• BVCB 3 verliest voor de eerste keer in dit seizoen

 • BVCB 3 - VV Brille 2: 1-2

  Het had zo mooi kunnen zijn. Een overwinning zou betekend hebben dat er gat zou worden geslagen met de concurrentie aan de top. Helaas, het mocht niet zo zijn. BVCB 3 ging onderuit, met een miniem verschil, op een winderig veld 2. De voortekenen waren goed. De resultaten behaald in de afgelopen weken had het zelfvertrouwen goed gedaan en er was weer keihard getraind in de voorafgaande week. De laagstaande herfstzon scheen vrolijk over het veld toen de wedstrijd begon. Na verloop van tijd trokken donkere wolken boven de Sporthoek zich samen als bijpassend decor bij de voorstellingen op zowel veld één als twee. 

   

 • Het duurde even voordat beide teams op gang kwamen. Zoals vaak werd eerst even gecheckt of het verdedigend allemaal wel goed stond. En dat kan je de mannen van Rob Lexmond wel toevertrouwen. Mick Ruigrok com suis vormden een soort Bermudadriehoek rondom het 16 metergebied, mocht zich daar onverhoopt een Briellenaar terecht zijn gekomen, die raakte al snel gedesoriënteerd en werd dan eenvoudig van de bal gezet. Met name de onverschrokken Jeroen Hulzebos was steeds een onpasseerbaar eindstation voor opkomende vleugelaanvallers.

 • Een hoekschop werd gegund aan de gasten in de 9e minuut, nadat het resolute buitenspel- vlagsignaal van interim-grensrechter van der Sluijs was genegeerd. Doelman Gaerthe torende boven iedereen uit en zette meteen de voorhoede aan het werk.
  De broer van genoemde interim- grensrechter kreeg zijn hoofd niet onder de bal, nadat Ruben Mos een corner had genomen halverwege de eerste helft.
  De strijd voltrok zich voornamelijk op het middenveld. Beide teams verzuimden om met meer mensen naar voren op te trekken. De middenvelders bleven als het ware in de defensielinie hangen.
  Zo nu en dan werd Bram Spuijbroek weggestuurd richting vijandelijk doel. Het recept voor sprintduels die eindigden in de kluwen spelers in het zestienmetergebied.
  De twee teams hielden elkaar in evenwicht, gunden elkaar geen balbezit en maakte het elkaar lastig om de bal nauwkeurig te passen. Toch creëerden de gastheren de meeste kansen. Raymond Dickhoff speelde Bram Spuijbroek aan in het zestienmetergebied, alwaar hij onderuit gekegeld werd door een verdediger in een uiterste poging een doelpunt te voorkomen. De scheidsrechter zag er geen overtreding in, zoals hij wel in meer situaties geen overtreding zag gedurende de rest van de wedstrijd. (Vraag het ook even aan Ruben Mos, die in de tweede helft in het zestienmetergebied ondersteboven werd gelopen, vlak voordat hij uit kon halen) 

 • Het was niet alleen de scheidsrechter die BVCB van scoren afhield, de Brielse goalie hield ook zijn ploeg op de been, toen hij antwoord gaf op een afstandsschot van Bram Spuijbroek.
  Nog een schot van dichtbij van dezelfde Bram was eveneens een prooi (in twee instanties) voor de Voornse doelman.

 • Een vrijetrap werd genomen door Raymond Dickhoff (de scheidsrechter moest eerst nog even een gele kaart uitdelen aan de klagende nummer 3, zijn administratie bijwerken, de bal goed leggen, de verdediging inspecteren en op afstand zetten en ook nog zijn bril rechtzetten) nadat er op Bram een overtreding was gemaakt aan de zijkant van het zestienmetergebied. Via Ruben Mos en weer Raymond kwam de bal op het hoofd van kopspecialist David van der Sluijs terecht. Het kostte weer een paar hersencellen (Deze week werden er weer eens resultaten van een onderzoek over kopballen in de voetbalsport bekend gemaakt), maar de bal vloog er prachtig in. Helaas stak de niet onpartijdige grensrechter zijn vlag omhoog, waarna de doelman mocht uittrappen.
  De eerste helft naderde het einde. Ruben Mos schoot nog een keer hoog over, Thomas Kocabas schoot tegen de doelman, waarna Jordan Ekhorst twee hoekschoppen mocht nemen. De eerste werd door de dichts bijstaande verdediger weer over de achterlijn getikt, de tweede poging van Jordan deed de bal aan de andere kant van het veld belanden, waar niemand er iets mee kon. De laatste onbenutte kans was voor Raymond Dickhoff die vlak voor de thee verzuimde de bal binnen te tikken na een prachtige voorzet van Bram.

 • BVCB begon goed aan de tweede helft. Het zette meteen druk en in de 46ste minuut was het raak. Thomas Kocabas raakte de paal, vervolgens hing de bal in de lucht, waarna Raymond Dickhoff de bal in één beweging achter de kansloze doelman in het net schoot. BVCB had zin in meer. De aanvallen liepen in vloeiende bewegingen en de mannen konden elkaar blindelings vinden. Jammer genoeg hield men deze wijze van voetballen niet al te lang vol. 

 • Brielle herpakte zich en al gauw waren de ploegen weer in evenwicht qua veldspel. Na ruim een uur spelen mochten de gasten een hoekschop nemen. De bal kwam bij de eerste paal terecht en verdween meteen in de korte hoek: 1 – 1.
  Het zou een terechte eindstand geweest zijn. Maar dat er iets terecht zou zijn, bestaat niet in de voetballerij. Nauwelijks kansen hadden de gasten zich tot dan toe weten te creëren, maar BVCB hielp de tegenstander aan de voorsprong. Het liet een middenvelder slalommen door het zestienmetergebied. Tijd om te overleggen wie de man zou aanpakken bleek er niet te zijn. Hij legde de bal panklaar neer voor de nummer 6, die vanaf een meter of 16 de bal het Bergschenhoekse doel in knalde. Mooi doelpunt, zo eerlijk moeten we zijn.
  Uiteraard ging BVCB op zoek naar de gelijkmaker. Het had nog 12 minuten de tijd hiervoor. Vermetele pogingen werden ondernomen. Rick Verbeek baande zich een weg richting doel, maar vond de doelman op zijn weg. Bram Spuijbroek, nog sneller rennend langs de linker zijlijn, dan Leon10 Vermorzel ooit kon fietsen, was regelmatig op weg naar het doel, maar stuitte steeds op verzet als hij rechtsaf het doelgebied binnen ging. Het schot van Jordy Gouweleeuw werd geblokt in het zestienmetergebied en de vrije trap van Bram in de slotfase spatte uiteen tegen de zorgvuldig geformeerde vijfmansmuur.

 • Na een knappe voorzet van de ingevallen Wessel Albers zag scheidsrechter Karkache voor de zoveelste keer deze middag geen aanleiding om BVCB een strafschop toe te kennen nadat Jordy Gouweleeuw naar de grond was getrokken, nog voordat hij de bal kon aannemen.
  Maar dat BVCB niet won, lag niet aan de scheidsrechter. Het had de kansen in de eerste helft beter moeten benutten, zo analyseerden de stuurlui aan wal na afloop.
  En zo hield Brielle stand en mocht met de drie punten de Sporthoek verlaten.
  De uitslagen van andere wedstrijden leerden dat BVCB de koppositie blijft bezetten, slechts met 1 puntje voorsprong op RVVH.

 • BVCB 3:
  Mick Ruigrok (Erik den Hartog 88), Thomas Kocabas, Bram Spuijbroek, Roy van Bragt (Wessels Albers 78), Jordan Ekhorst, Raymond Dickhoff (Jordi Gouweleeuw 16), Ruben Mos, Jeroen Hulzebos (Luca Marks 70, Rik Verbeek 85), Remco van der Haas, David van der Sluijs, Mark Gaerthe.

  Willem Dickhoff
  Foto’s: Gerard Lexmond