• Na een wat wisselend resultaat in de bekerwedstrijden stond vandaag voor BVCB 9 de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Aeolus 2, een oude bekende. Twee seizoenen geleden verloren we twee keer van dit team, dat in die competitie als tweede eindigde. We wisten van te vorendat dit geen makkelijke pot zou gaan worden. Doordat David, Dean, Kees-Jan, Mark en Thomas en Timo afwezig waren werd er het eerst uur een beroep gedaan op Alexander en Sander vanuit het 5e.

  De wedstrijd was amper 10 minuten bezig toen er al een 0-2 voorsprong voor BVCB op het scorebord stond. Nadat de wedstrijd na een flinke vuurwerkshow van de Aeolussupporters van start was gegaan was het BVCB dat de touwtjes in handen nam. Snel spel had ervoor gezorgd dat Raoul al twee keer de doelman had gepasseerd. Vooral de verdediging van de tegenstander had grote moeite met de positiewisselingen en de diepe bal.

  Toch kwam er snel antwoord, want na niet goed ingrijpen stond het ineens 1-2. De teleurstelling was echter van korte duur. Joost wachtte op het goede moment, stak Raoul weg en die completeerde zijn hattrick. Vlak voor rust viel zelfs de vierde BVCB goal. Na een overtreding op Sander kon Raoul een vrije trap nemen. Deze was perfect aangesneden en Trevor wist wel raad met dit buitenkansje. Tussendoor had ook Aeolus nog door de verdediging gesneden en een tweede goal gemaakt, zodat we met 2-4 stand de rust ingingen.

  In de tweede helft was het vooral tegenhouden geblazen voor het 9e. De bal kwam weinig meer op de helft van de tegenstander, maar toch werden er aanvankelijk niet veel kansen weggegeven. Toch werd Aeolus steeds gevaarlijker en zeker toen een bal op de paal belandde was het allle hens aan dek. Met de vermoeidheid, warmte en de grasmat, die meer weghad van een uitgedroogde steppe dan een voetbalveld, werd het steeds lastiger om de tegenstander van het doel te houden.

  De aansluitingstreffer viel na een minuut of zeventig, toen Dylan een bal op de hand kreeg en de scheidsrechter resoluut naar de penaltystip wees. De spits van de Rotterdammers wist hier wel raad mee: 3-4. Wat resteerde was een twintig minuten durende strijd om de opponent van het doel te houden. Dat lukte vrij aardig, toch moest Mark een aantal keer handelend optreden. Zeker de redding uit de kruising mocht er zijn. Toch was hij kansloos op een van richting veranderd schot, maar tot iedereens opluchting plofte die bal op de lat.

  BVCB stond op dat moment al met 10 man door een gele kaart van Trevor voor een te harde charge en had ook al last van diverse spelers met pijntjes. Zo kon het voorkomen dat het gelegenheidstrio achterin met de verdediging bestond uit Ollie, Raoul en Sebas, die normaal gesproken toch verder op de helft van de tegenstander staan. Nadat Trevor de laatste minuten nog was teruggekeerd binnen de lijnen lukte het BVCB met hangen en wurgen het uiteindelijk toch de drie punten over de streep te trekken.

  Grote blijdschap en opluchting na het laatste fluitsignaal. BVCB 9 trekt de goede lijn door in de competitie waarin al sinds november niet hebben verloren. Na één wedstrijd staan de mannen dan ook bovenaan, al zegt dat nog niet veel zoveel op dit moment. In ieder geval is het wel een lekker begin. Volgende week wacht SDV, dat ook hun eerste wedstrijd won.