• BVCB 1 sluit gehavend seizoen op ludieke wijze af

 • Niet meer dan vier competitiewedstrijden zijn gespeeld in het seizoen 2020-2021. Na alle bekerwedstrijden in de poule in winst te hebben omgezet, volgt de volgende ronde. In een thuiswedstrijd wint BVCB met 4 – 1 van Verburch. Het is dan 13 oktober 2020. Het is de laatste officiële wedstrijd van het seizoen. Vanaf het weekend van 16 oktober komen vanwege de Coronamaatregelen alle overige duels te vervallen. Zaterdag 6 juni sluit het keurkorps van BVCB het seizoen op ludieke en gezellige wijze af.

  Na de afkondiging dat alle sportwedstrijden tot nader order niet meer zijn toegestaan, ligt het fraaie sportcomplex er stil en verlaten bij. Getraind wordt er niet, laat staan dat de zaterdagen gevuld zijn met talloze wedstrijden voor zowel de jeugd als volwassenen.  Na februari begint er iets meer leven in de brouwerij te komen. De jeugd mag weer gaan trainen.

  Vanaf begin maart wordt het voor de meeste senioren (tot 27 jaar) ook weer mogelijk om in groepsverband te trainen. Met nog wel de nodige beperkingen en voor 21.00 uur thuis in verband met de avondklok. Natuurlijk is het in het begin fantastisch om weer op het veld te staan, elkaar te zien en lekker te trainen. Maar naarmate enig uitzicht op wedstrijden uit blijft, wordt het voor sommige spelers steeds moelijker om de motivatie op te brengen. Niet geheel onlogisch.

  Zaterdag 6 juni komen de mannen van Dick Boereboom nog één keer bij elkaar. Daarna is het hopelijk genieten van een nagenoeg zorgeloze zomervakantie. Op 2 augustus worden de spelers weer verwacht en gaat de voorbereiding op jaargang 2021-2022 van start.

  In de afgelopen maanden brachten we met name door in onze eigen bubbel: thuis werken, hooguit twee personen op bezoek, niet naar een terras, geen hapje buiten de deur en ga zo maar door. Het seizoen wordt afgesloten met een paar partijtjes Bubbelvoetbal. Hoeveel meer symboliek kun je hebben? Elke speler letterlijk in zijn eigen bubbel. Partijtjes van vier tegen vier brengen een hoop lol, fanatisme en ferme botsingen met zich mee. Al snel blijkt het Bubbelvoetbal vermoeiender dan je zou denken.

  De Bubbel Voetbal activiteit werd verzorgd door NL Bubbel Voetbal.

  Gelukkig konden de spelers weer gebruik maken van de kleedkamers en douches. Opgefrist en wel was het daarna richting het terras van Josh en Juul’s. Onder het genot van een drankje en een hapje krijgt het meer dan bewogen seizoen toch nog een gezellig slot. Tussen de bedrijven door worden de spelers ook nog getest op hun voetbalkennis. De voetbalquiz wordt gewonnen door keeper Wesley van der Molen. Diezelfde Van der Molen neemt het woord en richt zich tot de spelers, die afscheid nemen van BVCB. Eytan Scheimann stopt met voetbal, Pieter Hofman vertrekt naar Hillegersberg en de afwezige Mike Hollenberg houdt het bij BVCB ook voor gezien en speelt komend seizoen bij Vitesse Delft.

  Vervolgens is het de beurt aan trainer Boereboom om zijn spelers en staf te bedanken.

  Op naar een nieuw seizoen met hopelijk een volledige competitie, supporters langs de lijn en veel, heel veel voetbalplezier.