• BVCB 2 gaat na zege met goed gevoel de winterstop in !!

 • De laatste wedstrijd van dit kalenderjaar moest gespeeld worden tegen Westlandia 2 in Naaldwijk. Met 1 punt achterstand in de ranglijst op de Westlandse club en het feit dat het onderlinge verschil tussen veel teams minimaal is, was de opdracht duidelijk:

  3 punten scoren om minstens een paar plekken te stijgen op de algemene ranglijst en behoud van de koppositie in de 2e periode

  Het plan is geslaagd want BVCB wist met 2-3 te winnen.

 • Het begin van de wedstrijd verliep stroef want al in de 3e !! minuut kwam BVCB op een achterstand. Uit het niets en na miscommunicatie in de defensie lag de bal in het net bij de Bergschenhoekers.

  BVCB bleef rustig en wist ,door goed verzorgd combinatie voetbal te spelen, een behoorlijk aantal kansen te creëren.

  Michael (kreeg teveel tijd), Ferdi (verzuimde de goede hoek te kiezen) en Wessel (na goede passeeractie het zijnet)  verzuimden om de stand gelijk te trekken.

  In de 20e minuut was het wel raak !!. Na een corner variant wist Evan ( kreeg speelminuten na lange afwezigheid i.v.m. blessure) slim over de bal  te stappen die hij van Wessel aangespeeld kreeg. Hierdoor kwam de bal bij Stefan (ook weer hersteld van blessure na scooterongeluk) die met uiterste precisie de bal magnifiek in de kruising schoot en zorgde voor de 1-1.

 • De 2e helft was nog geen 30 seconden oud toen Wessel de bal via de (geblesseerde) knie van de keeper van WL , naast zag gaan. Niet lang daarna (minuut 48) was een Westlandse verdediger zo vriendelijk om een terugspeelbal niet op zijn keeper maar in de voeten van Michael te spelen. Michael maakte dankbaar gebruik van dit kadootje en schoot heel rustig en koelbloedig de bal binnen. 1-2

 • In plaats van door te drukken werd het spel wat onzorgvuldiger. De ruimtes werden groter en hierdoor kon Westlandia een paar keer gevaarlijk doorkomen. Gelukkig was Lennart een aantal keren goed bij de les en zorgde dat de gelijkmaker uitbleef.

  Tot de 68e minuut. Want toen kwam Westlandia op 2-2 nadat de gehele rechterkant open lag  en de restverdediging niet op orde was zodat te makkelijk de 2-2 ontstond.

  Hierna testte Evan via een kiezelharde vrije trap en een schot van buiten de 16 de vuisten van de keeper die de pogingen van Evan goed pareerde.

 • Ongeveer 10 minuten voor tijd was het Ferdi die ,,matchwinner,, werd door de 2-3 te scoren.

  Westlandia perste er nog een paar plaagstootjes uit, echter zonder resultaat. Toen de scheidsrechter de wedstrijd afsloot waren er alleen maar blije gezichten te zien in het BVCB kamp (spelers, staf en supporters). Missie geslaagd, de weg omhoog is gevonden !!!

 • Het kerstrapport van 2019 à  Positie 6 op de ranglijst, posities 1 in de 2e periode

  Opstelling:

  Lennart – Giovanni (Tim) – Steijn – Thim – Roan – Stefan – Evan (Tim de Rooij) – Quinten – Ferdi – Michael – Wessel

   

  Namens spelers en staf BVCB 2: