• De Bergschenhoekse ,,young talents,, konden de goede start van het schaduwteam (2 overwinningen en een nederlaag) als nieuwkomer in de reserve Hoofdklasse geen goed vervolg geven. De wedstrijd tegen Katwijk 2 eindigde in een 1-1 remise.


  Katwijk 2 is normaal gesproken een lastige kluif, maar dit Katwijk 2 bleek een veredeld “vriendenteam” te zijn, omdat Katwijk met een O23 team is ingeschreven in de nieuwe reguliere KNVB O23 competitie waarin de jeugdige talenten worden opgeleid voor de senioren selectie.


  Daarom is het 1-1 gelijkspel uiteindelijk toch een teleurstellend resultaat.
  BVCB was de meerdere en had een veldoverwicht maar de passie, concentratie en creativiteit ontbraken om de Katwijkers over de knie te leggen. Met een behoorlijke ziekenboeg en 2 afmeldingen vlak voor de wedstrijd moest coach Archoen zijn opstelling op ’t laatste aanpassen.


  De 0-1 viel al in de 7e minuut van de 1e helft en was niet de verdienste van Katwijk maar van slordig en slap verdedigend werk na een onnodig weggegeven corner. De aanwezige BVCB’ers verzuimden alert te reageren in het 16 mtr gebied waardoor de spits van Katwijk wel heel simpel de bal kon aannemen en met een volley Lennart het nakijken gaf.


  Aanvallend kon BVCB geen vuist maken. Er was te weinig beweging en diepte in het spel. Behoudens een paar speldeprikken via schoten van Thim en Joël had de keeper van Katwijk een relaxte middag.


  En extra pech voor het team was dat Thim en Dirk al tijdens de 1e helft het strijdtoneel moesten verlaten met fysieke ongemakken.


  De 2e helft stak BVCB iets méér energie in de wedstrijd maar haalde niet het niveau van de 1e 2 wedstrijden. Echter tot veel kansen leidde het niet. Sterker nog… Katwijk kwam bijna op 0-2 door nonchalance in de verdediging.
  Jammer was dat na een door Jordy prima genomen vrije op rechts, Joël de bal op 2 mtr van het doel niet goed beroerde en de bal naast de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.


  BVCB werd wel dreigender, speelde vnl op de helft van Katwijk en scoorde uiteindelijk verdiend de gelijkmaker, weliswaar met een gelukje omdat de verdediger van Katwijk een harde voorzet van Jordy niet goed beoordeelde en zijn eigen doelman passeerde.


  BVCB ging op jacht naar méér. De druk nam toe maar echte grote kansen deden zich niet voor. In de 85e minuut had invaller Dylan (kreeg speelminuten na een lange revalidatie van een enkelblessure) de man of the match kunnen worden, toen hij alles goed deed door een blunder van de Katwijk keeper af te straffen met een sliding op de bal. Helaas ketste de bal via de buitenkant van de paal naast het doel.
  De goed leidende scheidsrechter floot de wedstrijd tot een einde met de 1-1 als eindstand.

  Wat betreft het resultaat: Katwijk blij en BVCB enigszins teleurgesteld.
  Positief is dat er niet verloren is en met de terugkeer van een aantal geblesseerden moet het team vertrouwen krijgen om de volgende wedstrijd weer de volle winst te pakken.


  De volgende wedstrijd is ’s Gravesande uit.


  Opstelling:
  Lennart – Giovanni – Jeffrey – Thim (Tycho) – Roan – Derell – Dirk (Jordy) – Quinten – Joël – Bryan (Dylan) - Tim

  Verslag: Ton van der Bijl