• 7-3-2020   BVCB 2 - RCL 2: 3-1

  Zaterdag j.l. stond de laatste wedstrijd van de 2e periode op het programma tegen hekkensluiter R.C.L. uit Leiderdorp. De kans was zeer groot dat ,,het toetje,, (lees: nacompetitie) gehaald zou worden want als ARC als 1e in deze periode zou eindigen , dan zou BVCB (als nr. 2) de titel overnemen omdat ARC al winnaar van de 1e periode was.

  BVCB hield zich niet bezig met allerlei rekenwerk en wist op eigen kracht de titel veilig te stellen door met 3-1 te winnen van R.C.L.
  De blauw-witten pakten gedurende deze 2 serie van 9 wedstrijden dus in stijl de titel met een prachtige score van 7 overwinningen , 2 gelijke spelen en 0 nederlagen !!


  Met veel supporters langs de lijn begon BVCB gretig en scherp aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut zag Quinten zijn schot via de R.C.L. goalie net over de lat getild worden. En in de 8e minuut gebeurde het waar iedereen op hoopte, n.l. snel op voorsprong komen. Bryan stond goed opgesteld bij de 2e paal na prima voorbereidend werk en een voorzet van aanvoerder Stefan en schoot de bal resoluut in.


  Na de vroege voorsprong drukte BVCB niet echt door. R.C.L. staat wel onderaan maar is zeker geen slecht team. Het voetbalde goed mee maar echte kansen wist het niet te creëren. En in het verloop van de wedstrijd was toch goed te merken aan het spel van BVCB dat er spanning op de wedstrijd stond. Dit zal ook te maken hebben met de jonge leeftijd van de meeste spelers.
  De rust brak aan met een 1-0 voorsprong en de wedstrijd was dus zeker niet gespeeld.


  Invaller Kenzo (voor de aan zijn vinger geblesseerde Wessel) zorgde voor opluchting toen hij ongeveer halverwege de 2e helft na wederom goed werk van Stefan de 2-0 bij de 1e paal binnenkopte.
  Hiermee was de wedstrijd zo goed als gespeeld en kon het team van Archoen zich voorzichtig opmaken voor een feestje om de behaalde nacompetitie te vieren. Nog rianter werd de score toen Wouter in het 16 meter gebied onderuit geschoffeld werd door de keeper in een duel om de bal.


  Stefan nam de verantwoordelijkheid als aanvoerder op zich en schoot de ,,pingel,, binnen, weliswaar met een beetje geluk en de hulp va de keeper van R.C.L. Met 2 assists en een doelpunt schroefde Stefan zijn marktwaarde omhoog.
  Jammer voor met name Lennart dat de 0 niet gehouden werd door weifelend ingrijpen van de verdediging. Te simpel werd de tegengoal weggegeven wat weer een leermoment is om de wedstrijd zakelijk en efficiënt uit te spelen. En keepers willen nu éénmaal altijd graag de 0 houden , evenals trainers.


  Na het fluitsignaal van de scheidsrechter kon het feestje gevierd worden in de kleedkamer, kantine en ’s avonds in de oudste kroeg van Rotterdam (Melief Bender) met een paar (?) drankjes en een gezamenlijk diner. De selectie ( spelers, staf (helaas was Archoen verhinderd) ,verzorging Lisa en Irene en tenslotte ook de vaste vlaggers Peter, Edwin en Marcel waren van de partij en hebben met elkaar volop genoten van deze prachtige dag.

  Het bleef nog lang onrustig in Rotjeknor.
  Het belooft nog een spannend slot van de competitie te worden want de gehele spelersgroep is ervan overtuigd dat er mogelijk nog méér in zit dan alleen maar het behalen van de nacompetite. De spelers hebben met elkaar afgesproken dat ze volop de strijd aan willen gaan met koploper A.R.C. die tegen een onverwachte nederlaag aan liep en zodoende de voorsprong op BVCB tot 7 punten zag slinken.


  Opstelling:
  Lennart – Joël – Thim – Steijn – Roan – Stefan – Quinten – Jan (Wouter) – Ferdi – Bryan (Cristiano) – Wessel (Kenzo)