• BVCB kent tot dusver een succesvolle voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen dat voor de deur staat. Een inmiddels vast onderdeel van de voorbereiding wordt gevormd door de bekerwedstrijden. Tegen een drietal tegenstanders worden op drie achtereenvolgende zaterdagen de poulewedstrijden gespeeld. Met twee maal winst en een gelijkspel eindigt BVCB als poulewinnaar en plaatst zich daarmee voor de volgende ronde.

  Aan het einde van het afgelopen seizoen wordt er binnen de technische staf afscheid genomen van assistent-trainer Rob Lexmond en conditietrainer Selim Sinar. Als vervanger van Lexmond wordt Winston Faerber aangesteld als assistent van hoofdtrainer Dick Boereboom. Jan Hermans wordt aan de technische staf toegevoegd als vervanger van Sinar.

 • De eerste bekerwedstrijd is tegen SV Nootdorp, oud-werkgever van Boereboom. BVCB gaat in deze wedstrijd voortvarend van start en heeft weinig te duchten van de tegenstander. Na ruim een kwartier voetballen brengt Ferdi Sinar de thuisclub op voorsprong, met een beheerst afgemaakte aanval. Tegen de rust laat Nick Walbeek zien, dat hij weer terug is, na een verloren seizoen, waarin een hardnekkige blessure hem dwong vooral toe te kijken vanaf de zijlijn. Met een fraai genomen vrije trap, die eindigt in de verre kruising, verdubbelt hij de Hoekse voorsprong. Nog voor het rustsignaal brengt BVCB zichzelf in de problemen. Een misverstand tussen Leon van den Berg en keeper Massimo van Ewijk leidt tot een ongelukkig tegendoelpunt.

  De 2-1 voorsprong van BVCB blijft een riskante tussenstand, maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat die voorsprong amper in gevaar komt. Het verweer van de bezoekers is te zwak, om BVCB in de problemen te laten komen. Pas tegen het laatste fluitsignaal maakt Sinar met zijn tweede doelpunt aan alle onzekerheid een einde.

 • De tweede bekerwedstrijd wordt gespeeld op sportpark Alkemade Oost in Roelofarendsveen. Onder tropische omstandigheden treedt BVCB aan tegen EMM’21, een club die in 2021 is opgericht na een fusie tussen WVC en DOSR. De naam Eendracht Maakt Macht is een verwijzing naar de bloemenveiling in Roelofarendsveen die in 1918 is ontstaan uit de samenvoeging van drie coöperaties.

  Mede door de hoge temperatuur in Roelofarendsveen (31 graden) ligt het tempo niet al te hoog. Na wat tegenstribbelingen van EMM in de beginfase van het bekerduel, neemt BVCB langzaam maar zeker het initiatief in eigen hand. Na ruim een kwartier spelen, leidt dit tot een voorsprong, die op fraaie wijze tot stand komt. Een knappe aanval met een aantal korte combinaties door het hart van de defensie wordt opgezet én afgerond door nieuwkomer Lugino Schubert. Nog voor de onderbreking maakt topscoorder en Speler van het jaar 2022-2023 Michael de Rooij zijn eerste officiële doelpunt van dit seizoen en brengt BVCB op een comfortabele 0-2 voorsprong.

  In de tweede helft controleren de Hoeksenaren de wedstrijd en komt de voorsprong geen moment in gevaar, ondanks dat er enige gemakzucht sluipt in de ploeg van Boereboom. Er is dan ook amper een vuiltje aan de tropische lucht. Tot minuut 83, als EMM’21 een vrije trap krijgt te nemen, net buiten het eigen zestienmetergebied. Met een strakke streep vliegt de bal strak in de kruising van het Hoekse doel. Nog geen man over boord, is de conclusie van de Hoekse toeschouwers, kan gebeuren. Maar nog geen minuut later ligt de bal wederom in het net achter doelman van Ewijk. Net als bij het tegendoelpunt een week eerder ligt een slechte (lees: geen) communicatie ten grondslag aan de gelijkmaker. Met nog vijf minuten te gaan maakt Max van Dijk zijn debuut en rentree in de hoofdmacht van BVCB. Het duel eindigt in 2 – 2.

 • In de derde en laatste poulewedstrijd komt buurman CVV Berkel op bezoek op het zonovergoten Sporthoekpad. Net als BVCB heeft Berkel vier punten overgehouden aan de eerste twee bekerwedstrijden. Beide ploegen strijden dus om de poulewinst. De bezoekers starten sterker aan het duel dan de gastheren. In grote problemen komt de equipe van Boereboom echter nooit. Halverwege het eerste bedrijf bewijst Michael de Rooij ook dit seizoen weer garant te staan voor een aantal Hoekse doelpunten, 1 – 0. Tien minuten na de rust slaat De Rooij opnieuw toe en tilt op knappe wijze de stand naar 2 – 0. BVCB speelt dan al een tijdje met tien man. Op slag van rust beroert Van Ewijk de bal buiten het strafschopgebied met zijn arm en wordt door arbiter Van Lith bestraft met een rode kaart. Een directe rode kaart betekent dat Van Ewijk de eerste competitiewedstrijd aan zich voorbij moet laten gaan. Van Ewijk wordt vervangen door Giovanni van der Schans, die laat zien een talentvolle doelman te zijn. Met een aantal fraaie reddingen houdt hij BVCB op de been. Door de wissel van keepers wordt Schubert kind van de rekening en kan zich noodgedwongen voortijding gaan douchen. Ondanks het Berkelse overtal komt de voorsprong van BVCB nimmer in gevaar, al speelt zoals gezegd Van der Schans, daarin een glansrol. De thuisclub komt zelfs nog op een grotere voorsprong. Een fraaie pass van debutant Adam Boujada (BVCB O23) bereikt Ferdi Sinar, die beheerst de eindstand op 3- 0 bepaalt.

  BVCB eindigt als poulewinnaar en gaat door naar de volgende bekerronde, waarin de tegenstander bepaald zal worden middels loting.

  BVCB start aanstaande zaterdag de nieuwe competitie met een uitwedstrijd tegen DCV in Krimpen aan den IJssel. Op 30 september is de eerste wedstrijd op eigen bodem. Tegenstander is vv Papendrecht.BVCB 1 rekent ook komend seizoen op de steun van vele supporters.

   Verslag: HP Goudappel