• Het belang was best groot in deze topper want bij winst zou het team van Archoen de 2e periode titel winnen. In ieder geval mocht het niet verliezen van de Alphense Racing Club, want dan zou ARC in de 2e periode boven BVCB komen, met nog 1 wedstrijd te gaan. Vóóraf tekende dus iedereen voor 1 punt want dan is de kans zeer groot dat in de laatste wedstrijd van de 2e periode ( RCL thuis) de prijs binnen geharkt kan worden bij minimaal een gelijkspel. Het pleit voor BVCB dat het zich niet bezighield met allerlei rekenwerk en de wedstrijd volledig open in ging.


  De wedstrijd tegen ARC eindigde uiteindelijk in 2-2 waarmee ARC de handen dicht mocht knijpen. Want als er 1 team had moeten winnen dan was het BVCB. De Bergschenhoekse \"jonkies\" speelden een prima pot. In deze boeiende wedstrijd zal alles wat voetbal zo leuk maakt: passie, strijd, kansen, hachelijke momenten voor het doel, een opstootje, wel of geen penalty, doelpunten, 16 !!! minuten (extra) blessuretijd maar zeker ook goed voetbal.


  En voor het goede voetbal was v.n.l. BVCB verantwoordelijk. Over de gehelde wedstrijd was het in alle opzichten de meerdere van ARC. Het creëerde veel meer kansen, het veldspel was beter maar ook in de duels heerste BVCB.


  In de 8e minuut al opende Ferdi de score door in een vlijmscherpe tegenaanval de keeper van ARC het nakijken te geven. Een fantastisch begin dus. ARC wist geen raad met de gretigheid en de tegenstand van BVCB. Dit bleek ook uit het onderlinge gemopper in het team van ARC en ook de coach liet zijn onvrede blijken vanaf de kant. Dit was dus de verdienste van BVCB die in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen ARC sterk gegroeid is in kwaliteit, want toen was ARC veruit de betere partij.


  Halverwege de 1e helft kwam ARC op gelijke hoogte door een slim genomen vrije trap vanaf de linkerzijkant. De bal belandde precies tussen de verdediging en de invaller keeper Jeroen van Putten waardoor de spits de bal in het doel te koppen. Jeroen die overigens een prima debuut maakt in BVCB 2 omdat Lennart op terugreis was van vakantie.


  Ongeveer in de 40e minuut toon de BVCB haat veerkracht door de 1-2 te scoren. Na goed doorzetten stoomde Jordan op aan de rechterkant die met een geweldige voorzet Wessel bediende die met een even geweldige kopbal in de bovenhoek de 1-2 liet aantekenen. Wat een opsteker !!!. De ruststand was 1-2 en met het windvoordeel in de 2e helft zag het er rooskleurig uit. Maar het windvoordeel is echter vaak een nadeel bleek maar weer. Want het spel werd wat rommeliger. Ondanks dat werden er toch voldoende 100% kansen gecreëerd . En ARC was niet of nauwelijks gevaarlijk. Toch kwam bij een situatie dat de bal maar niet weggewerkt kon worden in het 16 mtr. gebied van Jeroen ARC op 2-2. Heel jammer en tegen de verhouding in.

  De scheidsrechter (floot een goede partij) liet 8 minuten langer spelen ( ook in de 1e helft). 1 keer was ARC dreigend toen een door de wind gedragen bal hoog in het doel van Jeroen te verdwijnen maar met een spectaculaire acrobatisch achterwaartse omhaal (Cirque du Soleil act ?) wist Thim de 2-2 veilig te stellen.


  Het team verdient een groot compliment voor deze geweldige prestatie en de manier waarop er is gestreden. Het complete team was een genot om te zien en met name de manier waarop het kampioen favoriet ARC aftroefde en 4 punten in deze competitie afhandig gemaakt heeft.


  Met bijna het gehele team en staf werd na de wedstrijd op het thuishonk onder het genot van een drankje en een hapje gewerkt aan de teambuilding naar alvast de aanloop naar de eerstvolgende wedstrijd tegen RCL.
  7 maart a.s. tegen RCL moet dan maar de beloning komen en eigenhandig de periode titel binnengehaald worden.. En niets is mooier om dit in een thuiswedstrijd te doen.


  Opstelling:
  Jeroen – Jordan (Jan) – Steijn – Thim – Roan – Stefan – Quinten – Joël (Tim) – Ferdi (Bryan) – Kenzo (Errol) - Wessel