 eindstand op het scorebord staat.

 • Zonder aarzeling weet de attente Ricoberto Luijando na 7 minuten te scoren

  De wedstrijd begint met twee ploegen die laten zien graag te willen voetballen. Spelen op balbezit en geduldig werken aan de opbouw van aanvallende impulsen. Goed doorzetten van Rob Vrijenhoek levert met enig fortuin een goede combinatie op met Ricoberto Luijando. Uit de een-twee verschijnt Vrijenhoek alleen voor doelman Tim Elkhuizen, die de inzet van de Hoekse middenvelder goed weet te pareren. De rebound is echter een prooi voor de attente Luijando, die zonder aarzeling en met volle overtuiging de bal hoog in de touwen jaagt. BVCB komt zodoende al vroeg in de wedstrijd (7e minuut) op voorsprong.

  Na de vroege opsteker komt er bij BVCB meer en meer een beetje zand in de motor. De geduldige opbouw van de openingsfase ebt langzaam weg en spelers hanteren steeds vaker de lange bal naar voren. In de voorste gelederen moet Michael de Rooy dan de verbindende schakel zijn, die de bal dient te bezorgen bij de vleugelspelers Luijando en Ferdi Sinar. Sinar die deze wedstrijd de voorkeur krijgt in de basisopstelling van Dick Boereboom, waardoor Evan Blom genoegen moet nemen met een plaatsje op de bank. De geschetste speelwijze komt nauwelijks uit de verf, met name omdat De Rooy goed in de gaten wordt gehouden door de verdediging van RVVH en Sinar amper de kans krijgt om zijn belangrijkste wapen, zijn snelheid, te etaleren. Door het heil te zoeken in de lange pass komt het Hoekse middenveld amper in het stuk voor en legt het vele vuile meters af om maar steeds de ruimte tussen de linies zo klein mogelijk te houden.

 • De Hoekse doelman van Ewijk weet volledig gestrekt de bal te verwerken tot hoekschop.

  RVVH komt steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van Kevin Vink kent veel meer balbezit en weet de bal goed in eigen gelederen te houden, mede door een aantal balvaste spelers zoals Everton Pires Tavares en Guytano dos Santos. Bij de Ridderkerkers fungeert spits Remco Buist vaak als aanspeelpunt in de frontlinie.
  Net als de thuisclub zetten de gasten hun eerste grote kans om in een treffer. Een voorzet vanaf links van Laurens de Witte wordt subtiel binnen getikt door Buist.

  De doelpunten vormen de spaarzame hoogtepunten van de eerste helft. Kansen doen zich over en weer amper voor, waardoor beide doelmannen nauwelijks aan het werk worden gezet. BVCBgoalie Massimo van Ewijk kan zich welgeteld twee keer onderscheiden bij het onschadelijk maken van twee afstandsschoten, waaronder een vervaarlijk laag schot van Pires Tavares waar de Hoekse doelman volledig gestrekt de bal bij de tweede bal weet te verwerken tot hoekschop.

  In de tweede helft probeert BVCB weer meer over de grond te voetballen, maar slaagt er nauwelijks in om het RVVH lastig te maken. Te veel persoonlijke fouten, lees: foutieve passes, leiden er toe dat de mannen van Hercules de bovenliggende partij wordt. Binnen een kwartier na de onderbreking leidt één van de verkeerd ingespeelde passes op het middenveld tot een achterstand voor de thuisploeg. Het brengt Gino Stolk in balbezit en biedt hem een vrije doortocht richting het Hoekse doel. Stolk manoeuvreert zich echter in een dusdanige positie dat een schot op doel onmogelijk lijkt. Maar de Ridderkerkse aanvaller denkt daar anders over en schiet bijna vanaf de achterlijn RVVH op voorsprong. Een tegenvaller voor BVCB waar Van Ewijk niet geheel vrijuit gaat.

 • Coen Barg, rugnr.5, weet vanaf de juist plek de bal binnen te knikken.

  Binnen een tijdsbestek van tien minuten brengt Boereboom vier nieuwe spelers in, waarvan de twee laatsten Coen Barg en Evan Blom, vijf minuten na hun entree goud waard blijken te zijn. Alvorens de twee wissels van zich laten spreken, krijgt BVCB een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Pas tien minuten voor het einde krijgt de Boereboomformatie de eerste mogelijkheid van de tweede helft. Het schot van Jeremy de Hoog gaat hoog over het vangnet en belandt op de motorkap van een van de auto’s op de parkeerplaats. Nog in dezelfde minuut krijgt ook De Rooy de kans om uit te halen; zijn schot verdwijnt rakelings langs het doel van Elkhuizen.

  Even later valt de gelijkmaker, als Evan Blom zich goed vrij speelt en de bal goed voor het Ridderkerkse doel weet te passen. Barg, vaak een neusje voor de goede positie, staat op de juiste plek om de voorzet binnen te knikken en Elkhuizen kansloos te laten.

 • Michael de Rooy ziet zijn kopbal op het horizontale aluminium terechtkomen.

  Het scheelt maar heel weinig of BVCB trekt in de extra tijd de overwinning naar zich toe. Echter staat de lat tot twee keer toe een derde Hoekse goal in de weg. Eerst komt een kopbal van De Rooy op het horizontale aluminium en ook de rebound van Barg is eenzelfde lot beschoren.

  Het had eerlijkheidshalve wel iets te veel geweest als de thuisclub de winst zou opstrijken, maar daar had in het Hoekse kamp niemand van wakker gelegen. Al met al is de remise een terechte uitslag.

  Opstelling BVCB: Massimo van Ewijk, Mitchell Feijen, Leon van den Berg (77’ Menno Vooges), Joshua Vermeer (77’ Coen Barg), Rob Vrijenhoek, Roan Blom (67’ Nick Mahieu), Mike Hollenberg, Michael de Rooy, Ferdi Sinar (67’ Evan Blom), Jeremy de Hoog, Ricoberto Luijando

  Verslag: HP Goudappel     Meer foto's van Ron van Bekkum, klik hier!