• BVCB 1 verzuimt Brielle over de knie te leggen

 • 2-10-2021    Brielle - BVCB 2 -2 (1 – 0)

  In de uitbeurt in en tegen Brielle heeft BVCB twee punten laten liggen. Dat de ploeg van Boereboom niet met de winst aan de haal ging, had het totaal aan zichzelf te wijten. Een legio aan kansen waren niet besteed aan de blauwwitten. Daar waar de tegenstander juist heel effectief omging met de spaarzame kansen die het kreeg. Uiteindelijk kwamen beide elftallen twee keer aan scoren toe.

 • BVCB komt gretig uit de startblokken en al binnen de minuut kan Rob Rutten alleen op doelman Nigel Keehnen af. Rutten, die deze middag niet op zijn scherpst zou zijn, kiest voor een gehaast schot in plaats van nog een paar passen richting het vijandelijke doel te nemen. Slechts een minuut later eist Rutten wederom de aandacht op zich. Met een goed blok ter hoogte van de middenlijn verovert hij de bal en verschaft zich hiermee ruimte om via de rechterflank op te komen. 

 • Samen met Ricoberto Luijando en Yousif de Kock wordt zo een “drie tegen één-situatie” gecreëerd. Rutten wil de bal op zijn collega’s plaatsen, maar zijn pass is te slordig, zodat het gevaar is geweken.
  Na vijf minuten meldt Brielle zich voor de eerste keer bij het vijandelijke doel. Een corner leidt tot een hachelijke situatie in een overvol Hoeks doelgebied. Via een scrimmage in de lucht valt de bal boven op de lat, waarna doelman Wesley van der Molen denkt in te kunnen grijpen, maar hij is de situatie niet meester. De afvallende bal valt pardoes voor de voeten van Kevin van la Parra, die met een lage schuiver in de verre hoek Brielle op voorsprong schiet.

 • Vijf minuten na de voor BVCB bittere pil, leidt balverlies van Nick Walbeek tot een volgende kansrijke mogelijkheid voor de thuisploeg. Het geplaatste schot van Lex van Dommelen verdwijnt rakelings langs de kruising.
  Na een kwartier spelen volgt er weer een kans voor BVCB. Luijando wordt prima bediend door Rutten en trekt de bal voor op Ferdi Sinar. De inzet van de hardwerkende Sinar is te slap om Keehnen het nakijken te geven. 

 • In de 20ste minuut een bijna identieke situatie: Luijando wordt op snelheid weggestuurd door Rutten en de 1 -1 ligt op de schoen van Luijando. Keehnen denkt daar echter anders over en brengt redding met zijn benen, waarna de bal met een boogbal net over het Brielse doel verdwijnt.
  Hierna is het aan beide kanten wel even gedaan met de mogelijkheden op een doelpunt. De vele kansen maken het spel nog enigszins vermakelijk, maar voetbaltechnisch laat het veel te wensen over. De defensie van de bewoners van het Geuzenpark ziet er niet echt solide uit, maar het lukt BVCB niet om hierin een bres te slaan. Beide ploegen kennen een matige opbouw, zijn slordig bij balbezit en vele passes komen niet bij een medespeler. Met meer druk naar voren zou BVCB het de verdediging van Brielle veel moeilijker kunnen maken, maar dit blijft uit.

 • Natuurlijk kan en mag de lange blessurelijst waarmee de Hoekse technische staf te kampen heeft als excuus worden aangevoerd. Dick Boereboom kon al geen beroep doen op een aantal geblesseerde spelers, maar daar kwamen in de afgelopen week ook Evan Blom, Joshua Vermeer en Ayrton Verlaan bij, wat het totaal op zeven geblesseerden bracht. Op Boy Kenswiel kan de BVCBtrainer ook geen beroep meer doen: de jongeling is deze week vertrokken voor een voetbalavontuur in Italië. 

 • Wel kan deze wedstrijd Jeremy Stork weer worden ingezet. Sinar, die vorige week een prima invalbeurt kende, krijgt een basisplaats toebedeeld.
  Tien minuten voor rust doet zich eindelijk weer een moment van opwinding voor. De goed spelende Anthony Piqué besluit om van afstand het doel van Van der Molen onder vuur te nemen. De Hoekse doelman heeft dusdanig moeite met het schot dat hij de bal moet loslaten. De ervaren Van Dommelen is er als de kippen bij om de rebound binnen te glijden, maar Van der Molen hertelt zich met een puike redding.
  Tot aan de rust is het spel van beide kanten weer allerbelabberdst en valt er weinig te genieten voor het voor de regen schuilende publiek. In de slotseconde van het eerste bedrijf lijkt BVCB toch nog op gelijke hoogte te komen. Een breakout over rechts van Sinar stelt uiteindelijk Stork in de gelegenheid om Keehnen het nakijken te geven. Maar opnieuw weet de Brielse goallie een tegendoelpunt te voorkomen.
  BVCB komt al heel snel na de rust op gelijke hoogte. Een scherp genomen vrije trap van Walbeek, wordt uitstekend ingekopt door verdediger Mitchell Feijen. Een kleine tien minuten later kijkt de Hoekse brigade voor de tweede keer tegen een achterstand aan. Een halve mistrap in het eigen strafschopgebied verschaft invaller Adam El Fazazi een onverwachte mogelijkheid om de stand naar 2-1 te schieten en doet dit dan ook.

 • Het foutenfestival uit het eerste bedrijf wordt moeiteloos voortgezet in deel twee. Bij beide elftallen gaat er meer mis, dan dat er iets goed gaat. Yousif de Kock lijkt te gaan profiteren van een bal, die van de vuisten van Keehnen zo voor zijn voeten komt. Het geplaatste schot verdwijnt echter net naast de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten later is De Kock wel trefzeker, maar ziet zijn goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. 

 • De vraag zal altijd blijven bestaan of dit echt zo was….
  Nog in dezelfde minuut wordt een overtreding op De Kock bestraft met een vrije trap net buiten het zestienmetergebied. Dit soort aangelegenheden zijn meestal wel besteed aan de Hoekse aanvoerder Walbeek. Met een fraaie krul plaats hij het speeltuig in de verre kruising, 2 – 2. Zo wordt de aanvoerder toch heel belangrijk deze middag, terwijl zijn veldspel te wensen overliet. Al eerder is opgemerkt dat hij daarin niet de enige was.
  Net als een week eerder lijkt BVCB in de slotfase van het povere duel de winst naar zich toe te trekken. Na een goede individuele actie van Luijando kan De Kock met rechts de bal langs Keehnen plaatsen.

 • De paal staat de Brielse doelman bij en zo eindigt de eerste uitwedstrijd van BVCB in een gelijkspel. Gezien de kansenverhouding had er voor BVCB meer ingezeten, maar gezien het spelbeeld verdien beide ploegen niet meer dan een punt.
  Volgende week staat er een thuiswedstrijd voor BVCB op het programma en komt Nieuwenhoorn op bezoek. Duels tussen deze twee leverden in het verleden al een aantal leuke potjes op. Nieuwenhoorn heeft net als BVCB vier punten uit twee wedstrijden.

 • Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Mitchell Feijen, Leon van den Berg, Nick Walbeek, Ferdi Sinar (86’ Jeremy de Hoog), Rob Rutten, Yousif de Kock, Mike Hollenberg, Nick Mahieu, Jeremy Stork, Ricoberto Luijando.

  Verslag: HP Goudappel           Meer foto's van Ronald Kroos