• Zaterdag 25 januari 2020. Voor BVCB MO13-1 start de competitie weer. 7.30u: de tegenstander is al in de kleedkamer, voordat het verzameltijdstip voor BVCB überhaupt door de klok in de kantine aangegeven wordt.
    Het is nog donker op het sport park. Snel de hoekvlaggen plaatsen en een kopje koffie scoren. De meeste spelers zijn op tijd bij de club en zo kan ook BVCB MO13-1 zich gaan omkleden. Door wat personele problemen is Roos gevraagd om bij ons in te vallen om het doel te verdedigen. Ook voor haar erg vroeg, maar namens het team: Bedankt Roos!
    Verder was Sarah ziek en Loïs geblesseerd. Laura J en Beau hadden wat klachten, maar konden wel starten.
    Soccer Boys MO 13-1 is een “bekende” tegenstander van BVCB MO13-1, omdat we in de najaar competitie en tijdens het Midwintermeiden Toernooi tegen hen gespeeld hebben. Beide keren een gelijk spel, dus het zou een spannende wedstrijd worden. De opstelling van BVCB Roos op het doel. Achter Melanie, Loïs II, Celeste en Lenara. Midden Laura J, Laura H en Abigaïl. Voor Judith, Mila en Beau. Op de reserve bank Dinaira(door trainingsachterstand) en Anna(haar eerste competitiewedstrijd voor BVCB!)
    Stipt op tijd werd de wedstrijd aangevangen, met Koos als grensrechter namens BVCB. Ook jij bedankt Koos, dat je wilde invallen voor Ton!
    De eerste aanval was van BVCB, maar die strandde op de rand van het strafschop gebied bij Soccer Boys. Beide teams gaven elkaar goed partij. Pas in de 4e minuut moest Roos handelend optreden door heel snel haar doel uit te komen en de bal op de rand van haar strafschopgebied weg te schieten. Als BVCB aan de bal was probeerde het verzorgd de bal het werk te laten doen. Maar in de eerste helft ging dat regelmatig te gehaast. Hierdoor werd onnodig vaak balverlies geleden en moest BVCB weer “in de achteruit”. Pas na een minuut of zeven was daar het eerste schot op het doel van Soccer Boys. Na een snelle aanval via Abigaïl, Melanie en Judith kwam de bal bij Laura H. Haar schot werd echter opgevangen door de keeper. Het spel bleef op en neer gaan. Voor het publiek uitermate spannend. Vaak als Soccer Boys dacht aan het binnendringen van het strafschopgebied van BVCB was daar Celeste of Loïs II die dit met een ferme trap tegen de bal wisten te voorkomen. In de 14e minuut moest dit ten koste van een hoekschop. De bal werd voor het doel geschoten en meteen door de middenvoor op de hoogte van de penaltystip richting doel getikt. De bal verdween onhoudbaar voor Roos in het doel: 0-1. Nu kijken of BVCB zich over deze tegenslag heen kon zetten. Na de aftrap kon Roos de bal oprapen. Met één van haar heel goede uittrappen bereikte ze Beau op het rechter middenveld. Beau draaide en speelde de bal in de hoek naar Judith. Zij nam de bal een paar meter mee richting het doel en speelde de bal precies op tijd naar Mila die mee gesprint was en volledig vrij stond voor het doel. Het was een “koud kunstje” om de bal in het doel te tikken. Zo was het 1-1 en kreeg het team een applausje van de toeschouwers. Snel even wisselen om de meiden tot rust te laten komen. Laura J en Beau eruit voor Anna en Dinaira. Kon gelijk even besproken worden hoe het gaat en of de meiden in de tweede helft weer mee konden doen. Dit bleek niet het geval voor Laura J, helaas. Zij zou alleen nog terugkomen in geval van nood. Na de gelijkmaker volgde een lange tijd een gevecht op het middenveld. Soccer Boys licht geholpen door de wind, kreeg de bal gemakkelijker naar voren. Maar BVCB bleef voetballen waar het kon. In de 23ste minuut was er weer zo’n voorbeeld van goed voetbal. Celeste speelde een vrije trap wegens buitenspel naar Mila. Mila naar Abigaïl en vervolgens naar Judith. Laura H werd aangespeeld en die tikte de bal meten terug naar Judith. De andere kant gezocht naar Anna en Dinaira. Even was het Soccer Boys wat de bal naar voren kon spelen, maar daar stond Lenara klaar om de bal weer naar Laura H te spelen. Een steekballetje op Judith, die zo vrij voor het doel kwam. Op miraculeuze wijze, maar wel heel knap, wist de keeper de inzet van Judith te stoppen. Maar heel goed gedaan BVCB! Soccer Boys trok vervolgens in de aanval, maar opnieuw was Roos het eindstation om vervolgens de bal ver naar voren naar Dinaira te spelen. Via een paar medespelers kwam de bal weer bij Dinaira, die op doel kon schieten. Ook deze bal werd door de keeper tegen gehouden. Na nog een paar plaagstootjes over en weer floot de scheidsrechter voor de rust.
    Complimenten voor het team. Nog wel een paar aanwijzingen om het nóg beter te doen in de tweede helft. Voornamelijk een paar spelers op cruciale posities erop gewezen om “rustig te spelen aan de bal”. Hierdoor zou het hele team wat meer rust krijgen en kunnen we nog beter overspelen. De opstelling in de tweede helft Roos op het doel. Lenara, Melanie, Lois II en Celeste achter. Midden Dinaira, Anna en Abigaïl. Voor Laura H, Judith en Beau. Als wissel Mila en voor nood, zoals geschreven, Laura J. BVCB MO13-1 kreeg nu het zachte windje in de rug. Misschien dat dit net het zetje in de rug zou geven tegen deze gelijkwaardige tegenstander. Hoewel BVCB de aftrap had, was het Soccer Boys die de eerste keer op het doel kon schieten. Maar Roos was op haar post. Lenara en Melanie waren van kant gewisseld, wat duidelijk een goede zet bleek te zijn. Lenara trouwens werkte kei hard en was bijna niet te passeren. Na de wedstrijd zou ze “uitgeput” steun zoeken bij Abigaïl. Maar dat geeft niet. Bovendien had ze het ook druk met ingooien. In de 34ste minuut was het weer een keer zover. De bal werd krachtig naar voren gegooid, maar een speler van Soccer Boys kon de bal onderscheppen en naar voren spelen. Daar stond opnieuw Celeste op de juiste plaats(af en toe leek ze wel een magneet voor de bal). Met een beken diepte pass op links voor naar Judith werd BVCB gevaarlijk. Judith kon de laatste verdediger uitspelen en met een laag schot de 2-1 scoren. Mooi gedaan Judith en ook heel mooi gezien Celeste! Nog geen twee minuten later was het opnieuw BVCB dat gevaarlijk werd. Na een verkeerde uittrap van de keeper kon Laura H de bal opvangen en meteen weer op doel schieten. Maar het schot was te veel op de keeper gericht. Soccer Boys wilde vervolgens aanvallen, maar BVCB onderschepte. Het was opnieuw Laura H et een schot op doel. Nu moest de keeper meer moeite doen om de bal tegen te houden en kon een hoekschop niet voorkomen. Laura H nam de hoekschop zelf en schoot de bal direct op de lat. Jammer van deze mooie bal. Langzamerhand ging Soccer Boys wat nadrukkelijker met de laatste mee naar voren om BVCB onder druk te zetten. Zo ook in de 43ste minuut. Echter Laura H lette goed op en pikte de bal net voor de opgekomen speler op. Speelde een tegenstander voorbij en passte op Judith. Zij speelde de laatste voorbij en in plaats van zelf op doel te schieten, legde ze de bal keurig voor het doel, zodat Beau de bal alleen maar tegen de touwen hoefde te schieten voor de 3-1. Het lijkt zo simpel de bal in kansrijke positie over te spelen en het doelpunt aan een ander te gunnen, maar vaak zie je(zelfs in het betaalde voetbal) dat spelers dit niet doen! Zo leek de wedstrijd onder controle van BVCB. Soccer Boys leek dit te beseffen en begon plotseling van ver op doel te schieten. Maar de meeste ballen gingen ver naast het doel van Roos. Tot in de 47ste minuut een bal in een “ongevaarlijk” boogje toch richting het doel van Roos ging. Maar Roos leek de bal zonder moeite te kunnen vangen. Echter wat gebeurde daar nauw? In plaats van vangen ging Roos de bal weg-boksen. Althans, dat was de bedoeling. De bal kwam boven op haar hand en viel pardoes voor de voeten van de linksvoor van Soccer boys, die dit cadeautje meteen uitpakte en de 3-2 scoorde. Oh jee, weg controle. Hopelijk kon BVCB deze tegenslag weer goed te boven komen en de wedstrijd goed uit spelen. Mila meteen maar in het veld gebracht voor Abigaïl, die ook zeer hard gewerkt had vandaag en als aanvoerder het goede voorbeeld gegeven had. Hierdoor ging Beau naar het rechter middenveld. Nauwelijks twee minuten later was Soccer Boys zeer gevaarlijk. Een goede aanval over de rechterkant werd gevolgd door een mooie lage voorzet. Gelukkig voor BVCB net buiten het bereik van de volledig vrijstaande linksvoor. Daar kwam BVCB goed weg. Het was Soccer Boys dat vo voor de gelijkmaker ging. Steeds vaker moest BVCB verdedigen, maar telkens was het Roos of Celeste of Lois II die de bal voor het doel konden onderscheppen. Dinaira als echte mid-mid verdedigde goed mee en ook Mila ging telkens naar de meest gevaarlijke tegenstander om te helpen. BVCB probeerde met snelle uitvallen gevaarlijk te worden en ook zo ver mogelijk van het eigen doel af te verdedigen. Dit ging goed en er werd door iedereen heel hard gewerkt om telkens de bal te veroveren. Anna had nog even een tik tegen haar enkel gekregen, maar met een beetje “Magisch water” ging de pijn snel voorbij. In de 56ste minuut leek Judith de beslissing te gaan scoren, maar opnieuw was het de keeper die met een uitstekende redding Soccer Boys in de wedstrijd hield. Nog geen minuut later leek het Soccer Boys dat de gelijkmaker zou gaan scoren, maar nu was het Melanie die de bal nog net voor de voeten van de linksvoor wist weg te pikken. Een zucht van verlichting onder de BVCB-supporters was bijna te horen aan de overkant van het veld. Met nog enkele minuten te spelen leek de winst binnen. BVCB ging nogmaals in de aanval maar het schotje van Laura H, na een mooie pass van Melanie, miste kracht en ging naast. De achterbal van de keeper werd keurig onderschept door Anna. Zij speelde de bal naar Dinaira die vervolgens tussen de twee centrale verdedigers door de bal naar Laura H speelde. Nu was er nog wel genoeg kracht in de benen van haar en schoot ze de bal laag in het doel; 4-2 en de drie punten voor BVCB MO13-1. Met vier verschillende doelpunten makers, spelers in de aanval die elkaar een doelpunt gunnen en verdedigers en middenvelders die keihard voor elkaar wilde knokken, kan gesteld worden dat dit een echte TEAM-prestatie is waar we trots op kunnen zijn. Volgende week zullen we heel vroeg uit de veren moeten voor de wedstrijd bij CVV Zwervers. Maar met een team dat zo voor elkaar wil werken, komt dit vast goed.