• BVCB 2 sprookje eindigt bij sv Kampong in Utrecht!

 • Om de 1e wedstrijd in de nacompetitie voor het Kampioenschap van Nederland te spelen moest het j.l. dinsdagavond afreizen naar de voetbalvereniging Kampong. De loting bij de KNVB had dit bepaald.

  BVCB, Salutis (Gerard Lexmond), One Accountants (Peter Aniba) Technische groothandel de Haas (Peter de Haas) plus de spelers met begeleiding hebben met elkaar gezorgd dat er met een bus naar Kampong gereisd kon worden. Hiervoor hartelijk dank.

  Precies op tijd arriveerde de selectie bij het prachtige complex van de grootste omnisportvereniging van Nederland Kampong met maar liefst 6000 leden waarvan 2100 leden van de voetbal tak.

 • De bus staat klaar, geregeld door BVCB, Gerard Lexmond, Peter Aniba en Peter de Haas

  De tegenstander Kampong 2 is een ambiteuze zondag reserve hoofdklasse team dat overtuigend Kampioen is geworden in district West1/West II. Via betrouwbare bron hoorden wij dat er een overschot aan talenten van 23 jaar + in de selectie rondlopen. Een luxe probleem dus.

  Wat betreft de aanloop naar de wedstrijd: BVCB moest behalve de bekende lijst van langdurig geblesseerden ook nog Thim Alsemgeest missen vanwege een schorsing.

   

 • De staf en spelers zoeken de kleedkamer op bij Kampong

  De wedstrijd was slechts 2 minuten oud toen Kampong al op een 1-0 voorsprong kwam middels een schitterend genomen vrije trap vanaf de zijkant net buiten het 16 meter gebied. Niet lang daarna scoorde Tim de Rooij met een geweldig afstandsschot in de bovenhoek de gelijkmaker wat BVCB weer terug bracht in de wedstrijd. Na weifelend optreden en een knullige terugspeelbal precies in de voeten van de spits van de tegenstander vergrootte Kampong halverwege de 1e helft de voorsprong met een 3-1 ruststand als gevolg.

  Hiermee knakte er iets in het team en maakte Kampong er in de 2e helft nog 4-1 van. BVCB kon verder geen vuist maken en snakte min of méér naar het einde van de wedstrijd. Kampong toonde aan een fitter team te zijn met individuele kwaliteiten en vanaf het beginsignaal meer strijd te kunnen leveren.

  Als collectief een sterk geheel. De kersverse Kampioen van de zaterdag reserve hoofdklasse West moest zich neerleggen bij een verdiende nederlaag en de uitschakeling in de strijd om het Kampioenschap van Nederland.

   

 • Dres ziet vanaf de zijlijn de Kampioenen van de reserve Hoofdklasse klaarstaan voor weer een uitdaging

  Desondanks kan BVCB 2 terugkijken op een geweldig en historisch seizoen met de behaalde titel. Deze wedstrijd tegen Kampong doet dan absoluut geen afbreuk aan de topprestatie van dit seizoen.

  “De koek was op” aldus de conclusie van Archoen, mede ingegeven door de vele afwezigen in het team en de fysieke gesteldheid van sommige spelers groep plus ook nog eens de rit einde middag naar Utrecht op een doordeweekse (werk)dag wat nooit een optimale voorbereiding is op een wedstrijd.

  Volgende week donderdag is de traditionele selectie afsluitingsavond van dit onvergetelijke seizoen bij Restaurant La Salute.

  Alle ouders en familieleden bedankt voor de trouwe aanwezigheid en de steun tijdens zowel de thuiswedstrijden als de uitwedstrijden.

  Ook zelfs in Utrecht zat er weer veel BVCB aanhang op de tribune.

  De selectiespelers en staf wensen een ieder een fijne zomervakantie !

  Tot volgend seizoen.

  Verslag: Ton van der Bijl