• 20-11-2021   BVCB 3 - SHO: 3-0

  Met 3 – 0. Niks meer of minder dan een overtuigende uitslag. Trainer Roland Meijer had de speelwijze van tevoren uitgedacht. Als je aan moet treden tegen de nummer één op de ranglijst hou je natuurlijk geen open huis achterin; hoe warm en gastvrij ons BVCB ook moge zijn. Dus stond het achterin als een bunker en werd er gedoseerd aangevallen door de gastheren, voor deze gelegenheid gesoigneerd in rode kousen en broek met daarboven blauwe shirts. (Dan heeft u, als niet welkom publiek, een beeld van hoe de mannen erbij liepen.)

 • De eerste noemenswaardige aanval geschiedde in de 4e minuut. Hoewel het aanstaande vuurwerkverbod een hot nieuwsitem is, produceerde Thomas Kocabas alvast een vuurpijl waardoor de bal zich een poosje in het luchtruim bevond. Nadat het projectiel weer op aarde was geland nam Coen Barg de bal mee richting doel en schoot het speeltuig gedecideerd achter de doelman. 

 • De euforie was van korte duur omdat de scheidsrechter vanwege het vlagsignaal van zijn Oud Beijerlandse assistent het doelpunt afkeurde. Die assistent had het zichtbaar naar zijn zin met zijn vlaggetje. Hij stond er zo vaak mee te wapperen dat de piloten in overvliegende toestellen richting luchthaven er zenuwachtig van werden.
  Steeds Hoger Oud-Beijerland deed zijn naam eer aan. Enkele aanvallers stonden ook steeds hoger en ook de breedte van het veld werd benut. Met andere woorden: overal op het veld bevonden zich Oud Beijerlanders. Het probleem echter was dat de passes, nodig om de grote afstanden te overbruggen, niet uit de verf kwamen. De gasten raakten steeds verstrikt in de Bergschenhoekse defensie die van geen wijken wist. Niemand kwam door het midden voorbij de gebroeders van der Haas. En ook via de vleugels was er geen doorkomen aan. En doelverdediger Jeroen, zo betrouwbaar als een parachutevouwer, pikte eenvoudige terugspeelballen op of kwam vervaarlijk uit zijn doelgebied op om zich gedecideerd meester te maken van de bal voordat het gevaarlijk kon worden. En zo zagen de bankzitters, tevens het enige publiek, nul kansen voor SHO 2, maar wel wat kansen/ mogelijkheden voor de thuisspelende ploeg.

 • Dion van Bragt zag Raymond Dickhoff, die even daarvoor nog ten onrechte beticht was van hands in het eigen zestienmetergebied, vrij staan bij de linker zijlijn. Een strakke voorzet volgde. Thomas Kocabas fungeerde als tussenstation, waarna de mee opgekomen Jeroen Hulzebos vanaf de zijkant keihard uithaalde. De bal verdween in de korte hoek achter de kansloze keeper die op zijn hakken stond: 1 – 0.
  SHO probeerde de schade te herstellen, maar had hier zoveel haast mee (tijd genoeg toch nog, zou je zeggen…) dat aanvallers nog niet in het zestienmetergebied waren gearriveerd, terwijl enthousiaste vleugelaanvallers reeds voorzetten produceerden, dit tot grote ergernis van de fanatiek coachende Oud Beijerlandse drilmeester aan de zijkant. Die ook zag dat de bal net naast het BVCB doel over de achterlijn ging na een schot dat toch nog uit de lucht viel vlak voor de pauze.

 • Het laatste kwartier van de eerste helft kwam BVCB niet echt in de problemen, maar kon zelf ook niks meer creëren, wat het kijkspel niet ten goede kwam. Maar dat maakte niks uit; publiek was sowieso niet aanwezig. (Bedankt Hugo), alhoewel de doelpoging van Thomas Kocabas, die gepareerd werd door de keeper niet onbenoemd mag blijven.

  In de tweede helft ging SHO weer opzoek naar een gat in de verdediging. De achterste linie schoof mee naar voren, waardoor de BVCB-voorwaartsen zicht hadden op een half leeg voetbalveld waar zij, als de gelegenheid zich aandiende, bezit van namen.
  En zo kwam dan ook het 2e doelpunt tot stand. SHO stond met 10 man op de helft van BVCB, toen er balverlies geleden werd. De razendsnelle voorhoede lees: Stefan de Stigter profiteerde. Hij bediende Thomas Kocabas die Rik Verbeek assisteerde in de 14e minuut. 

 • Nou is 2 – 0 een gevaarlijke stand. Zie de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro van vorige week. Dus het had wel leuk geweest als het verlossend doelpunt wat eerder was gescoord (Mark Baghuis ging op de doelman af, maar deze liet zich vooralsnog niet verschalken) dan in de 86ste minuut toen invaller Stefan de Stigter de eindstand bepaalde na een slimme assist (kopballetje) van Marc Baghuis.

 • Nog een klein opstootje vond er plaats aan het einde van de wedstrijd, zodat dit ook weer van de bingokaart kon worden afgeschrapt, waarna BVCB uiterst tevreden van het veld af stapte na een onnodige ellenlange blessuretijd.

  En zo kwam er een einde aan de koppositie van SHO 2 in de Mannen Zaterdag reserve (A-cat) 1e klasse poule B.
  Volgende week mag BVCB3 aantreden bij Smitshoek. Dat is nu de koploper, we zijn benieuwd of ook deze ploeg het hoofd moet buigen voor titelkandidaat BVCB 3.

  BVCB 3:
  Mick Ruigrok (David van der Sluis 75’), Remco van der Haas, Jeroen Hulzebos, Raymond Dickhoff (Ruben Mos 63’), Dion van Bragt (Stefan de Stgter 45’), Rik Verbeek (Marc Baghuis 81’), Thomas Kocabas (Pim van Westreenen 63’), Dennis van der Haas, Steijn Stout, Coen Barg, Jeroen van Putten.

  Tekst: Willem Dickhoff
  Actiefotograaf: Jan van Deursen