• BVCB 8 heeft voor het eerst sinds augustus weer een wedstrijd verloren. De manier waarop was uiterst pijnlijk.Een 3-1 voorsprong werd in de laatste twaalf minuten nog omgebogen door Neptunus-Schiebroek 5. Einduitslag: 3-4…

  BVCB begon weer met een grote groep. Van de twintig spelers waren alleen Rishi en Dylan afwezig, waardoorwe met achttien man de voorbereiding op de wedstrijd begonnen. De sfeer zat er goed in en het vertrouwen op een goed resultaat was er ook. 

 • Het begin van de wedstrijd was nog zoeken en aftasten, maar al gauw wisten de mannen elkaar aardig te vinden.Het was dan ook niet gek dat er na een minuut of 15 een voorsprong op het scorebord stond. Het was Marc die op stoomde vanaf de rechterflank, zich ontdeed van een paar tegenstanders en vervolgens de bal op Raoul tikte. Die wist wel raad met zo’n pass en schoothem strak in het hoekje.

  Daarna kwam een fase waarin BVCB wel tot kansen kwam, maar het veldspel was niet je van het. Te veel combinatieskwamen niet meer aan en de gaten tussen de linies werden ook te groot. Niet lang na de 1-0 viel de gelijkmaker. Kees-Jan wilde de bal afschermen om deze over de achterlijn te laten lopen, maar deed dit niet naar behoren, waardoor de bal hem werd ontfutselden in het netje werd gelegd. 

  BVCB zocht weer de aanval en kreeg wat mogelijkheden. Zo schoot Sebas een keer te wild over en kreeg Raoulde bal tot twee keer toe niet voorbij de sterk acterende doelman. Ook een vrije kopkans voor Laurens bood geen soelaas, omdat hij vergat zijn voorhoofd tegen de bal te planten.

 • Zo werd met een gelijke stand na 45 minuten de kleedkamer opgezocht. In de rust werden wat wisselingen doorgevoerd,om zo de overwinning binnen te slepen. We begonnen beter en de gasten kwamen minder vaak in de zestien dan voor de rust. Toen dit toch een keer gebeurde legden de mannen van Jack daarna een ‘counter uit het boekje’ op de mat. Via een aantal schijven kwam debal razendsnel terecht op de linkerflank bij Laurens. Zijn voorzet belandde nog in de handen van de keeper, maar toen hij de bal loste, was Ollie er als de kippen bij om hem binnen te schuiven.

 • Het was nu weer aan de gasten uit Schiebroek om de aanval te zoeken. Verder dan wat speldenprikjes kwamenze niet. BVCB bleef aardig georganiseerd spelen. Na een klein uur spelen viel zelfs de derde goal voor de blauwwitten. Sebas zette goed druk op de rechtsback, pakte de bal af en stak de bal op Roy. Die schoot vervolgens loepzuiver de bal via de binnenkantvan de paal binnen. In de resterende minuten hielpen we nog vakkundig wat kansen om zeep. 

 • Raoul had het vizier ook in de tweede helft niet op scherp, Collin kreeg hem niet langs de keeper en ook Ollies stift werd door de keeper gepakt.
  Tussendoor had BVCB al een klap te incasseren gehad, want Neptunus kwam in de 79e minuut terug in de wedstrijddoor de 3-2 te maken.

 • Het rampscenario voltrok zich, want door niet oplettend verdedigen viel later ook nog de 3-3 en -vlak voor tijd- zelfs de 3-4.

  De teleurstelling was groot, zeker omdat dit pas de eerste keer dit seizoen was dat een voorsprong werdomgezet in een nederlaag. Vooral de manier waarop was erg jammer. Het achtste vindt zichzelf nu terug op de derde plaats. Volgende week kunnen we de nummer twee positie weer terug veroveren, want dan spelen we tegen TOGB, de ploeg die ons voorbij ging. Tot volgende week! V

  Verslag: S. Maasland