• Het einde van het jaar nadert. Een goed moment om even terug te blikken. Natuurlijk was 2020 een jaar waarin alles anders was. In alle opzichten beloofde 2020 een topjaar te worden. Maar de positieve energie verdween door het coronavirus, dat als een donderwolk naderde en het land onderdompelde in angst, onzekerheid en chagrijn. We verlangen terug naar januari en februari. Naar de tijd van onbezorgdheid.

  Misschien zijn we het vergeten, maar er was dit jaar ook een leven zónder corona. Een leven waarin we gewoon feestjes vierden, uit eten gingen in restaurants, borrelden in cafés, elkaar knuffelden en de hand schudden, zij aan zij door winkels liepen, lekkere potjes voetbal speelden, elkaars gezichtsuitdrukking zagen en ons druk maakten om bijzaken. Het belooft een topjaar te worden, de kalender puilt uit met evenementen. De terugkeer van de Formule-1 in Zandvoort, het Eurovisie Songfestival in Rotterdam, het Europees Kampioenschap voetbal, de Olympische Spelen in Tokio. Het wordt het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert. Ook het jaar dat het proces van de eeuw, tegen vier verdachten van het neerschieten van vlucht MH17, eindelijk van start gaat in de rechtbank bij Schiphol.

 • Onbezorgd en geen reden tot paniek

  We trappen het jaar af met het traditionele Nieuwjaarsevent, met de E-Talents Cup en het Italiaans Toernooi, met de talenten van nu en de coryfeeën van toen. In de kantine klinken de klanken van artiest Eric Ekkerman. Tussen de festiviteiten door worden de winterkampioenen gehuldigd. Een paar weken later scheiden de wegen zich van hoofdtrainer Gerard van Ruitenburg en BVCB. Na een paar weken met ad-interim trainer Jan Everse wordt Dick Boereboom benoemd tot nieuwe hoofdtrainer. Hij maakt zijn debuut met BVCB op, voor hem, bekend terrein: bij zijn voormalige werkgever SV Nootdorp. BVCB wint en de grote glimlach op het gezicht van Boereboom is van oor tot oor.

  Niemand heeft het over dat mysterieuze virus dat ergens in China in de stad Wuhan rondwaart. Corona is voor ons het populaire biermerk uit Mexico. Als Chinees virus duikt het pas in de derde week van 2020 nadrukkelijker op in de media: de Chinese gezondheidsraad bevestigt dat het virus overdraagbaar is van mens op mens. Maar, sust het RIVM, dat is nog geen reden tot paniek. De kans dat het coronavirus Nederland bereikt, is klein. En het is niet makkelijk van mens op mens overdraagbaar.

 • Op 14 februari wordt in een bomvolle kantine de BVCB Voetbalquiz gespeeld. Max van Dijk en Dennis van der Haas zijn evenals de jaren daarvoor onverslaanbaar.

  Toch druppelt vanaf dat moment meer nieuws over de ramp die zich in China voltrekt binnen. Het aantal doden en zieken stijgt explosief. Steden worden van de buitenwereld afgesloten, miljoenen mensen zitten noodgedwongen in thuisquarantaine, reizigers slaan mondkapjes en desinfecterende handgel in.

  Begin maart pakt BVCB 2 de periodetitel.

 • BVCB laat zich van zijn goede kant zien

  Op 27 februari, de avond dat Ajax als laatste Nederlandse voetbalclub roemloos uit de Europa League wordt geknikkerd, krijgt minister Bruno Bruins (Medische Zorg) live op televisie een briefje in zijn handen gedrukt. ,,Het wordt mij bevestigd dat er een patiënt is met het coronavirus in Nederland. Het zou gaan om een man die verblijft in isolatie in het TweeSteden-ziekenhuis in Tilburg’', zegt Bruins in een tv-programma over feiten en fabels rond corona.

  Dat ene briefje brengt het coronavirus bij ruim 1,8 miljoen kijkers de woonkamer binnen, en daarna in het leven van 17 miljoen Nederlanders. Ook al zegt viroloog Marion Koopmans diezelfde dag in: ,,Er is geen reden tot paniek. Als we juist handelen, is dit virus met quarantainemaatregelen te stoppen.’'

  Premier Mark Rutte roept op geen handen meer te schudden en thuis te werken. Op 15 maart gaat Nederland op slot. Ook BVCB gaat dicht. Geen voetbal, geen activiteiten, geen potje praat bij een glaasje bier en bitterbal. Geen inkomsten.

 • BVCB probeert haar sponsors een steuntje in de rug te geven. Alle sponsors ontvangen een telefoontje en kunnen aangeven of de club iets kan betekenen. Een actie die op veel positieve bijval en reacties kan rekenen, is het bezorgen van boodschappen van sponsor Jumbo door leden van BVCB . Onder het motto “Boodschappen in ruil voor een glimlach” worden de boodschappen bezorgd bij mensen die vanwege het Coronavirus niet de deur uit kunnen.

 • Na de zomervakantie lijkt het de goede kant op te gaan. Het aantal besmettingen neemt voldoende af en het “normale” leven komt weer een beetje op gang. Met de nodige aanpassingen binnen de anderhalvemetersamenleving kan ook de kantine weer open in juli. Op 18 juli wordt het onderling toernooi gehouden onder de alles zeggende titel “We’ll meet again”.

 • Mooie successen vermengd met een traan

  Achter de schermen wordt veel overlegd en met argusogen gekeken naar de manier waarop de 1,5 meterregel wordt nageleefd. Het is nauwelijks te handhaven. Niet veel later worden er weer strengere maatregelen afgekondigd. Er kan nog wel gevoetbald worden, maar zonder publiek. BVCB 1 speelt de laatste competitiewedstrijd op 11 oktober. Ricoberto Luijando zal het laatste BVCBdoelpunt van 2020 maken.

  Ondanks de lastige omstandigheden levert BVCB een aantal flinke staaltjes van doorzettingsvermogen. BVCB komt met een eigen kledinglijn, er wordt een nieuwe Technische Jeugdcommissie in het leven geroepen, er komt een financiële commissie, Ed de Goeij wordt aan de keeperstrainers toegevoegd en de drie hoofdsponsors, Bergschenhoek BV, Jumbo en Beercoo verlengen de samenwerking met BVCB. De organisatie van de Interne Voetbalschool o.a. met de samenwerking van de selectievoetballers wordt een enorm succes.

 • Verdriet is er dit jaar ook binnen de club. Verdriet en rouw om de leden die ons zijn ontvallen: Ger Schumacher, Huub Berghout, Jan van Dongen, Piet de Koning, Frans van Heijningen, Mark van Lambaart, Marjanka Luijerink en Jaap van Leeuwen. Wanneer de omstandigheden dit weer toelaten zullen we als club op gepaste wijze stil staan bij het overlijden van deze fantastische mensen.

 • BVCB heeft u hard nodig

  Vanaf 15 december is heel Nederland wederom in een harde lockdown. Niemand weet wat ons nog te wachten staat. Voor nu wensen wij alle leden, sponsors, supporters en allen die BVCB een warm hart toedragen gezellige Kerstdagen en een hopelijk sportief, maar bovenal gezond 2021 toe. We spreken de vurige wens en de hoop uit dat het oh zo belangrijke verenigingsleven weer op gang komt. In het nieuwe jaar heeft BVCB u daarbij hard nodig. Een van onze jongste commissies, de Lief en Leedcommissie kan nog wel wat leden gebruiken. Mensen die oog voor de club en haar leden hebben. Hetzelfde geldt voor de kantinecommissie. Heb jij het inzicht om het interieur van de kantine een beetje op te frissen of heb je ideeen hiervoor en bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie? Stuur een mailtje naar onze verenigingsmanager, verenigingsmanager@bvcb.nl . Van harte aanbevolen.

 • Tot besluit willen we nog de aandacht vestigen op de actie Rondje voor de club. Nu de kantines dicht moeten blijven lopen amateurclubs veel geld mis. Zo ook BVCB. Geld om bijvoorbeeld materialen aan te schaven voor de jeugd, denk hierbij aan doeltjes voor de Mini F of bijvoorbeeld een presentatie scherm in de bestuurskamer om zo de trainers te helpen met een wedstrijdbespreking. Om BVCB te steunen roepen wij iedereen op om digitaal een rondje te geven. Niet aan je teamgenoten of sportvrienden maar aan je eigen club!

   

   

   

  Help je club vooruit!