• BVCB 2 winnaar van 1e periode en schrijft historie

 • Voor de laatste wedstrijd van de 1e periode (8 wedstrijden) reisde het team van Archoen af naar Katwijk voor de wedstrijd tegen Rijnvogels 2. Na 7 wedstrijden stond BVCB in aantal punten gelijk met de reserve teams van Scheveningen en Capelle. Het doelsaldo was zwaar in het voordeel van Scheveningen. Dus zaterdag zouden er beslissingen vallen wie zich als 1e periodekampioen van dit seizoen mocht gaan noemen.

  BVCB kende een flitsende start door met een vloeiende aanval op links richting het doel van de ,,vogels,, er een corner uit te slepen. Corner specialist Tim de Rooij wist Karim bij de 1e paal te bereiken die met een magnifieke kopbal in de verre hoek de 0-1 aantekende. BVCB bleef heel geconcentreerd spelen en wist de ene na de andere  goede aanval op te zetten via prima combinatie voetbal en zorgvuldige opbouw vanuit de achterste linie.

 • Ten onrechte werden 2 zuivere doelpunten door de overigens goed leidende scheidsrechter afgekeurd. Eerst was het Quinten Daamen die vanaf rechts een strakke voorzet snoeihard tot doelpunt verzilverde. Echter nam de scheidsrechter de buitenspelvlag van de Rijnvogels assistent scheidsrechter over. Het 2e afgekeurde doelpunt kwam op naam van Quinten Tourne die na een weer perfecte hoekschop van Tim hoog boven zijn directe tegenstander uittornde en de bal binnen kopte. De ,,scheids,, zag als enige op - en langs het hoofdveld een overtreding vóórafgaand de krachtige kopbal.

  Vlak voor rust werd dan toch de dik verdiende voorsprong vergroot via Jeroen Aniba die het eindstation was van een prachtige aanval op links via veel schijven. Jeroen rondde heel koelbloedig met een slim stiftje de aanval af en zorgde voor de 0-2.

  Iedereen was het er over eens dat BVCB het beste voetbal tot nu toe heeft laten zien.

  Ondanks de waarschuwing van Archoen dat het gevaar van onderschatting op de loer ligt na deze overtuigende 1e helft waren de eerste 20 minuten van de 2e helft tóch iets minder. Rijnvogels wist de 1-2 op het scorebord te krijgen. BVCB herpakte zich gelukkig op tijd en creëerde nog diverse kansen. 10 minuten voor tijd was het Zachero die attent reageerde op de rebound na een pegel van captain Dennis.

  De 1-3 was de eindstand. Nadat de uitslagen van concurrenten Scheveningen en Capelle een complete verrassing opleverden (beide teams verloren met ruime cijfers) konden de boys van 2 de symbolische champagne flessen ontkurken.

  De Bergschenhoek boys konden terugzien op een prima partij voetbal. De achterste linie stond als een huis en gaf weinig tot niks weg (Jeroen v. Putten– Ian – Thim – Jeroen A. – Tycho).

  Het dynamische middenveld werd gevormd door Dennis – Quinten T en Zachero.

  En de behendige en beweeglijke voorhoede bestond uit Tim – Karim – Quinten D.

  Invaller op deze memorabele dag was Anderson M.

  Ondanks het aantal geblesseerden zoals Jordan, Sander, Stefan en Shaquil en Roan Blom, die wel de grootste pechvogel is nadat hij vorige week een gebroken sleutelbeen opliep + de van een  blessure terugkomende Ridda en Thymen + de nog nagenietende Mika van een avondje Django is de selectie zowel in kwantiteit als kwaliteit dik in orde.

  Van de 8 wedstrijden wist het team maar liefst 6 overwinningen te behalen. ( 2 x verlies en 0 x gelijk)

  Na een paar seizoenen op het hoogste niveau van de reserve elftallen te spelen is met deze periode titel een schitterende mijlpaal bereikt.

  Verslag: Ton van der Bijl

  AD:https://www.ad.nl/katwijk/bvcb-2-nieuwe-lijstaanvoerder-na-1-3-tegen-fc-rijnvogels-2~ae710133c/