• 9-10-2021   VV Brielle 2 - BVCB 3: 1-1

  Wat meteen opvalt als je ‘Brielle’ intikt in de zoekbalk van Google (iedereen kijkt even of dat echt zo is natuurlijk) is dat Brielle, ook wel Den Briel, een vestingstad is. Vandaar dat het verdedigen in de genen van de Briellenaren opgesloten zit. Op 1 april 1572 werd de stad ingenomen door de Watergeuzen, dus waarom zou BVCB 3 niet kunnen winnen van vv Brielle 2 op 9 oktober 2021? zo was de gedachte. En dát men kan verdedigen merkte de gastploeg al snel deze zaterdagmiddag. 

   

  Zodra de ploeg van Roland Meijer de eigen helft verliet om uit te vinden of er wat te halen viel ergens in het vijandelijk gebied, werd de speler met de bal aan de voet meteen op de huid gezeten door twee of meerdere Briellenaren, zodat er van fatsoenlijke voortzettingen in aanvallend opzicht vooralsnog geen sprake was. Maar dat gold ook voor de thuisploeg. Die ploeg vormde een soort bijenvolk, zoemend op eigen helft waaruit af en toe de wat agressievere exemplaren ineens uitvlogen om gevaar te stichten op de helft van de tegenstander. Problemen leverde dat niet op voor de gasten. Met een vijfmans verdedigingslinie hield BVCB stand tot de 13e minuut, toen moest het toch buigen omdat vanuit een chaotische situatie (Waarom de bal niet gewoon wegschieten in plaats van een ‘voetballende’ oplossing?) een Briellenaar de bal achter de Bergschenhoekse goalie deponeerde. Enkele minuten daarvoor was een afstandsschot van Steijn Stout richting Brielle-doel het enige moment wat vermelding verdient.


  BVCB ging verder naar voren spelen. De nummer 9 van Brielle dacht daarvan te kunnen profiteren, dook de lege ruimte in achter de defensie en kwam vervolgens tot een schot. De bal zeilde enkele meters zowel naast als over het doel. BVCB was gewaarschuwd.
  Dezelfde nummer 9 stond ineens oog in oog met keeper Jeroen van Putten, nadat hij op snelheid enkele BVCB verdedigers had geklopt. Een geweldige redding van de doelman voorkwam dat Brielle de voorsprong verdubbelde. Nog zo’n redding zou volgen nadat de gelijkmaker op het scorebord was verschenen. Die gelijkmaker kwam nadat er wat corners waren genomen die weliswaar niks hadden opgeleverd, maar de voorbode vormden voor wat er in de 28ste minuut gebeurde. Raymond Dickhoff had de bal vanuit een hoekschop voor het doel geslingerd en kreeg een herkansing toen de bal slordig werd uitverdedigd. Hij zond de bal opnieuw richting doel vanaf de rechterkant van het veld richting tweede paal, waar David van der Sluijs meestal te vinden is. Ook nu weer. De bal met de voet het doel in werken, zou een optie zijn geweest, maar David verkoos te scoren met het hoofd, ondanks het feit dat de bal zich slechts 20 centimeter boven het kunstgras bevond.


  Wederom was het doelman Jeroen van Putten die een doelpunt voorkwam toen een supersnelle spits met de bal aan de voet vrijelijk op hem afstormde. Degene die het scorebord bediende stond waarschijnlijk al met de afstandsbediening in de hand toen Jeroen met een panterachtige reflex een geniale redding verrichtte en de stand op 1 – 1 hield.
  De doelman van Brielle dacht: “Dat kan ik ook” en stopte een bal die door Thomas Kocabas van dichtbij werd afgevuurd; dit na een puike voorzet van Robin Monsma, die al verscheidene keren de rechtsback van Brielle het nakijken had gegeven.
  Sten van Dijk liet het publiek nog even opveren toen hij vlak voor de doelman opdook, maar de bal niet in, maar over het doel heen joeg.


  Een corner, handig geregeld door Robin Monsma, leverde geen doelpunt op voor BVCB. De bal vloog het zestienmetergebied binnen, kwam vervolgens terecht in een kluwen spelers. De bal werd weggewerkt door een Brielse verdediger waarvan na deze actie de neus weer even rechtgezet moest worden door de Brielse verzorger.

  Na de pauze ging het aanvankelijk gelijk op. De tactiek van druk zetten op iedere bal werd door de gastheren achterwege gelaten. Het had schijnbaar (te) veel energie gekost in het eerste bedrijf.
  BVCB was meer en meer op de helft van de tegenstander te vinden maar moest met stoom en kokend water in de 52ste minuut de verdediging op orde brengen na een snelle uitbraak van de nummer 4 die vanaf de eigen helft richting BVCB-doelgebied sprintte met in zijn slipstream enkele ploeggenoten. Het leverde slechts een hoekschop (die niks opleverde) op voor Brielle.
  Bij een aantal mannen van de thuisspelende ploeg was de accu leeg, zo leek het. BVCB drong aan.


  Brielle wilde nog wel eens uitbreken, maar de familie van der Haas maakte hoogstpersoonlijk einden aan aanvallende aspiraties van de tegenstander.
  BVCB rook kansen, maar met gebruikmaking van wat overtredingen werd er zand gestrooid in de Bergschenhoekse aanvalsmachine. Echte kansen kwamen er niet uit de vrije trappen die de prima fluitende scheidsrechter Coenraads BVCB toekende.
  Vanaf minuut 80 was het alleen nog maar BVCB wat de klok sloeg. De uitgelezen fase om nog te scoren en de drie punten mee naar huis te nemen. (Marc Baghuis schoot nog eens tegen de doelman aan en zag zijn bal over de lat zeilen) Maar of drie punten verdiend zouden zijn geweest?
  Volgens enkelen van de meegereisde analisten mag de 1 – 1 uitslag een terechte worden genoemd.

  BVCB3:
  Steijn Stout, Jeroen van Putten, Coen Barg (Marc Baghuis 60’), Dennis van der Haas,
  Thomas Kocabas (Rik Verbeek 60’), Sten van Dijk, Raymond Dickhoff, Remco van der Haas,
  Robin Monsma (Jordan Ekhorst 73’, Erik den Hartog 85’), Jeroen Hulzebos, David van der Sluijs.


  © Willem Dickhoff