• 10-5-2022    RVVH - BVCB 4 - 1 (2 - 1)

  Afgelopen dinsdag werd een complete competitieronde afgewerkt in de eerste klasse B. In Ridderkerk moet BVCB zijn meerdere erkennen in RVVH. BVCB komt nog wel op voorsprong, maar komt in het vervolg op vele fronten tekort. Een gebrekkige organisatie, een tekort aan vechtlust bij menig Hoeksenaar en (nieuwe) blessures geven de thuisploeg de kans om met een ruime zege de dinsdagavond af te sluiten. Daaraan toegevoegd: als BVCB wat scherper was geweest in de afwerking, dan had het niet zo ver hoeven komen.

 • De wedstrijd kent een alleraardigste opening, waarin Evan Blom al snel kan doorkomen over links, maar zijn voorzet vindt geen medespeler. In de openingsfase is het Everton Pires Tavares die met een schot van afstand al snel Wesley van der Molen tot handelen dwingt. De Hoekse doelman kent geen problemen met het lage schot. Niet veel later kan Van der Molen opgelucht adem halen als een combinatie tussen Patrick Lopes Martins da Veiga en Laurens de Witte eindigt met een schot voorlangs.
  Nog binnen de tien minuten komt BVCB op voorsprong uit een corner van Jeremy de Hoog. De indraaiende bal valt in het Ridderkerkse doelgebied, waarmee Rob Rutten wel raad weet en van dichtbij de score op 0 – 1 brengt. Vijf minuten later lijkt De Hoog zelf succesvol te worden, maar zijn schot wordt nog licht getoucheerd door een RVVHbeen, om vervolgens net naast het doel te belanden.
  In de tegenaanval wordt de Hoekse voorsprong al teniet gedaan. Een lange bal van achteruit komt bij Papito Merencia, die zich eenvoudig ontdoet van Roy Eekman. Omdat de rugdekking achter Eekman ontbreekt, is Van der Molen het laatste obstakel voor Merencia, die deze hindernis eenvoudig neemt met een schuiver onder de doelman. Vanaf de aftrap die na deze 1-1 volgt kan Evan Blom over de as van het veld opstomen richting het doel van Tim Elkhuizen. De doelman heeft een adequaat antwoord op de knal van de Hoekse aanvaller.

 • Aan de overkant van het veld gaat een kopbal van Gino Boers maar rakelings over de lat. Even later krijgt de thuisclub opnieuw een dot van een kans. Na een knappe combinatie tussen Philip Dragon en De Witte kan een breedtepass op Jesse Eggers nog net voor de zijlijn door de rechtsback worden binnengehouden. Eggers speelt vervolgens Roan Blom eenvoudig uit en legt de bal terug op Boers, die zijn schot op de lat ziet belanden. De terugkaatsende bal wordt ingekopt door Da Veiga, die zich in buitenspelpositie bevindt, waardoor het Ridderkerkse feestje niet doorgaat. Niet veel later overkomt de ploeg van trainer Kevin Vink nagenoeg hetzelfde. Een schot van Eggers moet door Van der Molen gelost worden, waarna Boers de bal inkopt. Ook deze treffer wordt door arbiter Van Straten geannuleerd vanwege buitenspel.
  Nog voor het eerste half uur is verstreken, komt RVVH dan toch op voorsprong. De tweede goal van de Hoekse tegenstander hing al een tijdje in de lucht. Rechtsback Eggers wordt met name in de eerste helft geen strobreed in de weggelegd en beleeft met zoveel vrijheid de avond van zijn leven. Anders gezegd, op de linkerflank van BVCB klopte er weinig van de organisatie, waar met name voor Evan Blom een rol ligt weggelegd om mee te verdedigen als Eggers weer eens de ruimte zoekt. Zijn jongere broer Roan Blom krijgt het daardoor dubbel zo moeilijk, als zijn broer daarin te veel verzaakt. Eggers kan in een van zijn aanvallende acties inspelen op Merencia, die goed oog heeft voor Boers, die nu wel zijn treffer gehonoreerd ziet worden.

 • In de 33e minuut wordt een forse overtreding begaan op de jongste Blom en wel zodanig dat verder spelen geen optie is. Met al twee geblesseerde backs op de tribune moet BVCBcoach Dick Boereboom andermaal improviseren, om zijn defensie weer op orde te krijgen. Het restant van de eerste helft maakt Evan Blom vol als rechterverdediger. Michael de Rooy vervangt Roan Blom, gaat in de spits spelen waardoor Ricoberto Luijando verhuist naar de linkerflank.
  Met iets meer fortuin had BVCB nog voor rust op gelijke hoogte kunnen komen. Een corner van Evan Blom kan niet goed verwerkt worden door Rutten, omdat hij de bal niet goed raakt.
  In de tweede helft vervangt Joshua Vermeer Ferdi Sinar en gaat Rutten linksback spelen, waardoor Evan Blom weer als aanvaller kan fungeren. De tweede helft start ietwat gezapig, van beide kanten. Het schouwspel is dan ook niet zo aantrekkelijk als in de eerste helft.
  BVCB trekt het spel iets meer naar zich toe en dringt enigszins aan. Wel is het af en toe alle hens aan dek, bij de RVVHballen van achteruit, die dikwijls vervaarlijk achter de Hoekse laatste linie vallen.

 • Halverwege het tweede bedrijf vergroten de gastheren hun voorsprong. Pires Tavares krult een vrije trap van net buiten het strafschopgebied in de verste kruising. In de laatste tien minuten krijgt BVCB voldoende kansen om iets aan de achterstand te doen. Een afstandsschot van Evan Blom mist overtuiging, De Rooy verzuimt de trekker zelf over te halen en de kans die daarna volgt wordt door invaller Verlaan op de deklat geschoten.
  Als in de slotfase Mike Hollenberg een hoge bal verkeerd inschat, kan Gino Stolk zijn invalbeurt glans geven door het kwartet doelpunten voor zijn ploeg te vervolmaken.


  Komende zaterdag heeft BVCB een reis van zo’n 150 kilometer voor de boeg, om op bezoek te gaan bij Terneuzense Boys.


  Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Mitchell Feijen, Roan Blom (36’ Michael de Rooy), Leon van den Berg, Evan Blom (83’ Ayrton Verlaan), Ferdi Sinar (46’ Joshua Vermeer), Rob Rutten, Mike Hollenberg, Jeremy de Hoog, Roy Eekman (76’ Jeremy Stork), Ricoberto Luijando (76’ Yousif de Kock)

  Verslag: HP Goudappel              Meer foto's van Kees Ruigrok