• BVCB 2 maakt droom waar en wordt KAMPIOEN !

 • 25-5-2024   RVVH 2 - BVCB 2: 2-5

  Zaterdag j.l. moest het gebeuren in de laatste wedstrijd van dit seizoen bij en tegen Ridderkerkse Voetbal Vereniging Hercules

  Met 2 punten voorsprong op de nr 2 Scheveningen had BVCB alles in eigen hand en was de opdracht duidelijk: WINNEN !

  De geblesseerde spelers (Ian, Mika, Dennis, Thijmen, Roan en Karim) en Jeroen die geschorst was ,zorgden voor een échte kampioensfeer d.m.v. vuurwerk en rookpotten toen de teams het veld betraden.

  De tribune langs het schitterende veld werd bijna geheel door de vele en trouwe BVCB supporters en familie van de spelers bezet.

 • Duidelijk was dat de spanning er toch op zat want al in de 2e minuut werd een lullig slippertje in de verdediging afgestraft door een perfecte lob van de RVVH spits over de verbouwereerde Jeroen waardoor het team al meteen tegen een 1-0 achterstand opliep.

  Met geduldig en verzorgd voetbal probeerde BVCB zich terug te knokken en dat lukte halverwege de 1e helft. Nadat eerder al de paal (Tim) en de lat (Stefan) in de weg stonden

  was het Shaquil die de stand gelijktrok. Niet veel later was de Tim de gevierde man nadat hij na een weergaloze” Zidane” beweging snoeihard de 1-2 aantekende. Met het doelpunt van Quinten uit een corner en de stand op 1-3 bracht groeide het vertrouwen op een goede afloop met het kampioenschap in wording.

  Belangrijk was om het 1e deel van de 2e helft schadevrij door te komen en RVVH niet het gevoel te geven weer terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte perfect. Jeroen werd nauwelijks. op de proef gesteld. Toen Stefan na een penalty de 1-4 op het scorebord liet aantekenen kon alle BVCB’ers (spelers en supporters) zich gaan opmaken voor een feeststemming.

  Er werd toch nog 2 x gescoord tegen het einde van de wedstrijd. De doelpunten werden eerlijk verdeeld. RVVH mocht uit een scrimmage de 2-4 scoren waarna Zachero voor de 2-5 als einduitslag zorgde. Het feest barstte in alle hevigheid los toen de scheidsrechter affloot. Wederom zorgde vuurwerk en rookpotten voor een geweldige ambiance. Spelers en begeleiding en uiteraard ook alle aanverwanten vlogen elkaar in de armen.

 • Arjan Korving was als afgevaardigde van het BVCB bestuur aanwezig om symbolisch een kampioensschaal te overhandigen aan het team.

  De droom is werkelijkheid geworden.

  BVCB 2 Kampioen reserve hoofdklasse seizoen 2023-2024 !!

  Een Kampioenschap wat toch wel het kampioenschap van de COLLECTIVITEIT genoemd kan worden. De breedte en de vechtlust van de selectie heeft ervoor gezorgd dat de titel binnen gesleept is. Wat te zeggen dat een lange tijd liefst 7 geblesseerde spelers moesten toekijken. En een compliment dat al deze spelers hun teammaatjes niet in de steek lieten en zorgden voor steun en toeverlaat bij elke wedstrijd.

  Een gouden randje is toch wel dat de mannen op eigen houtje en niet afhankelijk van de concurrent Scheveningen Kampioen zijn geworden.

  Dank aan deze spelers die gezorgd hebben voor een onvergetelijk seizoen en een trots gevoel dat de geschiedenisboeken ingaat:

  Thim, Jeroen, Roan, Ian, Quinten D., Mika, Jordan, Zachero, Dennis, Thijmen, Ridda, Karim, Tycho, Anderson, Shaquil, Tim, Jeroen v. P., Giovanni, Stefan, Quinten T., Sander.

 • Archoen verdient een groot compliment op de wijze waarop hij de scherpte en de teamspirit in zijn selectie gemanaged heeft. Dank daarvoor !

  Verder dank en waardering voor begeleiding (Dres en Jan), verzorging (Irene en Alexander), assistent vlagger (Edwin), alle steen – papier- schaar deelnemers.

  En natuurlijk dank aan Peter Aniba die voor de bloemen, drankjes en pizza’s gezorgd heeft na de kampioenswedstrijd.

  Tijdens de BVCB kippenveiling en feestavond bij Muller werd het team nog gehuldigd en beloond door Ronald Helder.

  Met dit kampioenschap volgt er nog een toetje om te gaan spelen voor het kampioenschap van Nederland. Programma volgt nog.

  Verslag: Ton van der Bijl     Foto's: Rick den Outer  -Meer foto's hieronder-