• 25-9-2021     Neptunes Schiebroek 2 - BVCB 3 : 6-2

  Voor vele mensen is de vakantietijd een prettige periode; zo niet voor het trainersgilde, waaronder Roland Meijer com suis, dat te maken had met een periode van begin mei tot eind september, waarin spelers te hooi en te gras, al dan niet aangekondigd, op vakantie waren, zodat alle oefen- en bekerwedstrijden met soms op de valreep opgetrommelde spelers in steeds wisselende samenstellingen werden afgewerkt. 

  Het is te hopen dat BVCB 3 vanaf nu zal bestaan uit een vast team wat niet voor een deel bestaat uit uitzendkrachten, freelancers en gelegenheid keepers. Niet dat we geen dankbaarheid verschuldigd zijn aan alle mannen die in de afgelopen periode in het veld hebben gestaan, soms op posities die niet de voorkeur genoten. Mede dankzij hen kan BVCB 3 terugkijken op succesvolle resultaten in de gespeelde bekerwedstrijden, die meestal alleen maar worden beschouwd ‘Ter Leering Ende Vermaek’. Maar door het behaalde resultaat kan het bekertoernooi als een serieus prestatiedoel worden beschouwd verderop in het seizoen. Maar zover is het nog lang niet. Eerst maar eens de competitie.


  Deze zaterdag speelde BVCB 3 die eerste competitiewedstrijd, op een locatie waar men hoopt dat de Transavia-piloten het voetbalveld niet voor een landingsbaan aanzien.
  Een blik op het wedstrijdformulier leerde dat het BVCB 3 nog niet compleet is. Enkele steunpilaren ontbraken. (Bram, Thomas, Luc, Dion, Jordan; dan heb je het wel over een half elftal) Het seizoen begint te vroeg, maar de competitie wacht niet. En dus klonk het beginsignaal van de scheidsrechter om even na half één, wat betekende dat het seizoen nu toch echt begonnen was.
  Het werd geen prettige middag voor de mannen van Roland Meijer. De gastheren trokken zich massaal terug op eigen helft en wachtten geduldig af wat komen ging. BVCB probeerde door de mensenmassa heen te voetballen, maar het vernuft ontbrak om echt gevaarlijk te worden.
  De ploeg uit Bergschenhoek verdwaalde tussen de loopgraven, waar zo nu en dan enkele Neptuners de stelling verlieten om gevaar te stichten op de helft van de gasten.
  Vanuit zo’n omschakelmoment werd de score door de thuisploeg geopend en moest BVCB in de achtervolging. Een doelpoging van Sten van Dijk had een beter lot verdiend, maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg om de doelman te verschalken.
  Een vrije trap van Robin Monsma vloog over de kruising.
  BVCB kwam toch langszij. Een vrije trap, genomen door Raymond Dickhoff deed de bal op het hoofd terecht komen van Rik Verbeek. Zijn kopbal was onhoudbaar. Er was een half uur verstreken.
  Binnen een vloek en een scheet keek BVCB weer tegen een achterstand aan, nadat een snel genomen vrije trap op eigen helft een averechts effect had.
  Het volgende cadeautje bracht de ruststand op 3 – 1.

  Vol goede moed kwam BVCB de kleedkamer uit na de pauze, maar net zoals in het eerste bedrijf lukte het de ploeg niet om de wil aan de tegenstander op te leggen. Bij vlagen werd er goed gevoetbald door de Bergschenhoekenaren, maar het stond toe te kijken hoe de Rotterdammers de voorsprong verder uitbouwden. Het tweede doelpunt van BVCB (Raymond gaf de bal door de as van het veld mee aan Coen Barg. Die passeerde met de bal aan de voet de achterste verdedigingslinie en liet de doelman kansloos, middels een laag schot, waardoor de bal in de verste hoek het doel in vloog) gaf weer enigszins hoop, welke meteen weer de grond werd ingeboord toen Neptunus niet lang daarna de marge weer op 3 doelpunten bracht.
  De 6 -3 vormde de laatste slok uit de gifbeker.
  Met enkele getapte Hertog Jan biertjes werd na afloop de nare smaak enigszins weggespoeld.
  Deze wedstrijd snel vergeten; volgende week weer één.


  BVCB 3:
  Jeffrey Starrenburg, David van der Sluijs (Remco van der Haas 68), Mick Ruigrok, Jeroen Hulzebos, Robin Monsma (Dennis van der Haas 45), Steijn Stout, Raymond Dickhoff, Rik Verbeek (Ruben Mos 60) , Sten van Dijk, Marc Baghuis, Coen Barg.

  Willem Dickhoff