• 6-11-2021   BVCB 1 - Heerjansdam 1 : 1-2 (0-2)

  Het affiche BVCB – Heerjansdam riep op voorhand redelijk hoge verwachtingen op, wat betreft een boeiend competitieduel. Immers hier staan de nummers drie en vier van de eerste klasse B tegenover elkaar. Een ranglijst waar de verschillen sowieso al marginaal zijn. De realiteit was echter anders. Door persoonlijke fouten aan Hoekse kant wordt de zege in de schoot van de bezoekers geworpen en is de spanning eigenlijk al zeer snel uit de wedstrijd. Een wedstrijd waar aan beide kanten de kansen op één hand waren te tellen.

 • De selectie van BVCB kampt al sinds de start van de competitie met een lange lijst aan geblesseerde spelers. Iedere week ligt er weer een uitdaging voor Dick Boereboom en zijn technische staf, om de beschikbare poppetjes op de juiste plaats te zetten. Afgelopen zaterdag moet ook Ricoberto Luijando, juist één van de spelers in goede vorm, zich op het laatste moment afmelden. BVCB verschijnt aan de aftrap met Michael de Rooij in de spits en aanvoerder Nick Walbeek krijgt de opdracht om “hangend” op rechts te spelen.

  De twee opponenten gaan voorzichtig en behoedzaam van start. Na 10 minuten worden over en weer wat kleine speldenprikjes uitgedeeld, maar beide defensies komen niet in de problemen. 

 • Bij twee opeenvolgende corners van BVCB doen zich evenveel hachelijke situaties voor in het doelgebied, maar gescoord wordt er niet.
  In de 20e minuut leidt slordig inspelen van Jeremy de Hoog halverwege de eigen helft de eerste tegengoal van BVCB in. Heerjansdam loerend op dit soort momenten en dan snel omschakelen profiteert in eerste instantie niet van het slippertje. In een scrimmage blijft de bal smoren halverwege het strafschopgebied en doelman Wesley van der Molen gaat naar de grond en heeft de bal voor het grijpen. Althans zo lijkt het. Tot ontzetting van menig toeschouwer laat hij de bal weer los, waarna Gert-Jan Plaizir er als de kippen bij is om dit onverwachte cadeautje uit te pakken.
  Niet veel later is de Hoekse doelman andermaal de schlemiel. Een snelle counter van Heerjansdam lijkt nog in de kiem gesmoord te worden door goed meeverdedigen van Yousif de Kock. Via het hoofd van de aanvaller gaat de bal recht omhoog en moet een eenvoudige prooi zijn voor Van der Molen. Voor de tweede keer binnen een kort tijdbestek lukt het hem echter niet de bal klemvast te plukken uit de lucht. Nu is het Lucas Valster die gretig profiteert van dit buitenkansje.

 • De twee doelpunten vormen de hoogtepunten (voor de thuisploeg dieptepunten) van de eerste helft. Heerjansdam heeft een comfortabele voorsprong en heeft de wedstrijd onder controle. BVCB is aangeslagen en heeft niet de flair om aan te dringen bij de verdediging van de ploeg van Jonathan Jonk. Op slag van rust veren de Hoekse supporters op bij een goede corner van Walbeek die wordt ingekopt door Leon van den Berg. 

 • Met een reflex weet keeper Oscar Roos de aansluitingstreffer van de gastheren te voorkomen.
  Na de verplichte rust tussen de twee speelhelften in brengt Boereboom meer snelheid in de Hoekse aanval. Ayrton Verlaan vervangt middenvelder Roy Eekman; Walbeek zakt een linie naar het middenveld.
  In die tweede helft laat BVCB een ander gezicht zien dan in het eerste bedrijf. Het is agressiever, ijveriger en dringt de tegenstander op eigen helft. De bezoekers hebben zich hier goed op ingesteld en vinden het allemaal prima en leunen op de eenvoudig verkregen voorsprong. Met veel spelers achter de bal werpen ze een groene barrière op, die maar moeilijk te slechten is. Ondanks een optioneel overwicht en veel meer blauwwit balbezit, doen echte kansen zich nauwelijks voor.

 • Na krap een uur speeltijd legt BVCB eindelijk een puike aanval op de mat. De sterk spelende Rob Rutten komt over de linkerkant naar binnen, speelt in op Verlaan, die met een vernuftig kaatsballetje De Hoog in stelling brengt. Vanaf 18 meter haalt De Hoog loeihard uit, maar ziet vervolgens zijn schot uiteenspatten op de paal. Een kleine minuut later heeft Rutten de pech dat zijn goede kopbal recht in de handen van Roos eindigt. De doelman van de gasten brengt de bal snel bij de voorwaartsen van Heerjansdam, die in eerste instantie goed worden afgestopt door de Hoekse defensie. 

 • Een verkeerde terugspeelbal leidt alsnog een mogelijkheid in voor de bezoekers. Het loopt ternauwernood goed af, maar voor hetzelfde geld had dit de definitieve nekslag voor BVCB betekent.
  Aan de andere kant van het veld lukt het de thuisformatie maar niet om de voorsprong van de tegenstander in gevaar te brengen. Menigeen heeft zich al ruim voor het eindsignaal verzoent met een nederlaag. Toch ontstaat er nog een sprankje hoop in de blauwwitte harten als vlak voor tijd in ieder geval de aansluitingstreffer valt. Rob Rutten tikt de 1-2 langs Roos na een voorzet van Nick Mahieu.
  Ondanks een ruim aantal minuten extra speeltijd komt de gelijkmaker nooit in zicht.
  Komende zaterdag is er geen competitieprogramma. 

 • Een week later, zaterdag 20 november, gaat BVCB op bezoek bij het Zeeuwse Kloetinge. Er wordt gereisd met een touringcar. Supporters die meewillen met de spelersbus kunnen zich aanmelden bij de verenigingsmanager via verenigingsmanager@bvcb.nl. Houd de website in de gaten voor nadere informatie over reistijden en geldende maatregelen ten aanzien van Corona.

 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Mitchell Feijen, Leon van den Berg, Roy Eekman (46’ Ayrton Verlaan), Nick Walbeek, Rob Rutten, Mike Hollenberg, Yousif de Kock (81’ Jeremy Stork), Nick Mahieu, Jeremy de Hoog (78’ Jeremy Stork), Michael de Rooij

  Verslag: HP Goudappel    Meer foto's van Ronald Kroos