• BVCB 2: flitsende start legt basis voor prachtige en ruime zege (6-2) tegen Voorschoten ’97 2

 • De "boys" van Archoen hebben de prima overwinning van vorige week een perfect vervolg kunnen geven door Voorschoten aan de zegekar te binden. En met name de manier waarop maakte heel veel indruk. Na ruim een kwartier al stond de teller op een 3-0 voorsprong voor de wit-blauwe brigade uit Bergschenhoek.

 • In de 4e minuut was het al raak. Ferdi zette zijn befaamde turbo (,,Ferdiaantje,,) aan en sprintte met de bal aan de voet zo’n 40 mtr richting de achterlijn en bediende de meegekomen Michael die deze prachtige actie van Ferdi verzilverde en de 1-0 liet aantekenen.

  Amper 2 minuten was het weer raak !  2-1 . Nu was het Michael die vanuit een moeilijke hoek een prima voorzet gaf op Quinten die de bal schitterend tegendraads inkopte.

  Een gretig en goed spelend BVCB overklaste de tegenstander volledig. In minuut 16 wees het scorebord 3-0 aan. Na een Ferdiaantje.2 was het nu Wessel die zijn aandeel leverde door de 3-0 te scoren.

  Pas in ongeveer de 24e minuut van de wedstrijd liet Voorschoten enig teken van leven zien door iets wat op een aanval leek, voor dreiging zorgde.

  BVCB bleef het tempo hoog houden, de druk op de bal hoog houden als de tegenstander balbezit had en verdedigend de wedstrijd volledig controleerde.

  In het laatste kwartier van de 1e helft nam BVCB wat gas terug, werd iets slordiger en zakte te ver terug. Daardoor groeide bij het Voorschoten het geloof dat er toch nog ,,iets,, te halen was mocht het op 3-1 komen. En de 3-1 kwam er.

  Gelukkig was het niet veel later dat Ferdi, ondanks een opspelende spierblessure, een schitterende solo-actie met een geniale stift bal de keeper het nakijken gaf. 4-1. Dit was ook voor hem zijn laatste actie want vanwege de blessure moest hij vervangen worden. Wat een luxe om zo de kleedkamer in te gaan voor de thee- en rustpauze. Wel een domper dat Ferdi het veld moest verlaten.

 • In de 2e helft besliste BVCB de wedstrijd definitief door de 5-1 te maken. Een prachtige aanval via vele schijven werd door Joël knap afgerond.

  Wessel zorgde met een beheerst en geplaatst schot voor de 6-1.

  De 6-2 is voor de statistieken en kwam tot stand na een vermeend buitenspel momentje.

  Dit maakte de prachtige overwinning er niet minder fraai om.

  Het bijzondere van deze wedstrijd was dat deze wedstrijd niet 1 of 2 uitblinkers telde, maar ALLE spelers een dikke voldoende behaalden en uitblonken.

  En ALLE 6 de doelpunten waren van een bijzonder hoog niveau.

  Dit was tot nu toe verreweg de beste ,,match,, die BVCB 2 heeft gespeeld.

  Nu maar hopen dat dit niveau vastgehouden kan worden naar de laatste 2 wedstrijden van dit jaar, DSO uit en Westlandia uit.

  Het enige smetje op de wedstrijd waren de opgelopen blessures van Cristiano

  (ontwrichte kaak en lichte hersenschudding) en Ferdi (hamstring).

   

  Opstelling:

  Lennart – Giovanni – Tim – Thim – Cristiano – (Roan) – Steijn – Quinten – Joël – Ferdi (Bryan) – Michael (Kenzo) - Wessel