• BVCB 3 eindigt seizoen met een 3 - 3 gelijkspel

• 4-6-2022   BVCB 3 - Spirit 2: 3-3

Voor BVCB 3 stond er niets meer op het spel. Voor de Spirit daarentegen wel. Die konden nog periodekampioen worden. En dat was te merken; de Krimpenenwaarders gingen fel van start. Een hoog baltempo werd er gehanteerd zoals dat dan heet. BVCB 3 had in het prille begin wat moeite om het tempo bij te houden. Alsof je met een Fiat Panda moet invoegen op de Deutsche Autobahn als het ware.

• In de eerste minuut van de wedstrijd lag de bal al bij de cornervlag opzij van het BVCB-doel. Spirit-aanvoerder met nummer 8 op de rug pompte de bal het zestienmetergebied in, waarna het projectiel even hard weer terugkwam. Toen de bal wederom door dezelfde nummer 8 richting doel werd geslingerd, was de bal een eenvoudige prooi voor interim-doelman Mick Ruigrok. Even later was er weer een hoofdrol voor de BVCB-doelman toen hij een vlammend schot keerde afkomstig van de voet van spits nummer 9.
    Pas na 11 minuten was er de eerste kans voor BVCB. En het was meteen raak. Hoewel geteisterd door een pijnlijke lies, nam Bram de bal onder zijn hoede en stoomde op aan de linkerzijde van het veld. Nog voor hij het zestienmetergebied bereikte, nam hij van veraf het doel onder vuur. In de uiterste verre hoek sloeg de bal in als een granaat, de binnenkant van de doelpaal werd geraakt, de doelman kansloos latend.
    Ook kans nummer twee leverde een doelpunt op voor BVCB. Sten van Dijk passeerde in volle vaart twee tegenstanders op het middenveld en ontweek de derde, waardoor hij een omweg moest maken. Hij arriveerde tegelijk met Rik Verbeek in het doelgebied. Haastig in het zestienmetergebied terug gekeerde Ouderkerkse verdedigers hadden geen tijd meer om zich te organiseren. Een rommelige situatie ontstond in het vijfmetergebied. Een situatie waarin Rik Verbeek het overzicht hield en de bal achter de doelman schoot: 2 – 0. Er was een kwartier voorbij.
    Een forse overtreding, bestraft met een gele kaart, was nodig om Sten van Dijk te beletten om wederom zo’n zelfde actie te maken als even tevoren. De vrije trap die volgde leverde niks spectaculairs op.
    Hoewel het tempo ietwat was gezakt, de wind daarentegen stevig doorblies (windkracht 7, ter info voor de wielrenners onder u) bleef de wedstrijd het aanzien meer dan waard. Spirit drong aan, op zoek naar de aansluitingstreffer. BVCB verdedigde dicht bij het doel. Daar vandaan werd de bal veelvuldig naar voren geknald, alwaar doorkop-station Erik den Hartog een tussenstation (maar ook wel eens een eindstation) vormde tussen verdediging en aanval.
    Pas in de 33ste minuut was er de eerste corner voor de thuisspelende ploeg. Jordan liet de bal richting doel vertrekken. De bal draaide in, werd in eerste instantie weggewerkt, kwam uiteindelijk bij Bram Spuibroek terecht, maar een krachteloze kopbal was het sluitstuk van de actie.

• Toen BVCB zich weer eens ontworstelde aan de opdringerige gasten werd het meteen gevaarlijk: lees Bram Spuijbroek die er met de bal er vandoor ging. 50 meter in 5 seconden, gevolgd door Sten van Dijk en Rik Verbeek die even later op doken in het doelgebied. Nog voordat er geschoten werd richting doel, ging de doelman onderuit en bleef geblesseerd liggen. Ook een manier om een aanval af te wenden, zullen we maar zeggen.
    Een vrije trap was de enige sanctie die volgde op een overtreding op Mika van Dijk die aardig op weg was richting open terrein, omdat het volledige Ouderkerkse elftal zich rond het zestienmetergebied van BVCB bevond. De aanslagpleger bood zijn excuus aan; dat dan weer wel.
    In de 5e minuut van de extra tijd (een blessurebehandeling bij Spirit duurde net zo lang als een gemiddelde openhartoperatie in Dijkzigt) werd de voorsprong van BVCB gehalveerd en kon men zich voorbereiden op de tweede helft.
    In de 52ste minuut, oftewel de zevende minuut van het tweede bedrijf was het Jeroen Hulzebos (overal te vinden op het veld) die op weg was naar de 3 -1. Ten koste van een corner werd een voorzet onmogelijk gemaakt.
    De bal ging via het hoofd van een Spirit verdediger over de achterlijn; opnieuw een corner zou je denken, zo niet besloten door de scheidsrechter (?)
    Het tempo werd weer opgevoerd, met name door de gasten die nadrukkelijk op zoek gingen naar de gelijkmaker. Die vonden ze in de 55ste minuut. Laag over de grond, buiten bereik van doelman Mick Ruigrok ging de bal het doel in, van dichtbij geschoten.
    Stefan de Stigter kreeg een kans op doelpunt nummer 3, na voorbereidend werk van Quinten Daamen die de bal voorlangs het doel zag gaan, maar bij Stefan uit zag komen. Stefan de Stigter schoot hard; de bal ging 3 centimeter naast het doel over de achterlijn met een snelheid van 120 kilometer per uur.
    Daarna was het weer de beurt aan Spirit. In plaats van in het doel te schieten, waar alleen de doelman nog stond, schoot de vrijgelaten Ouderkerkerker nummer 7 over het doel.
    BVCB overleefde een aantal corners en had moeite om van het doel af te spelen. Toch lukte dat een aantal keren wel. Omdat er veel Spirit-mannen zich op de helft van de tegenstander bevonden lag er vaak een zee van ruimte achter de verdediging. En daar dook Rik Verbeek dan ook op, scoorde het derde doelpunt, dacht iedereen, maar hij bleek buitenspel te staan, waardoor, na kort overleg met de grensrechter, het doelpunt werd afgekeurd.
    In de 81ste minuut was het Quinten Daamen de bal het laatste raakte voordat deze de doellijn passeerde: 3 – 2.

• Met nog 8 minuten en extra tijd te gaan, ging Spirit weer op zoek naar de gelijkmaker. Veerkracht kan de mannen uit Ouderkerk aan den IJssel niet worden ontzegd. Met man en macht ging het voorwaarts. Zelf een charge door de nummer 7 op doelman Mick Ruigrok, die eenvoudig een bal wilde vangen werd niet geschuwd met als gevolg de zoveelste actie van de verzorgers van beide teams.
    In de slotfase kwam Spirit dan toch weer langszij; een prima kopbal bracht de eindstand op het scorebord.
    Een onroerend moment toen de scheids affloot: Er kwam niet alleen een einde aan de wedstrijd na 96 minuten en een beetje, maar ook aan het seizoen 2021 -2022.

Toen alle stof was nedergedaald en de rook was opgetrokken kon de eindconclusie getrokken worden: Een eindstand van de wedstrijd waar niks op viel af te dingen. BVCB 3 hield Spirit achter zich op de ranglijst.
    En wat het seizoen betreft:
    BVCB 3 eindigt als vierde (van 12) op de ranglijst.
    43 punten uit 22 wedstrijden.
    Doelsaldo +35 (61-26)

BVCB 3 bestond dit seizoen uit een vaste kern van spelers, steeds aangevuld met mannen uit alle geledingen van BVCB, ook steeds met een ander persoon onder de lat, complimenten aan trainer/ coach Roland Meijer die er elke wedstrijd een eenheid van wist te smeden met bovengenoemd resultaat. Ik zeg: applaus!!