• Na  de zeperd van een week geleden, was het wel zo prettig dat periodekampioen BVCB 3 mocht aantreden tegen een -op papier- wat zwakkere tegenstander deze zaterdag. Zo mogen we Berkel toch wel noemen, gezien de positie die het inneemt op de ranglijst. Maar een ploeg die slechts één wedstrijd had gelijkgespeeld tot nu toe in dit seizoen kan onverwacht fungeren als bananenschil; daar zijn genoeg voorbeelden van. Daarom had trainer Rob Lexmond de mannen hoe dan ook weer op scherp gezet, zo bleek al meteen in de beginfase van de wedstrijd. 

 • BVCB ging niet zozeer meteen op zoek naar een doelpunt, maar wel in een gat in het compacte verdedigingsstelsel van de gasten uit Berkel. Met andere woorden: BVCB nam het initiatief hetgeen resulteerde in een serieuze kans toen Bram Spuijbroek aanlegde voor een afstandsschot. Niet meer dan 20 centimeter zat er tussen de lat en de bal, toen deze over het doel vloog.
  Berkel deed natuurlijk ook wel wat. Toen het voor de eerste keer in het zestienmetergebied van BVCB verscheen bleek een hoekschop (de eerste in de wedstrijd) het hoogst haalbare. Vanaf links kwam het gevaar. 

 • Roy van Bragt verdedigde soepeltjes uit, waarna Jordi Gouweleeuw als tussenstation fungeerde tussen Roy en Bram. Er zat weliswaar nog een knie tussen van de nummer 12 van Berkel, maar toch kwam de bal bij Bram terecht. Die ging er als een komeet vandoor en liet de doelman kansloos: 1 – 0. Tussen het nemen van de hoekschop en het scoren van Bram zat nauwelijks 6 seconden.
  BVCB hield het achterin goed dicht. Ook Mick Ruigrok kon zich met aanvallende activiteiten bezighouden, omdat de drie achtergebleven verdedigers de zaak prima onder controle hadden. De Berkelaren schoten zo nu en dan de bal wel naar voren, maar wat er dan verder mee moest gebeuren wisten ze niet. Met verdedigers zoals bijvoorbeeld Remco van der Haas die meteen de aanvalsplannen van de tegenstander doorziet, nog voordat de tegenstander zelf door heeft welke mogelijkheden er zijn, bleek al snel dat er niks te halen viel aan de Sporthoek.
  Alle elf Berkelaren verzamelden zich in de 18de minuut in het strafschopgebied toen Raymond Dickhoff een hoekschop nam vanaf de linkerkant. Kopspecialist David van der Sluijs kopte naar de grond. De bal bleef roerloos op de doellijn liggen in afwachting van een tikje over de doellijn of een opruimactie van de gasten. Het werd het laatste.

 • Roy van Bragt bediende Thomas Kocabas die zich vlak bij het vijandelijk doel bevond. De kopbal werd van richting veranderd, hetgeen weer een hoekschop voor BVCB betekende. Wederom verzamelden zich 11 Berkelaren in het zestienmetergebied, waarna er eentje uit dit gezelschap de bal richting middencirkel schoot. Enkele minuten en Bergschenhoekse kansen en mogelijkheden later, werd Roy van Bragt in de rug gelopen aan de rand van het zestienmetergebied. 

 • Een muur werd neergezet en Ruben Mos posteerde zich achter de bal. Een korte aanloop volgde, waarna de bal langs de muur in de rechterhoek tegen de touwen vloog, buiten bereik van de doelman die nog wel in de goede richting dook: 2 – 0.
  BVCB was de betere ploeg, het enige wat de ploeg zich kon verwijten was dat het in een nogal laag tempo voetbalde.
  In de tweede helft ging de snelheid wat omhoog. In de beginfase deden de gastheren het nog wat rustig aan, maar na een minuut of tien ging het gas er weer op. Kansen regen zich aanéén. Het had wel 8 of 9 – 0 kunnen zijn geworden als alle kansen zouden zijn benut, zo vonden enkel stuurlui aan wal na afloop. Dat werd het niet, maar het resultaat was er niet minder om.
  Aan doelpunt nummer drie ging voorbereidend werk van Thomas Kocabas vooraf. Eerder al had hij de bal naast het doel gekopt na alweer een corner. De assist die hij nu verzorgde werd gepromoveerd tot doelpunt, toen Raymond Dickhoff, die vaak dáár opduikt waar de scoringskans optimaal is, de bal feilloos het doel in schoof.
  “Had doelman Mark Gaerthe nog wat te doen?” Hoor ik u vragen. “Weinig.” Is het antwoord. Hij pikte eenvoudig de bal uit de lucht na een vrije trap genomen vanaf de rand van het zestienmetergebied door de nummer 17 van Berkel en verder toonde hij zich heer en meester als er een hoge bal zijn richting op kwam of als hij Berkelaren in zijn omgeving ontwaarde.

 • Een opgejaagde Berkelaar met nummer 14 op zijn rug kreeg de bal niet weggewerkt na een actie van Thomas Kocabas in combinatie met Luca Marks. Jordi Gouweleeuw was in de buurt van het doel, maakte het de verdediger onmogelijk de bal weg te werken; die kreeg de bal tegen een been en tikte het speeltuig de verkeerde kant op en passeerde zijn eigen doelman: 4 – 0.

 • Het leek er niet op dat dit de eindstand zou worden, maar door nog wat kansen te missen (Bram alleen op de doelman af, Erik den Hartog stapt over de bal in scoringspositie, Jeroen Hulzebos bereikt vrijstaande Bram niet) bleef de stand zoals ie was geworden in de 73ste minuut.
  De lichten waren inmiddels ontstoken boven veld 2, (op één kapotte lamp na), de temperatuur gezakt naar net boven het vriespunt; kortom het werd tijd om er mee op te houden, zo dacht ook de prima fluitende scheidsrechter na 92 minuten.

  En dus kan trainer Rob Lexmond maandag met een big smile de Houtlijn (alwaar keuze uit de beste houtsoorten en reeds vele jaren trouw sponsor van dit BVCB 3) binnen stappen en zich laten feliciteren door zijn Berkelse collega’s.

  Collateral damage bij de thuisploeg:
  - Gekneusde middenvinger (Roy)
  - Gele kaart (Raymond)
  - Ontwrichte enkel (Ruben)
  - Vermiste drankpas (Allen)
  - Kapotte bierfles (BVCB)

  BVCB 3 :
  Mark Gaerthe, Mick Ruigrok (Roan Blom 45”), Thomas Kocabas, Roy van Bragt (Luca Marks 58”), Bram Spuijbroek, Ruben Mos (Jim Rovenkamp 75”), Raymond Dickhoff (Erik den Hartog 79”), Jeroen Hulzebos, Remco van der Haas, Jordy Gouweleeuw, David van der Sluijs.

  Let op: Volgende week: Capelle 2 - BVCB 3, de nummer 2 tegen de nummer 1!

  Willem Dickhoff
  Foto's: Gerard Lexmond

  Foto's: Kees Gouweleeuw