• Voetbal clinic “Stuif es in!” bij BVCB groot succes

 •  

   

  Zaterdag 6 juni vond de eerste Voetbal clinic voor meisjes plaats bij BVCB. Om 10.30u waren ruim 30 enthousiaste meisjes aanwezig op het veld. De leeftijd van de deelneemsters varieerde van 7 tot 13 jaar. Onder leiding van 8 gemotiveerde trainers werd een onderling toernooitje gespeeld en in de “rust” werden trainingsvormen gedaan om de individuele voetbalskills te verbeteren. Om écht even op adem te komen was gezorgd voor drinken en een gezonde snack. Het was heel leuk om te zien dat leeftijdsverschil vandaag niet uit maakte. Alle speelsters hielpen elkaar en speelden de bal keurig naar elkaar over. Tijdens het toernooitje werden heel veel doelpunten gemaakt en werd er hard op doel geschoten. Soms leidde dit tot een verbaasde reactie van de keeper: “Jeetje, die bal ging hard. Ik schrok ervan!”

 • Om vervolgens de bal weer op te pakken en verder te spelen. Voor sommigen leek het écht de eerste keer dat zij met een voetbal in contact kwamen. Die werden tijdens de oefeningen individueel begeleid om de bal de juiste richting te kunnen geven. Als na enige tijd intensief oefenen het gevoel daar was, kwam er een twinkeling in de ogen. Anderen waren al wat meer bedreven in het behandelen van de bal en leefden zich uit om de oefeningen zo goed mogelijk te doen. Aannemen van de bal en terug spelen, lummelen, slalom, ingooien in een kliko en zelfs een heuse loopladder, die ook door profs gebruikt wordt, kwamen eraan te pas om een goede indruk te geven wat er tijdens een training bij BVCB allemaal gedaan wordt. Om de clinic af te sluiten werd per team een serie strafschoppen genomen, waarna de winnares zich in de grote finale kon bewijzen. Zo was er aan het einde van de clinic een heuse “Penalty Koningin” die van de overige deelneemsters én van de trainers een overweldigend applaus kreeg. Iedereen ging met een brede glimlach naar huis.

  Zou je na het lezen van bovenstaand stukje ook eens willen “proeftrainen” bij BVCB, stuur dan een mailtje naar jagerbvcb@hotmail.nl  dan wordt het geregeld. (Dit geldt overigens ook voor jongens)

  Direct Lid worden, meld je dan aan via: Klik hier.

   

  Als je vragen hebt kun je ook even bellen met Robin de Jager op 0615430032. (meisjes) of Ed Hulshof 0611887777 (jongens)