• BVCB 1 tegen Neptunus eindigt in bloedeloze remise

 • 7-3-2020     BVCB – Neptunus/Schiebroek 0 – 0 (0 – 0)

  In eigen huis komt BVCB niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Neptunus/Schiebroek. In een matige wedstrijd tegen de nummer twee slaagt BVCB er niet in om te scoren. Het duel tegen de drietanders begint met een fel BVCB dat binnen het eerste kwartier een aantal grote kansen krijgt. Ook de bijna-buren uit Schiebroek krijgen binnen diezelfde 15 minuten twee grote kansen op rij. Ondanks het veelbelovende begin, kent het duel verder geen opwindende momenten en verzandt meer en meer in een saai schouwspel. 

 • Met eindelijk weer eens een lekker zonnetje op zaterdag, komen redelijk wat toeschouwers af op het treffen van BVCB tegen de promovendus die het zo goed doet, Neptunus/Schiebroek. De thuisploeg heeft nog in het achterhoofd dat het eerder in de uitwedstrijd tegen een onnodig verlies is aangelopen. 

 • De manier waarop de ploeg onder leiding van de nieuwbakken BVCBcoach, Dick Boereboom, de winst behaalde in en tegen Nootdorp geeft de burger moed. Ten opzichte van deze laatste competitiewedstrijd twee weken geleden keren Eytan Scheimann en Evan Blom terug in de basis, met als gevolg een plekje op de bank voor Crossifixio Goeloe en Pieter Hofman.
  Het figuurlijke vuurwerk zit in de beginfase van de tweestrijd. Al na 39 seconden moet doelman Spanjaart alle zeilen bijzetten om de drietanders voor een wel heel snelle achterstand te behoeden. BVCB komt fel uit de startblokken en het is Blom die verantwoordelijk is om de doelman van de tegenstander al vroeg te testen. Het fraaie schot van Blom wordt met een even fraaie safe door de goalie van Neptunus onschadelijk gemaakt.
  Ruim een minuut later volgt al de volgende Hoekse mogelijkheid. Een goed schot van afstand afgevuurd door Ugur Altintas suist een halve meter over het doel van Spanjaart. De toeschouwers gaan er eens even goed voor zitten, in dit geval is het vooral staan op het Hoekse sportpark. Vijf minuten na zijn eerste pegel kan Altintas opnieuw een doelpoging wagen. Een vrije trap vanuit de Hoekse defensie belandt bij Ayrton Verlaan die goed aflegt op Altintas. Half vallend knalt de Hoekse spits snoeihard naast.

 • De bezoekers weten die eerste speelminuten niet hoe ze het hebben, maar uit het niets verschaffen zij zich ook twee dotten van mogelijkheden. In de negende minuut ontvangt Leroy van Bueren de bal duidelijk in buitenspelpositie, maar mag wel door. Zijn voorzet vanaf de rechtervleugel wordt door Claudio Santos Silva goed ingekopt, maar doelman Wesley van der Molen weet met een prima reactie een treffer te voorkomen. In de rebound komt de bal via Daniël van Delft bij Tim Oosterwaal, die Van der Molen zijn tweede fraaie redding op rij ziet verrichten.

 • De grootste kans van de wedstrijd is weggelegd voor Jeremy Stork, die net als tegen Nootdorp bij afwezigheid van Rob Rutten, een plek op het middenveld inneemt. Stork wordt door een snel genomen vrije trap van Joshua Vermeer alleen voor Spanjaart gezet en moet in zo’n situatie de score openen. Spanjaart steekt daar echter een stokje voor.
  Met het noemen van deze kans in minuut 15 is het verhaal van de wedstrijd eigenlijk verteld. In het nog ruime vervolg doen zich verder aan beide kanten geen mogelijkheden, laat staan grote kansen, voor. Gelijktijdig met het verdwijnen van het voorjaarszonnetje, verdwijnt ook de geest uit de fles. BVCB heeft nog wel het initiatief, maar ondanks dat de spelers elkaar redelijk goed weten te vinden, komen ze nooit dicht in de buurt van het vijandelijke doel. De ploeg van de bezoekende coach Raymond Kraaijbeek kent geen grote dadendrang en weet amper de weg richting Van der Molen te vinden. En zo ontstaat een duel dat zich met name afspeelt “between the boxes” en die vallen over het algemeen genomen, niet in de categorie “spannend en opwindend”.

 • De depleborabele staat van het Hoekse hoofdveld is al menig seizoen op allerlei fronten onderwerp van gesprek. Goed combinatievoetbal is op een dergelijke ondergrond nagenoeg onmogelijk. De bal maakt over de grond de meest vreemde en onverwachte bewegingen, die het voor de spelers meer dan lastig maakt om tot goed voetbal te komen. De gasten die gewend zijn hun thuiswedstrijden af te werken op kunstgras, hadden geen goed woord over voor de Hoekse knollentuin.

 • Aan Hoekse kant valt op hoe ogenschijnlijk redelijk eenvoudig jongeling Martijn “Enso” Stel zich staande houdt in de hoofdmacht van BVCB. Stel, eigenlijk nog jeugdspeler, maakte zijn debuut tegen koploper Poortugaal en lijkt te bevallen bij zijn nieuwe trainer.
  Halverwege de tweede helft wordt het publiek dat langzaam in slaap sukkelt “opgeschrikt” als zo waar weer een keer op doel wordt geschoten. Altintas schudt sterk twee tegenstanders van zich af om vervolgens vanaf de rand van het zestienmetergebied een lage schuiver te produceren. Doelman Spanjaart heeft er alle moeite mee, maar tot een treffer leidt het moeizame ingrijpen niet.
  Het saaie duel kabbelt richting het einde en er is niemand rouwig als arbiter Wolf, die deze wedstrijd de kaarten op zak houdt, het laatste fluitsignaal laat klinken.

 • BVCB sprokkelt door het gelijke spel weer een puntje en is inmiddels vier duels op rij ongeslagen. Als ander punt waarmee BVCB tevreden kan zijn, noemt Boereboom na afloop dat zijn ploeg weer een s de nul heeft weten te houden. Volgende week start de derde periode van de competitie. 

 • De BVCBtrainer voorspelt dat van de negen duels die nog resten dit seizoen, er minimaal 4 door zijn ploeg moeten worden gewonnen, om rechtstreekse handhaving te realiseren.
  De eerste van die vier kan komende week worden gerealiseerd in de lastige uitwedstrijd tegen Honselersdijk dat met een puntje minder, één plaatsje onder BVCB op de twaalfde plaats staat. Voor beide ploegen is winst dus van levensbelang.

  Opstelling BVCB: Wesley van der Molen, Eytan Scheimann, Dennis van der Haas, Mitchell Feijen( 51’ Pieter Hofman), Martijn Stel (87’ Nick Mahieu), Joshua Vermeer, Evan Blom (78’ Crossifixio Goelloe), Nick Walbeek, Ugur Altintas, Ayrton Verlaan, Jeremy Stork

  Verslag: HP Goudappel                                Foto's: Rick den Outer

  Video: Martijn Domburg: https://youtu.be/JfRlRPdrBds