• BVCB 2 kijkt met angst en beven uit naar unieke derby.

 • Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zover. Een unieke derby staat op het programma in de tweede ronde van de districtsbeker tussen de aartsrivalen van het 2e en 3e elftal van BVCB. De altijd zo zelfverzekerde staf van BVCB 2 ziet erg op tegen het onderlinge treffen.

   

  Super trots was trainer Archoen Rosinda op 18 September na de klinkende 1-8 overwinning op VVOR. Zijn ploeg had zich zojuist met 9 punten uit 3 wedstrijden geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Naast VVOR werden ook de tweede elftallen van Strijen en Heijenoord met grote cijfers verslagen. Leider Dres Paauwe droomde al van de bordesscene aan de Tobias Asserlaan en Ton van der Bijl heeft voor maandagochtend een afspraak gemaak bij Masto Mode in Berkel en Rodenrijs voor mooi maatpakje. Niets zou de Hoofdklasser nog in de weg kunnen staan onderweg naar de cup met de grote oren. Groot was de ontsteltenis dan ook toen uit de spannende loting de grote angstgegner werd getrokken. De altijd zo spraakzame grensrechter en voetbalpapa Peter Blom werd er zelfs stil van “ik heb bij het bestuur aangegeven dat Roan niet mag spelen, levensgevaarlijk voor zo'n extreem goede voetballer om tegen die scheermessen te moeten spelen. Al is het natuurlijk überhaupt raar dat hij mee moet doen want Ro hoort natuurlijk gewoon standaard in het eerste te spelen”.

    

  BVCB 2 is normaal gesproken voor niemand bang, zo liet het afgelopen zaterdag nog zien tegen het tweede elftal van sc Feyenoord. De Rotterdammers kregen alle hoeken van de Sporthoek te zien. Dankzij wat geluk en een behulpzame scheidsrechter ging Feyenoord helaas toch met de zege aan de haal. Ook gerenommeerde teams als ’s-Gravenzande, Ter Leede en Katwijk hadden niks te vertellen tegen de ontketende Bergschenhoekers, zij bleven met lege handen achter. Maar dan die loting! Hoe heeft de KNVB het kunnen verzinnen? Voor niemand bang, want het Derde zouden ze toch nooit kunnen treffen. Juist het Derde, dat elftal waar men bij BVCB 2 al jarenlang tegenop kijkt. Dat elftal dat uit de grond gestampt werd door club coryfee Rob Lexmond en jaren achter elkaar het ene na het andere succes wist te boeken. Dat door hun successen in het verleden degradatie voor het Tweede voorkwam. Dat door hun koppositie in de gestaakte competitie van 2019/20 het 2e deed promoveren naar de Hoofdklasse. Trainer Rosinda ging spontaan aan de 0.0%. Hoe kon hem dit overkomen? Dres Paauwe doet er al jaren alles aan om het Derde ontwrichten, helaas nog altijd zonder succes. “We hebben zelfs hun trainer weggekaapt, maar met alles wat we doen komen ze weer met een nieuwe en vaak nog betere oplossing”. Niets lijkt het Derde te kunnen stoppen zo zal ook Paauwe inmiddels moeten erkennen “Donderdag na de training hebben wij weer een selectie avond met een lekker hapje en drankje, het zou mij niks verbazen dat het Derde zelf eten gaat verzorgen en dan kan je er natuurlijk vanuit gaan dat het nog veel lekkerder is ook. Onnavolgbaar zijn ze, net als die jongen van Spuijbroek”.

   

  Nooit eerder kwamen de kemphanen elkaar tegen in een officiële wedstrijd. Gezien het zeer hoge risico niveau heeft de KNVB beide ploegen altijd uit elkaar gehouden, maar een open loting kon dit niet meer voorkomen. Enkele dagen voor de clash ziet trainer Rosinda de angst in zijn ploeg: “Veel afmeldingen voor de training en degene die wel komen trainen bakken er helemaal niks van, ze willen duidelijk niet spelen. Ze zijn bang voor het volwassen en mannelijke spel van BVCB 3. Dat zijn natuurlijk ook net beesten”. Rosinda schudt nog een keer met zijn hoofd en vervolgt “Afgelopen zaterdag pakt Stefan Liesting nog heel bewust een tweede gele kaart zodat hij zaterdag niet mee mag doen, volgens zijn vader lag hij al een week wakker van de mogelijke duels met Sten van Dijk”. Niet alleen spelers slapen slecht. “Dres weet niet waar hij het zoeken moet. Heeft zich al een paar dagen op een geheime plaats opgesloten”. Ton van der Bijl maakt zich wel wat zorgen hierom: “De clubarts van 3, Jan van Deursen, staat elke ochtend met fakkels en rookbommen voor z'n deur. En we weten allemaal waar die gekke van Deursen toe in staat is...”.

   

  Vooruitkijkend naar zaterdag kan Archoen Rosinda niet benoemen waar de grootste angst zit. “Die gasten zijn in elke linie geweldig. Ze hebben gewoon 6 of 7 centrale verdedigers die beter zijn als wat wij hebben. Die stoppers win je geen duel van en dan daaromheen lopen er jongens die echt goed kunnen voetballen van achteruit. Die Haasies zijn echt buitenaards en we hebben voor onze aanvallers extra beenbeschermers besteld voor de duels met de schuimbekkende Mick Ruigrok”. De verdedigende reputatie van het Derde is wel duidelijk dus. “Op de back hebben ze gasten lopen die een buitenspeler gewoon over de heining kegelt maar in balbezit zijn het buitenspelers ala Arjen Robben en Anthony, ik zou niet weten hoe we ons daarop moeten voorbereiden. Zo'n Luc de Hoog schiet je gewoon neer als je hem probeert te passeren en Hulsie is al weg met de bal als je met je ogen knippert”. Rosinda gaat verder “Ze hebben een heel dynamisch middenveld die stuk voor stuk allemaal baltovenaars zijn maar ook nog het snot voor de ogen lopen en allemaal makkelijk scoren maar zeker ook geen duels vermijden”. De volgers van het derde zullen beamen dat het middenveld van het elftal  staat als een huis. Ondanks het vertrek van Han van der Goes en Roy van Bragt afgelopen zomer lijkt BVCB 2 op deze positie alleen maar sterker geworden. Archoen begint zachtjes te lachen “Die aanval is echt niet normaal, als ze zouden willen zouden ze allemaal hier makkelijk in de basis van het BVCB 1 staan. Scoren makkelijk, sterk in duels en ongrijpbaar voor iedere verdediging. Het worden zeker bijzondere duels tussen Thim Alsemgeest en Erik den Hartogh, Thim krijgt een bijzonder zware middag”. De spits van het derde is uit de categorie zwaargewichten en loopt waar nodig door zijn tegenstanders heen. Rosinda kijkt niet alleen met een jaloerse blik naar het spelersmateriaal maar ook naar de begeleiding: "2 uitstekende trainers die tactisch elke tegenstander de baas zijn plus een geweldige leider die wel echt wat doet en ook nog eens prachtige verslagen schrijft. Een verzorgster, een dokter/clubarts, een eigen scout, een huisfotograaf en dan zelfs nog een grensrechter om je vingers bij af te likken. Die grens van hun is een echte puntenpakker, ik ben vooral blij dat ik niet zelf hoef te vlaggen maar het duo Tourne/Blom kost ons op een seizoen zo een punt of 20".

   

  BVCB heeft nog bezwaar aangetekend tegen de loting maar kreeg geen gehoor bij de KNVB. Het tweede zal dus zaterdag 13 november moeten aantreden en zich moeten wapenen tegen de gladiatoren van Roland Meijer en Ed Hulshof. Paauwe: “Die twee lopen hier al weken met zo'n vieze grijns rond op de club. Ze hebben duidelijk alle vertrouwen in een goede afloop en waarschijnlijk nog terecht ook”. Voor Dres Paauwe staat er naast zijn eer en ego nog het nodige op het spel. Hij heeft zich door van Deursen laten verleiden om naast wat kratten bier zijn SCC van Feyenoord op tafel te leggen voor de klassieker op 19 december “Jaa, ik vrees dat ik die thuis moet gaan kijken”.

   

  Voor de trouwe volgers van BVCB 2 wordt het komende zaterdag afzien, voor de neutrale voetbalfan zal het een geweldig schouwspel worden. Hoofdtrainer Dick Boereboom ziet toch nog een lichtpuntje “Iedereen weet dat het derde in 99 van de 100 wedstrijden zal winnen van het tweede, die kunnen eigenlijk alleen maar verliezen. BVCB 2 kan vrij voetballen, schade beperken en hopen op die ene kans”, aangevuld door assistent Lexmond “Die ene kans komt altijd”. Boerenboom weet de sterkte van BVCB 3 goed in te schatten “ik zou zo graag een aantal jongens van het derde aan mijn selectie willen toevoegen, dan worden wij lachend kampioen. Laten we hopen op een mooie en sportieve wedstrijd en dat BVCB 3 ons tweede enigszins zal sparen”.

   

  Voor wie nog durft, aanvang aanstaande zaterdag is om 12.00uur en staat onder leiding van scheidsrechter Veldhoen uit Vlaardingen.

  .