• De afgelopen maanden is er in de media veel sprake van de Dick Advocaat-meter. Op de ranglijst wordt aangegeven hoe de clubs in de Eredivisie presteren sinds het aanstellen van diezelfde Dick Advocaat. Nu was uw verslaggever ook wel eens beniewd hoe dat eruit zou zien bij 'Het achtste', want de trouwe volgers weten dat er dit jaar voor de verandering eens veel wordt gewonnen. Als we sec naar de 6e klasse 10 kijken ziet die Dick-lijst er als volgt uit:

  1. BVCB 8, 10-27
  2. Steeds Hooger 5, 10-26
  3. TOGB 5, 10-20
  4. Zestienhoven 5, 10-19
  5. Neptunus-Schiebroek 5, 10-16
  6. Berkel 7, 11-16
  7. Vitesse Delft 6, 10-15
  8.Blijdorp 7, 11-13
  9. AGE-GGK 4, 11-7
  10. Ariston'80 10, 9-6
  11. Haagse Hout 4, 10-5

  Bijzonder goede cijfers dus (bedankt Dick) en ook na 90 minuten voetballen in Schiebroek lukte het BVCB voor de zesde keer op rij - en de negende keer in 10 wedstrijden - te winnen. En eigenlijk kwamen we geen moment echt in de problemen.

  Het begin van de wedstrijd verliep rustig en na wat aftasten van beide kanten waren er de eerste kansen. Thomas kopte een corner voorlangs en aan de andere kant ging de bal over het doel van Mark. Na een kwartier spelen stak Thomas binnen de minuut twee keer de bal door de verdediging. Eerst ging de bal via Collin breed op Roy die zijn schot geblokt zag worden en even later schoot Joost recht op de keeper.

  De schrik sloeg BVCB even om het hard toen de bal in de twintigste minuut vol op de eigen lat plofte en vijf minuten later was het Mark die een dubbele redding met zijn benen moest uitvoeren om de openingstreffer te voorkomen. Tussendoor zag Ollie een schot gekeerd worden in de verre hoek. Wellicht geschrokken van kansen van Neptunus, nam BVCB zachtjes aan het heft in handen.

  De laatste 20 minuten waren overtuigend. Collin en Ollie waren een ware plaag voor de backs, die de grootste moeite hadden met hun keer-en draaiwerk. Al combinerend en zonder echte kansen weg te geven werd er veel rond de vijandige zestien gevoetbald. Als in de 39e minuut de bal vanuit een corner door Joost net over wordt gekopt blijkt dit een voorbode voor wat nog komen gaat. Een minuut later krijgt diezelfde Joost de bal bij Ollie die zijn voorzet promoveert tot doelpunt: 0-1.

  Ook na rust gaat BVCB vol in de aanval, wat in een tijdsbestek van vier minuten drie kansen oplevert. Dankzij goed keeperswerk van de Rotterdamse doelman blijft het bij 0-1. Niet voor lang, want na precies een uur spelen houdt Laurens goed het overzicht en kan hij Roy in staat stellen de 0-2 te maken. Even later vergeet Laurens om zich heen te kijken en ziet hij Roy over het hoofd voor de 0-3.

  Het derde doelpunt valt alsnog, net nadat Mark met een van zijn welbekende poeiers de elasticiteit van het achterwerk van Roy heeft getest. Timo slingert de bal vanaf de zijlijn voor het doel en tot zijn eigen en ieders verbazing ploft zijn voorzet in de verre hoek in het zijnet: 0-3. De wedstrijd lijkt gespeeld en Neptunus dringt nog aan, maar zonder veel problemen voetbalt BVCB de wedstrijd zakelijk uit. Dat het nog 1-3 wordt via een van richting veranderd schot mag de pret niet drukken.

  Weer drie punten dus voor de mannen van BVCB 8. Aankomende zaterdag de kraker tegen het eveneens in goed vorm verkerende TOGB. Door de vele dwarsverbanden tussen de twee teams en natuurlijk de tumultueuze vorige wedstrijd, belooft dat een absolute kraker te worden. Vuurwerk gegarandeerd