• Met altijd weer leuk de dag van de derby bij Berkel is het vertrouwen in het team in elkaar zo groot dat we door weer wat afwezigen het geloof in elkaar hebben voor een goed resultaat. Het zal dan wel moeten gebeuren op een grasveld wat door regen predicaat krijgt knollenveld. Na aftrap is ook zichtbaar wat spanning bij beiden teams en is het Berkel dat zich laat zien met een poging door het midden maar vinden zo Timo op hun weg die goed sliding inzet.
  Na een minuut of acht zet BVCB een eerste goede aanval op en is een voorzet van Ollie op maat naar Roy die prima 0-1 afrond. Twee tel later is hij zelfs weer dichtbij een treffer als een bal vrij voorlangs gaat en Berkel zo behoed voor al snel een grote achterstand.
  Zo zet BVCB meer de toon aan en verdiende ook een vrije trap van Thomas meer dan de bovenhoek en doelman. Toch valt aan BVCB kant weer een prima goal van Roy maar deze word afgevlagd voor buitenspel wat nog ter discussie komt met de leidsman van dienst langs de lijn die hem het voordeel van de twijfel geeft met de conclusie geen doelpunt BVCB.

  Maar met dit BVCB valt niet te spotten en is er na balverlies aan Berkel kant waar goed op gereageerd word door een overname van Roy en Mark weer Raoul die op de goede plek staat voor de 0-2 en de verbijsterde Berkel defensie en doelman in frustratie achter zich laat. Het spel werd er hierna niet beter op door beiden teams, in het paniekvoetbal van Berkel gaat zo BVCB teveel in mee het druk zetten nam snel af en achter oogde het bij vlagen broos.
  Dit leverde zo zelfs de 1-2 op voor Berkel als een schot op doel van Dean via de paal naar binnen slaat en dit Berkel weer wat hoop geeft in het verloop van tot nu toe matte duel. Ook de overtredingen namen hierna wat meer toe dus werden beiden aanvoerders gemaand of het in de duels wat minder kan in deze derby.

  Met in de rust de afspraak wat meer de duels in te gaan en druk te zetten komt na start tweede helft de eerste minuten niet veel van terecht daar Trevor en doelman Dean snel in actie moeten komen aan BVCB kant na aanval Berkel dat met wat meer vertrouwen speelt. De spaarzame hoogtepunten in deze tweede helft volgden snel achter elkaar eerst de weg via Ollie en Raoul die weer zijn kans schoon ziet als de Berkel defensie hem vrij door laat gaan voor de 1-3 en Berkel weet dat dit de nekslag is deze middag. Dapper blijft het toch zoeken naar kansen en heeft het zeker geen geluk bij een omhaal op het BVCB doel.

  Het geduld en inzet word alsnog beloond als na een duel om de bal een vrije trap word toegekend en deze goed de kruising ingaat achter Dean en de 2-3 een feit en zo dit Berkel een wat beter aanzien geeft in de stand met de nog resterende minuten speeltijd die er zijn te gaan. Het wat aangeslagen BVCB wat zeker in spel zichtbaar was neemt zo op het steeds slechter en zwaarder bespelend veld niet te veel risico en tracht zo met teveel overtredingen wat zeker niet in dank werd gewaardeerd aan Berkels kant. Zo maakt dit BVCB het zichzelf nog lastig in de slotfase tegen een Berkel dat toch ook wel al zijn kruit had verbruikt deze middag en zijn verlies al had genomen tegen een wat efficiënter BVCB.

  Zo een zege uit Berkel mee nemen is zeker weer lekker voor het team van BVCB dat na afloop te horen krijgt dat koploper Steeds Hooger tegen Neptunes 1-1 heeft gespeeld. Dus is het verschil nu geslonken tot 4 punten, en kan het zo nog alle kanten op in deze competitie.