• 20-11-2021   BVCB 9 - Moerkapelle 3: 2-4 (0-3)

  Wederom treft BVCB weer een team van Moerkapelle nu het 3e team waarop in stand BVCB een punt meer heeft vergaard en zeker de verwachting op tegenstand die niet ongegrond zou blijken.

  Na start is het eerst Moerkapelle dat zich laat zien met een steekpass door het midden naar hun spits die de bal net naast doel van Mark schiet. Het antwoord van BVCB is snel als Kees op Julian speelt en deze goed voorzet op Joost die goed op doel kopt.

   

 • Toch ziet het meer aan de bal spelend Moerkapelle zich beloond met een diepe bal in de vrije ruimte van BVCB en is de afronding strak 0-1. BVCB dat met andere concept opstelling is gestart komt vervolgens goed weg met een doorbraak over links van Moerkapelle en zo weer de snelle spits in staat stelt oog in oog te komen met doelman Mark die scherp reageert.

 • Zo oogt BVCB in de beginfase als een open huis waarin balverlies middenveld en zwak verdedigende wanorde zorgen voor de 0-2 die na een kwartier spelen genoteerd kan worden. In spaarzame momenten komt BVCB wat onder de druk uit van Moerkapelle en is een schuine bal van Koen een poging, en is een voorzet van Julian op Axel met een kopbal op doel die de goalie overtikt de beste aanval.

 • Na 25 minuten wat wisselingen in een poging wat meer druk op de aanval te zetten gezien Moerkapelle bij momenten wat in spel achterover leunt maar ook genadeloos kan toeslaan in moment met een dieptepass vanuit het midden en weer de behendige spits waar BVCB geen vat op heeft kan toeslaan voor zelfs de 0-3. Vervolgens is het rustsignaal van leidsman Spoelstra die de wedstrijd gedegen leidde voor BVCB een welkom met deze stand.

 • Met in de rust een scherpte praatje van captain Roy start BVCB de tweede helft met een venijnig schot van links door Raoul dat meer geluk had verdiend. Dat was meer besteed aan de opponent die zo ook via links de vrije ruimte benut aan BVCB kant en weer als in de eerste helft hard toeslaat 0-4. Met wat verwijten naar elkaar slikt ook BVCB deze treffer maar recht de rug in een actie van Raoul op Roy voor Moerkapelle doel.

 • In verloop is een betere fase in spel van BVCB dat meer aan de bal komt ook vanwege Moerkapelle dat niet echt meer aandringt. Met beter in omschakeling komt BVCB weer tot een prima mogelijkheid in naam van Koen na goed aangeven van Axel. We moesten er even op wachten maar alsnog komt zo de eretreffer als Joost met mooie assist op Axel in staat stelt de Moerkapelle goalie het nakijken te geven voor de 1-4.

  Met nog minuten te spelen haalt BVCB zeker energie uit deze treffer, en komt zowaar Moerkapelle weer goed weg met een kopbal van Timo. Toch moet het toch nog een treffer incasseren als na goed doorgaan van Axel zijn rol heeft in een assist op Raoul en meedogenloos eindelijk weer eens een treffer op zijn naam kan zetten voor de 2-4

 • In de slot minuten waarin Mike nog ingebracht word voor de leeg gespeelde Daan tracht men nog wat te forceren al was daar de tijd tekort voor. Het had ook te mooi geweest als de laatste actie een lange bal van Joost op Axel waar de Moerkapelle doelman attent op was ook een treffer had geweest.

  Verlies voor BVCB dat na de schade voor rust zo twee gezichten heeft laten zien en de stand alsnog een beter aanzien heeft gegeven tegen een effectief Moerkapelle.

  Verslag en foto's van: Ton Versprille 

  Meer foto's zijn te zien op Facebook, klik hier

    

  Volgende week: